مقایسۀ جامع فست شارژ با شارژ معمولی و روش‌های تشخیص آن

  • تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1400 - 23:29
  • صفحه: بلاگ
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
مقایسۀ جامع فست شارژ با شارژ معمولی و روش‌های تشخیص آن

قابلیت فست شارژ فناوری نسبتا جدید و بسیار جذابی است که به کاربر این امکان را می‌دهد تا در کمترین زمان ممکن باتری گوشی خود را شارژ کند. برای همۀ ما اتفاق افتاده است که درست هنگام خروج از منزل یا اداره متوجه شارژ کم گوشی خود شده‌ایم و زمان کافی برای شارژ آن نداشته‌ایم. در این مواقع اگر گوشی خود را به کابل‌های فست شارژ متصل کنیم، می‌توانیم در عرض 20 الی 30 دقیقه به آن جان دوباره‌ای ببخشیم؛ اما، فراموش نکنید که موبایل‌ها سیستم‌های مختلفی دارند و نباید هر گوشی را به کابل شارژ سریع متصل کرد؛ به علاوه هر کابل شارژی این توانایی را ندارد. برای آشنایی با فست شارژ و تفاوت‌های آن با شارژ معمولی و تشخیص شارژر مخصوص هر کدام از آن‌ها با ما همراه باشید.

تفاوت فست شارژ و شارژ معمولی

باتری گوشی‌های موبایل در دو نوع لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری ساخته می‌شوند. از نظر نوع شارژ هم این باتری‌ها در انواع معمولی و فست شارژ در بازار وجود دارند که ظرفیت آن‌ها را با شارژرهای سریع و شارژرهای معمولی می‌توان تکمیل کرد.

فناوری فست شارژ با کمک آداپتور مخصوص خود ولتاژ برق بیشتری را از منبع تغذیه تأمین می‌کند و با انتقال آن توسط یک کابل ویژه به گوشی با حداکثر سرعت ممکن باتری را شارژ می‌کند. در مقابل شارژ معمولی با سرعتی عادی و توسط مقدار مشخص و ثابتی از ولتاژ ظرفیت باتری گوشی را تکمیل خواهد کرد.

در نظر داشته باشید که در فناوری فست شارژ  سرعت به گونه‌ای تعیین می‌شود که به باتری و اجزای آن آسیب نرسد و اگر این سرعت کنترل نشود حتی امکان منفجر شدن باتری گوشی هم وجود دارد. به همین دلیل شارژ سریع با سه سرعت و در سه مرحله مختلف باتری گوشی را تکمیل می‌کند:

تفاوت فست شارژ و شارژ معمولی

  • ظرفیت باتری از صفر تا 50 درصد با بالاترین سرعت ممکن پر می‌شود و در کوتاه‌ترین زمان شارژ گوشی به 50 درصد می‌رسد.
  • شارژ گوشی از 50 تا 80 درصد با سرعت کمی بیش از حد شارژ معمولی ادامه پیدا می‌کند.
  • در نهایت برای رسیدن شارژ گوشی از 80 تا 100 درصد از سرعتی معادل سرعت شارژ معمولی استفاده می‌شود.

وظیفۀ کنترل ولتاژ ورودی به گوشی بر عهدۀ یک تراشه است. هنگامی که ولتاژ و جریان ورودی به گوشی از میزان مشخصی فراتر می‌رود، دمای گوشی افزایش پیدا می‌کند و بلافاصله توسط نرم‌افزار به تراشه شارژر فرمانی برای کاهش سرعت ارسال می‌شود. اگر به هر دلیلی این سیکل معیوب باشد یا دچار مشکل شود، به باتری و اجزای آن آسیب وارد خواهد شد و عمر آن به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. به همین دلیل بسیار مهم است که قبل از خرید کابل فست شارژ خود  6 نکته را در نظر بگیرید.

 حالا که با تفاوت اصلی فست شارژ و شارژ معمولی آشنا شدیم، نوبت به مقایسۀ شارژرها و تجهیزات مورد نیاز برای این دو نوع شارژ می‌رسد.

مقایسۀ شارژ سریع با شارژ معمولی

 

مقایسۀ شارژرهای معمولی با شارژرهای فست

در نظر داشته باشید برای اینکه گوشی شما با سرعت شارژ شود، باید هم گوشی و هم شارژر و کابل هر دو از این قابلیت پشتیبانی کنند. همان طور که می‌دانید شارژرها از آداپتور و کابل تشکیل شده‌اند و برای اینکه یک شارژر بتواند باتری گوشی شما را با سرعتی بیش از حد معمول تکمیل کند، باید هم آداپتور و هم کابل آن توانایی شارژ سریع را داشته باشند.

