گوگل میت چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد؟

  • تاریخ: شنبه 24 اردیبهشت 1401 - 04:08
  • صفحه: بلاگ
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
گوگل میت چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد؟

بعد از روی کار آمدن کرونا، بازار جلسات آنلاین و غیرحضوری حسابی داغ شد. اساتید، معلمان، مدیران و حتی کاربران عادی به دنبال بسترهایی برای برگزاری جلسات خود بودند. در این میان بسترهایی که هم برگزاری جلسه در آن‌ها رایگان بود، هم امکانات فراوانی در اختیار کاربر قرار می‌دادند، قطعا با استقبال بیشتری روبرو شدند که گوگل میت هم یکی از آن‌ها به شمار می‌رفت.

این سرویس که توسط گوگل به صورت کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد، یکی از بهترین‌ سرویس‌هایی است که می‌توانید به کمک آن جلسات آنلاین خود را برگزار کنید. به علاوه امکانات بی‌شماری که این سرویس ارائه می‌دهد، هم در نوع خود بسیار کم نظیر است.

با ما در این مقاله همراه باشید تا پس از آشنایی بیشتر با امکانات سرویس گوگل میت یا Google meet، چگونگی برگزاری یک جلسه آنلاین توسط آن را یاد بگیرید.

گوگل میت چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد؟

چرا گوگل میت محبوب شد؟

گوگل میت یکی از سرویس‌های ویدئو کنفرانسی و برگزاری جلسه به صورت آنلاین است که در طی سال‌های اخیر، به شدت مورد استقبال قرار گرفت، تا جایی که امروزه بسیاری از کاربران در سراسر دنیا جلسات خود را در این بستر ارائه می‌دهند. از دلایل محبوبیت این سرویس آنلاین می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • رایگان بودن: مهم‌ترین دلیلی که نمی‌توان از چشم پوشید، رایگان بودن امکان استفاده از این سرویس است که هر کاربری را به استفاده از آن ترغیب می‌کند. البته تا پیش از سال 2020 استفاده از این سرویس تنها با خرید طرح G Suite امکان‌پذیر بود؛ اما، خوشبختانه از آن سال به بعد گوگل تصمیم گرفت این سرویس را به صورت کاملا رایگان در اختیار عموم قرار دهد. تنها شرطی که کاربران باید برای دسترسی پیدا کردن به google meet رعایت کنند، داشتن یک حساب کاربری سادۀ جیمیل است.
  • امنیت: این سرویس توسط گوگل حمایت و پشتیبانی می‌شود و می‌توان گفت که غیرممکن است کسی یا چیزی بتواند امنیت سرویس‌های این برند بزرگ را تهدید کند. به خصوص که گوگل مدعی شده است که جلسات خود را با کدینگ و رمزگذاری کاملا محافظت می‌کند. به علاوه، برای بسیاری از مربیان و اساتید بسیار مهم است که کسی غیر از دانشجویان و هنرآموزان‌شان به اطلاعات ارائه شده در جلسه دسترسی نداشته باشد، که جلسات برگزار شده روی این بستر، با کنترل کامل ورود و خروج کاربران، این امنیت را تضمین می‌کند.
  • کیفیت: کیفیت برقراری جلسات آنلاین از موضوعات مهمی است که برای کاربران اهمیت دارد. تجربه نشان داده که کیفیت ارائه جلسات، وضوح تصاویر و رنگ‌ها در بستر گوگل میت تحسین برانگیز است.

تضمین امنیت در جلسات گوگل میت

 علاوه بر این موارد، امکانات بیشماری که این سرویس آنلاین گوگل به صورت کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهد، محبوبیت آن را دوچندان کرده است. در ادامه با این امکانات بیشتر آشنا خواهیم شد.

