7 فاکتور موثر بر سرعت گوشی را بشناسید

  • تاریخ: یکشنبه 10 مهر 1401 - 09:38
  • صفحه: بلاگ
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
7 فاکتور موثر بر سرعت گوشی را بشناسید

سرعت گوشی به عوامل سخت افزاری و نرم افزاری متعددی بستگی دارد. در گام اول زمانی که شما برای خرید گوشی‌تان اقدام می‌کنید، باید مشخصات سخت افزاری آن را متناسب با نیاز خود انتخاب کنید تا در هنگام استفاده با مشکل سرعت روبرو نشوید. البته حتی اگر مشخصات و سرعت گوشی شما در ابتدا جوابگوی نیاز شما باشد، ممکن است به دلایل نرم افزاری و نوع عملکرد شما بعد از مدتی کند شود و سرعت اولیه خود را از دست بدهد.

در این مقاله ابتدا مشخصات سخت افزاری گوشی که سرعت پردازش آن را مشخص می‌کند، بررسی می‌کنیم. سپس عوامل نرم افزاری را که پس از مدتی ممکن است باعث کاهش سرعت گوشی شما شوند، مرور خواهیم کرد. خوشبختانه اثر بیشتر عوامل نرم افزاری را با چند تکنیک ساده می‌توان خنثی و سرعت گوشی را بازیابی کرد. در مقاله به این تکنیک‌ها هم اشاره خواهیم داشت.

 1- CPU؛ تعیین کننده سرعت پردازش گوشی  

CPU یا پردازنده، قطعه‌ای سخت افزاری در گوشی شما است که وظیفه پردازش دستورالعمل‌ها و اجرای برنامه‌ها را بر عهده دارد. میزان قدرت CPU با سرعت گوشی رابطه مستقیمی ‌دارد. به همین دلیل اگر می‌خواهید که برنامه‌های شما سریع و روان اجرا شوند، باید در هنگام خرید گوشی به مشخصات پردازنده دقت کنید. از جمله مهم‌ترین مشخصات پردازنده مرکزی گوشی، سرعت کلاک و تعداد هسته‌های آن است. سرعت کلاک، نرخ اجرای دستورات در یک بازه زمانی را مشخص می‌کند و هرچه بالاتر باشد، دستورالعمل‌ها با سرعت بالاتری اجرا می‌شوند. این مشخصه با (GHz یا MHz) اندازه‌گیری خواهد شد.

تعداد هسته‌های CPU گوشی هم روی سرعت آن اثر می‌گذارد. به بیان دیگر، وظایف در حال اجرای شما براساس بار میان هسته‌های مختلف پردازنده تقسیم خواهند شد و در نتیجه هرچه تعداد این هسته‌ها بیشتر باشد، دستورات با سرعت بالاتری پردازش می‌شوند.  

CPU؛ تعیین کننده سرعت پردازش گوشی  

2- RAM؛ کاربرد رم در گوشی و تاثیر آن روی سرعت

از دیگر مشخصات سخت افزاری که روی سرعت گوشی شما اثر می‌گذارد، میزان RAM است. این قطعه را در واقع می‌توان حافظه موقت گوشی دانست. زمانی که شما یک برنامه را روی گوشی خود باز می‌کنید، برخی از فایل‌های سیستمی‌ مورد نیاز برای اجرای آن روی این حافظه ذخیره می‌شوند و مشخص است که هر چه تعداد برنامه‌های بیشتری روی گوشی شما باز شوند، میزان رم بیشتری را اشغال می‌کنند. اگر تعداد برنامه‌های که به صورت هم‌زمان باز می‌کنید، بیش از ظرفیت این قطعه سخت افزاری باشند، باعث هنگ کردن گوشی خواهند شد. 

به بیان دیگر می‌توان گفت که میزان RAM به صورت مستقیم روی سرعت گوشی اثر نمی‌گذارد؛ مگر در مواقعی که نیاز به اجرای برنامه‌های متعدد به صورت هم‌زمان رو گوشی داشته باشید. از طرفی، معمولاً بیشتر کاربران عادت دارند که به صورت هم‌زمان از چندین برنامه روی گوشی خود استفاده کنند و در نتیجه باید به مقدار RAM گوشی خود توجه داشته باشند.

رم گوشی باید حداقل چقدر باشد؟

به طور کلی بهتر است که تلفن همراه شما حداقل ۴ گیگابایت رم را داشته باشد، البته این مقدار تا حد زیادی زیادی به برنامه‌هایی بستگی دارد که شما به صورت مرتب آن‌ها را روی گوشی اجرا می‌کنید. به بیان دیگر این مقدار از حافظه موقت برای اجرای برنامه‌های روزمره، مثل مرورگرهای وب، شبکه‌های اجتماعی، پخش کننده‌های ویدیو و غیره کافی به نظر می‌رسد؛ اما برای کسانی که برنامه‌های سنگین‌تر، بازی‌هایی آنلاین یا با گرافیک بالا را اجرا می‌کنند، کفایت نمی‌کند.

توجه داشته باشید که برخی از بازی‌های آنلاین حتی تا یک گیگابایت رم نیاز دارند و اگر یک گیمر هستید، باید حتما در هنگام خرید به میزان RAM گوشی خود دقت کنید تا به این ترتیب از داغ شدن گوشی در هنگام بازی‌های مثل پابجی جلوگیری شود.

شما می‌توانید از روش‌های زیر برای تخمین میزان حافظه رم مورد نیاز خود با توجه به برنامه‌هایی که به صورت مرتب روی گوشی اجرا می‌کنید، کمک بگیرید.