کابل‌ها و آداپتورهایی که قابلیت فست شارژ دارند با کابل‌ها و آداپتورهای معمولی از نظر فنی و ساختاری تفاوت‌های زیادی دارند که در ادامه به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت.

 

چگونه آداپتور فست شارژ را از معمولی تشخیص بدهیم؟

در اغلب موارد روی آداپتورهایی که قابلیت فست شارژ دارند به این موضوع اشاره شده است؛ اما، اگر روی بدنه یا برچسب یا بسته‌بندی آداپتور مشخصاتی نوشته نشده است، می‌توانید از راه‌های زیر فست بودن یا عادی بودن آن را تشخیص بدهید.

آداپتور فست شارژ دارای یک تراشۀ اضافی به منظور کنترل میزان جریان ورودی برق است؛ اما؛ معمولا آداپتور شارژ سریع ابعاد کوچک‌تری در مقایسه با آداپتورهای معمولی دارند.

راه تشخیص آداپتور فست شارژ

آداپتورهای شارژ معمولی با جریان 1 آمپر سازگار هستند؛ در صورتی که آداپتورهای فست شارژ جریان 2 یا بالاتر از آن را پشتیبانی می‌کنند. معمولا روی بسته‌بندی و در لیست مشخصات کابل عنوان خواهد شد که از جریان 2.0A پشتیبانی می‌کند یا خیر.

یعنی روی آداپتورهای معمولی 5V-1A یا 5V-1000mA یا عددی کمتر از 1000 mAh درج شده است؛ اما، روی آداپتورهایی سریع 5V-2A یا 5V-2000mA و عددی بیشتر 2000 mAh دیده می‌شود.

حتی می‌توانید برای اطمینان بیشتر خودتان هم توان آداپتور را  محاسبه کنید. برای به دست آوردن توان آداپتور باید عدد خروجی ولتاژ (معمولا 5 ولت است) و جریان خروجی نوشته شده روی آن را در هم ضرب کرد. عددی که به دست می‌آید، باید برابر یا بیشتر از میزان فست شارژ مشخص شده برای موبایل شما باشد.

4 روش برای تشخیص کابل شارژ سریع از کابل معمولی

  1. کابل شارژ معمولی حداکثر 5 وات توان را به صورت ثابت و پیوسته به موبایل منتقل می‌کند، در صورتی که کابل‌هایی که قابلیت فست شارژ دارند؛ حتی، تا 120 وات توان را به گوشی هدایت خواهند کرد.
  2. معمولاً روی بسته بندی کابل شارژرهای سریع به این قابلیت آن‌ها اشاره خواهد شد یا جایی در میان مشخصات توان کابل نوشته شده است.
  3. داخل کابل‌های فست شارژ از سیم‌های ضخیم‌تری استفاده می‌شود تا توانایی انتقال جریان بیشتری را داشته باشند، به همین دلیل این کابل‌ها قطر بیشتری در مقایسه با کابل‌های عادی دارند. البته این به شرطی است که ضخامت روکش هر دو کابل یکسان باشد و به همین دلیل برای تشخیص کابل شارژ سریع از کابل معمولی خیلی به این ضخامت آن نمی‌توان اکتفا کرد.
  4. دقت داشته باشید که تمام کابل‌های نوع میکرو USB با استاندارد USB 3.0 و کابل‌های USB نوع C قابلیت فست شارژ دارند.

 روش تشخیص کابل و آداپتور فست شارژ

 بهترین روش برای تشخیص فست شارژ

قابلیت فست شارژ فناوری جدیدی است که به شما کمک می‌کند در کوتاه‌ترین زمان ممکن گوشی خود را شارژ کنید. برای اینکه بتوانید از این فناوری استفاده کنید، علاوه بر اینکه باید گوشی شما این قابلیت را پشتیبانی کند، بایستی آداپتور و کابل شارژ شما هم این توانایی را داشته باشد. بهترین روش برای تشخیص آداپتور و کابل‌های فست شارژ دقت به مشخصاتی است که روی بسته بندی یا بدنۀ آن‌ها درج شده است. در مشخصات آداپتورهایی که این قابلیت را دارند، اعداد 5V-2A یا 5V-2000mA یا عددی بیشتر 2000 mAh دیده می‌شود.

فراموش نکنید که استفاده از کابل شارژ نامعتبر و تقلبی به جز خراب شدن باتری گوشی عوارض دیگری هم به دنبال دارد، پس برای خرید این کابل‌های شارژ تنها به فروشگاه‌های معتبری چون جانبی مراجعه کنید.

افزودن دیدگاه
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
نظرات