امکانات سرویس google meet

گوگل برای کسب رضایت بیشتر کاربرانش، امکانات بیشماری را به سرویس برگزاری کنفرانس‌های ویدیویی خود افزوده است. به علاوه، این امکانات در هر بار به روزرسانی توسط گوگل، بهبود یا افزایش پیدا می‌کنند. در ادامه به کاربردی‌ترین امکانات گوگل میت اشاره خواهیم کرد:

  • امکان شرکت 100 نفر به صورت همزمان در جلسات گوگل میت وجود دارد. البته این تعداد برای شرکت‌کنندگانی که به ویرایش‌های مختلف Workspace چون: Business Plus، Enterprise Standard، Enterprise Plus و Education Plus دسترسی دارند، به 500 نفر هم خواهد رسید.
  • این سرویس برای تعداد جلساتی که کاربران که می‌توانند برگزار کنند، هیچ محدودیتی قائل نمی‌شود و کاربران اجازه دارند، جلسات بیشماری را با کمک این سرویس پیاده‌سازی کنند.
  • یکی از جالب‌ترین امکانات google meet، افزودن زیرنویس زنده به جلسه است. این زیرنویس به ناشنوایان هم امکان ملحق شدن و استفاده از جلسات را خواهد داد.
  • در این جلسات تمامی کاربران می‌توانند به دوربین و میکروفن دسترسی داشته باشند و تصویر و صدای خود را با دیگران به اشتراک بگذارند؛ اما در عین حال، برگزار کنندۀ جلسه می‌تواند صدا و تصویر شرکت کنندگان را کنترل کرده و در صورت نیاز آن را قطع کند.
  • برگزاری جلسه در گوگل میت یا حضور داشتن در آن‌ها، تنها مختص رایانه‌ها و لپ‌تاپ‌ها نیست و می‌توان با گوشی‌های اندرویدی و Ios هم از این سرویس استفاده کرد. حتی می‌توان محتوای جلسه را به کمک Chromecast که نوعی دانگل HDMI است، روی تلویزیون یا نمایشگر هوشمند Nest هم منتقل کرد و در صورت نیاز همچنان به دوربین و میکروفون رایانه برای به اشتراک گذاری صدا و دوربین خود دسترسی داشت.
  • پیوستن افراد دورکار از طریق نمایشگرهای ویژه Google Nest Hub Max به جلسات گوگل میت امکان پذیر است.
  • امکان تنظیم دوربین و میکروفون قبل و بعد از پیوستن به جلسه وجود دارد.
  • امکان چیدمان صفحه جلسه مطابق با سلیقۀ شخصی وجود دارد تا بتوان مدیریت بهتری روی تصاویر افراد یا دسترسی به سایر امکانات داشت.
  • صفحه دسکتاپ را می‌توان با شرکت کنندگان به اشتراک گذاشت.
  • قابلیت ضبط ویدیو و صدای جلسه هم برای کاربران در این سرویس فراهم شده است.
  • گوگل میت، هم‌چنین به منظور حذف صداهای ناخواسته محیط در جلسات، امکان حذف نویز را به جلسات اضافه کرده است. در صورت فعال‌سازی این قابلیت، صداهایی مثل صدای باز و بسته شدن در و غیره به صورت خودکار حذف خواهد شد؛ اما، صدای افراد یا تلویزیون فیلتر نمی‌شود.

امکانات سرویس برگزاری جلسات آنلاین گوگل

چگونه از Google meet استفاده کنیم؟

سرویس گوگل میت در نهایت سادگی طراحی شده است تا تمامی کاربران از هر سن و سالی بتوانند به راحتی با آن کار کنند. نحوۀ برگزاری جلسه با گوگل میت در لپ‌تاپ‌‌ها و رایانه‌ها کمی متفاوت از این کار در گوشی‌های هوشمند است. در ادامه تمامی روش‌های دسترسی به Google meet را آموزش خواهیم داد:

1- برگزاری جلسه Google meet با گوشی موبایل

برای اینکه بتوانید با گوشی هوشمند خود یک جلسه ایجاد کنید، در ابتدای امر باید مرورگر کروم را روی تلفن خود نصب کنید و سپس مراحل زیر را پشت سر بگذارید. توجه داشته باشید که این مراحل برای گوشی‌های اندرویدی یا موبایل‌های برند اپل یکسان است.

 آخرین ورژن نرم افزار گوگل میت را برای گوشی اندرویدی از گوگل پلی و برای گوشی‌های آیفون از اپ استور دریافت و نصب کنید.

  • پس از نصب، برای اجرا شدن برنامه روی آن کلیک کنید.
  • روی گزینۀ New Meeting یا جلسه جدید کلیک کنید.
  • احتمال دارد در این مرحله نیاز به تعیین یک عنوان برای جلسه داشته باشید.(این گزینۀ برای کاربران G Suite فعال می‌شود.)
  • سه گزینه به شما نمایش داده می‌شود که می‌توانید بسته به نیاز خود یکی را انتخاب کنید. این گزینه‌ها شامل موارد: برگزاری جلسه برای اشتراک گذاری، شروع جلسه ویدیویی در همین لحظه و زمان بندی برگزاری جلسه در تقویم است.
  • در صورتی که گزینۀ get a meeting link to share را انتخاب کنید، یک لینک به شما داده می‌شود که کافی است این لینک را برای کسانی که قصد دارید در جلسه شما شرکت کنند، بفرستید.

برگزاری جلسۀ google meet با موبایل

2- برقراری کنفرانس ویدیویی در گوگل میت با لپ‌تاپ یا رایانه

در صورتی که قصد ایجاد یک جلسه را با سیستم یا لپ‌تاپ دارید، نباید هیچ نرم افزاری را دانلود و نصب کنید و کافی است که از طریق مرورگر کروم خود وارد سایت این سرویس شوید. البته امکان ایجاد جلسه در مرورگرهایی غیر از کروم هم وجود دارد؛ اما، مسلما ارائه سرویس روی این مرورگر کامل‌تر و با کیفیت‌تر خواهد بود.

  • سایت https://meet.google.com/ را باز کنید.
  • بعد از اینکه ورود به سایت، به حساب جیمیل خود نیز وارد شوید تا امکان استفاده از سرویس را داشته باشید.
  • سپس روی گزینۀ جلسه جدید کلیک کنید.
  • سه گزینه به شما نمایش داده می‌شود که شامل موارد: ایجاد جلسه برای فرصتی دیگر، شروع کردن جلسه فوری و زمان‌بندی در تقویم گوگل است.
  • با انتخاب گزینۀ اول به شما لینکی برای دعوت دیگران به جلسه داده می‌شود که کافی است آن را کپی و با دیگران به اشتراک بگذارید. در زمان مشخصی، شما و سایر افراد باید از طریق این لینک وارد سایت شوید و پس از تنظیمات اولیه دوربین و میکروفون جلسه را آغاز کنید.
  • با انتخاب گزینۀ دوم همان لحظه وارد جلسه خواهید شد و دسترسی به دوربین و میکروفون برای شما فعال خواهد شد، به علاوه لینکی هم برای دعوت دیگران در اختیار شما قرار داده می‌شود که می‌توانید از آن برای ملحق شدن آنی دیگران استفاده کنید.
  • گزینۀ سوم امکان تعیین تاریخ جلسه و دعوت کردن دیگران از تقویم گوگل را برای شما فراهم می‌کند. به این منظور باید در تقویم گوگل یک رویداد تعریف کنید و پس از مشخص کردن زمان، روی گزینۀ افزودن مهمان بزنید و مشخصات مهمانان موردنظر خود، یعنی نام یا ایمیل‌شان را وارد و ذخیره کنید. در آخر و پس از وارد کردن اطلاعات مربوط به همۀ افراد، روی گزینۀ «ارسال به مهمانان» کلیک کنید.

چگونگی ایجاد جلسه جدید

برگزاری کلاس در گوگل میت

برای این که کلاس‌های آنلاین خود را در این بستر برگزاری کنید، می‌توانید به سراغ همان روش‌هایی بروید که برای برگزاری جلسه یا کنفرانس ویدیویی در پاراگراف‌های قبلی توضیح دادیم. هم‌چنین، می‌توانید مراحل زیر را طی کنید:

  • وارد حساب کاربری جیمیل خود شوید.
  • در گوشه سمت چپ صفحه روی منو کلیک کنید. آیکون این منو مربعی متشکل از 9 نقطه است.
  • حالا بین گزینه‌های نمایش داده شده Meet را انتخاب کنید.
  • در این صفحه نیاز است که روی گزینۀ جلسه جدید کلیک کنید.
  • با این کار منوی برای شما باز می‌شود که می‌توانید از بین گزینه‌های آن یکی را انتخاب کنید:

ایجاد جلسه برای فرصتی دیگر: با انتخاب این گزینه لینکی برای جلسه در اختیار شما قرار داده می‌شود. می‌توانید این لینک را در اختیار شرکت‌کنندگان قرار دهید تا در ساعت مشخص آن را باز کنند و در کلاس حاضر شوند. شما با باز کردن این لینک و صدور اجازه دسترسی به دوربین و میکروفون می‌توانید به راحتی کلاس خود را برگزار کنید. برای فعال‌ کردن دوربین و میکروفون باید روی گزینۀ Allow در پیغامی که در سمت چپ و بالای صفحه ظاهر می‌شود، کلیک کنید.

شروع کردن جلسه فوری: با انتخاب این گزینه به صورت مستقیم وارد صفحه برگزاری جلسه می‌شوید. برای ادامه دادن باید روی گزینۀ Allow کلیک کنید تا میکروفون و دوربین فعال شوند. برای دعوت از شرکت کنندگان خود می‌توانید روی گزینۀ «افزودن سایر افراد» کلیک کنید. سپس آدرس جیمیل آن‌ها را در کادر مشخص شده تایپ کرده و روی گزینۀ دعوت کلیک کنید. اگر آدرس جیمیل شرکت‌کنندگان را ندارید، می‌توانید در پیوند جلسه را کپی کرده و در اختیار شرکت‌کنندگان خود قرار دهید.

زمان بندی در تقویم گوگل: اگر تابه‌حال از تقویم گوگل استفاده کرده‌اید و نیاز به برنامه‌ریزی بیشتر برای جلسه دارید، می‌توانید از این گزینه هم استفاده کنید.

چگونگی پیوستن به جلسات گوگل میت

 در صورتی که شما برگزار کنندۀ اصلی جلسه نیستید؛ ولی قصد دارید که در یک جلسه گوگل میت شرکت کنید، می‌توانید بسته به نوع دعوت، از چهار روش زیر استفاده کنید:

1- ملحق شدن به جلسه با لینک دعوت

در صورتی که میزبان جلسه برای شما لینک دعوت ارسال کرده است، برای ملحق شدن به جلسه کافی‌ست در زمان مشخص شده روی لینک کلیک کنید. البته فراموش نکنید که قبل از آن باید حتما حساب کاربری جیمیل خود را فعال کرده باشد.

در صورتی که قصد دارید با گوشی یا تبلت در جلسه شرکت کنید، باید ابتدا برنامه Google Meet را برای گوشی‌های آیفون از اپ استور و برای گوشی‌های اندروید از گوگل پلی دریافت و آن را نصب کرده باشید تا بتوانید با کلیک روی لینک دعوت به صورت خودکار وارد جلسه شوید.

2- شرکت در جلسه از طریق جیمیل

برای شرکت کردن از این روش باید ابتدا وارد سایت جیمیل شوید. سپس در سمت چپ روی عبارت Join a Meeting ضربه بزنید. در این مرحله از شما درخواست می‌شود، عنوان یا کد جلسه را وارد کنید. در آخر باید روی دکمۀ Join کلیک کنید تا پس از دریافت اجازۀ از میزبان به جلسه ملحق شوید.

3- ورود به جلسه با کد گوگل میت

ممکن است میزبان جلسه به جای ارسال یک لینک کامل، تنها کد جلسه را با شما به اشتراک گذاشته باشد. در این صورت در رایانه و لپ‌تاپ‌ خود بعد از وارد شدن به سایت Google Meet.com  در کادر مشخص شده، کد خود را درج کنید و برای ورود به جلسه با تبلت یا گوشی در نرم افزار گوگل میت و در کادر معین شده، کد خود را وارد نمایید.

4- وارد شدن به جلسه از طریق تقویم گوگل

در صورتی که جلسه از طریق تقویم گوگل تنظیم شده باشد و شما قصد ملحق شدن به جلسه، از طریق همان رویداد تقویم را داشته باشید، باید ابتدا وارد سایت تقویم گوگل شوید و سپس روی رویداد موردنظر کلیک کنید. گزینۀ Join with Google Meet به شما نمایش داده می‌شود که کافی‌ست بعد از ضربه زدن روی آن، گزینۀ Join Now را انتخاب کنید.

ملحق شدن به جلسات Google meet

امکان استفاده از حالت‌های مختلف کاربری در Google Meet

در آخر بهتر است بدانید که گوگل برای کاربران مختلف خود در سرویس آنلاین کنفرانس ویدیویی دسترسی‌ها و امکانات مختلفی را ارائه می‌دهد. شما می‌توانید برای استفاده از برنامه گوگل میت دو حالت کاربری متفاوت شخصی یا  (تجاری)work space  برای خود تعریف کنید.

در حالت کاربر شخصی، مسلما دسترسی‌ها و امکانات محدودتری برای افراد معمولی مشخص شده و این افراد برای استفاده از خدمات این سرویس باید به یک حساب گوگل، مثل: Google photos,gmail و غیره متصل باشند.

در حالت کاربر تجاری یا work space، کاربر باید یک حساب ویژه Google workspace برای خود ایجاد کند. این حساب کاربری برای دسترسی به مجموعه‌ای از برنامه‌های اتوماسیونی google work space تعریف شده است. این مجموعه برنامه‌ها برای شرکت‌ها، سازمان‌ها، مراکز آموزشی، بیمارستان‌ها و... طراحی شده است و امکانات زیر را فراهم می‌آورد:

  • مدیرت و نظارت کارمندان دورکار
  • ذخیره‌سازی اسناد و اطلاعات
  • استفاده از تقویم‌های مشترک برای مدیریت وظایف
  • امکان دسترسی به کاربرگ نگار، اسلاید نگار، فرم نگار و ....
  • و..

حالت‌ های مختلف کاربری در گوگل میت

Google Workspace اتوماسیون منظمی در نسخه‌های متفاوت ایجاد می‌کند که توسط آن معلمان، مدرسان و مدیران به راحتی می‌توانند فایل‌های خود را در اختیار دانش‌آموزان و کارمندان خود قرار داده و شرایط را هر لحظه کنترل و مدیریت کنند. برخی از نسخه‌های این اتوماسیون برای استفاده پزشکان و بیماران و ایجاد ارتباط کارآمد میان آن‌ها طراحی شده است. پرونده‌های پزشکی بیماران در این سرویس توسط پرستاران و پزشکان قابل رویت و پیگیری است. از همه مهم‌تر بیمار می‌تواند به صورت غیرحضوری با پزشکان خود در ارتباط باشد و توصیه‌های پزشکی آن‌ها را دریافت کند.

 

همه چیز درباره‌ی گوگل میت

Google meet سرویس برقراری کنفرانس‌های ویدیویی است که گوگل به صورت کاملا رایگان در اختیار کاربران خود قرار داده است و به وسیلۀ آن می‌توان جلسات غیرحضوری آنلاین را توسط انواع لپ‌تاپ و گوشی‌های موبایل برگزار کرد و در آن به چت صوتی، تصویری و نوشتاری پرداخت و حتی صفحه دسکتاپ را با دیگران به اشتراک گذاشت.

ایجاد یک جلسۀ جدید در گوگل میت و ملحق شدن افراد به آن بسیار راحت است که به توضیحات کامل آن در مقاله اشاره کرده‌ایم. جالب است بدانید که شرکت گوگل علاوه بر ارائۀ چنین سرویس‌هایی، در زمینه تولید انواع گوشی موبایل و لوازم جانبی هم فعالیت دارد که بد نیست نگاهی به لیست محصولات برند گوگل داشته باشید.

افزودن دیدگاه
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
نظرات