  • در گوشی‌های اندروید وارد صفحه تنظیمات و سپس گزینه Device Care شوید. حالا در این مرحله روی گزینه‌ای memory ضربه بزنید تا اطلاعات مورد نیاز خود را مشاهده کنید.
  • در گوشی‌های آیفون هم برای مشاهده میزان حافظه مورد نیاز خود ابتدا وارد Setting و سپس منوی General شوید. حالا کافی است که در این قسمت روی گزینه‌ای iPhone Storage ضربه بزنید.

RAM؛ کاربرد رم در گوشی و تاثیر آن روی سرعت

3- باتری؛ علت کند شدن گوشی هواوی و دیگر برندها

از دیگر قطعات سخت افزاری که می‌تواند به صورت غیر مستقیم سرعت گوشی شما را تحت تاثیر قرار دهد، باتری است. طول عمر مفید باتری‌های گوشی به صورت میانگین سه سال است و بعد از این مدت به دلیل استهلاک مثل قبل انرژی را در خود نگه نمی‌دارند. این موضوع باعث ایجاد گرمای اضافی در داخل گوشی خواهد شد. گرمای خارج شده از باتری‌ها روی عملکرد دیگر قطعات سخت افزاری گوشی، مثل پردازنده اثر منفی می‌گذارد و سرعت آن‌ها را کاهش می‌دهد.

توصیه می‌کنیم با شارژ اصولی گوشی، استفاده نکردن از گوشی در هنگام شارژ، شارژ کردن گوشی تنها با شارژر اصل و غیره، عمر و ظرفیت باتری گوشی را افزایش دهید و از مشکلاتی مثل کند شدن سرعت گوشی جلوگیری کنید. اگر هم احساس می‌کنید که پایان یافتن عمر باتری علت اصلی کند شدن گوشی شما است، در صورت امکان آن را تعویض کنید.

4- حافظه داخلی؛ علت کند شدن گوشی اندروید سامسونگ و ...

جالب است بدانید که قطعه سخت افزاری حافظه گوشی هم می‌تواند روی سرعت گوشی اثر بگذارد. پس از مدتی استفاده این قطعه هم کارایی اولیه خود را از دست می‌دهد. این امر باعث می‌شود که اجرای برخی از برنامه‌ها با اختلال مواجه شود.

به علاوه پر شدن بیش از حد حافظه داخلی هم می‌تواند روی عملکرد آن تاثیر منفی بگذارد. بسیاری از برنامه‌ها روی گوشی برای اجرا شدن نیاز به فراخوانی فایل‌ها از حافظه دارند که پر بودن آن می‌تواند اسکن حافظه و سرعت انتقال را کاهش دهد. برای جلوگیری از مشکلات ناشی از پر بودن حافظه توصیه می‌کنیم که حتما آموزش خالی کردن کش یا حافظه پنهان گوشی را مطالعه کنید. در نظر داشته باشید که روش پاک کردن حافظه پنهان گوشی سامسونگ متفاوت است.

همچنین بهتر است که از یک کارت حافظه در کنار حافظه داخلی گوشی خود استفاده کرده و به جز برنامه‌ها سایر اطلاعات گوشی خود را روی این کارت ذخیره کنید. به این ترتیب فشار کمتری به حافظه داخلی وارد می‌آید.

حافظه داخلی؛ علت کند شدن گوشی اندروید سامسونگ

5- به‌روزرسانی سیستم عامل و برنامه‌ها؛ کند شدن گوشی بعد از آپدیت

هنگامی‌که گوشی خود را می‌خرید، متناسب با مشخصات سخت افزاری آن آخرین نسخه سیستم عامل روی گوشی شما نصب است. نسخه‌های بعدی که به بازار عرضه می‌شوند؛ معمولاً متناسب با مشخصات گوشی‌های جدیدتر تولید خواهند شد و از این رو شاید منابع گوشی شما برای آن‌ها کافی نباشد.

به همین دلیل گاهی پس از آپدیت کردن سیستم عامل گوشی سامسونگ، شیائومی و غیره عدم همخوانی نسخه جدید با مشخصات گوشی شما سرعت گوشی شما کاهش پیدا می‌کند. البته تاثیر به‌روزرسانی روی سرعت در بیشتر مواقع محسوس نیست و به همین دلیل‌ ما توصیه نمی‌کنیم که سیستم عامل خود را آپدیت نکنید. به ویژه که معمولا تنها تا دو سال نسخه‌های آپدیت گوشی در اختیار شما قرار می‌گیرند. با این وجود بهتر است قبل از آپدیت کردن سیستم عامل حافظه گوشی خود را حسابی خالی کنید.

در نظر داشته باشید که علت کند شدن گوشی شیائومی بعد از آپدیت متفاوت است. هم‌چنین، گوشی‌های آیفون به دلیل داشتن سیستم عاملی کاملا متمایز با این مشکل روبرو نمی‌شوند.

6- نصب و اجرای برنامه‌های زیاد؛ علت کند شدن گوشی سامسونگ، شیائومی و...

نصب برنامه‌ها و بازی‌های فراوان و اجرای آن‌ها می‌تواند سرعت موبایل شما را کاهش دهد. به ویژه اگر این برنامه‌ها را باز کنید و بدون این که کاملا آن‌ها را ببندید، از محیط برنامه خارج شوید. برنامه‌های متعددی که در پس زمینه گوشی رها می‌شوند، بخشی از حافظه و CPU گوشی شما را اشغال نگه می‌دارند تا همچنان آماده به کار باقی بمانند. پس حتماً به صورت مرتب برنامه‌های موجود روی پس زمینه گوشی را ببندید. همچنین اپلیکیشن‌های بدون استفاده را از روی گوشی خود پاک کنید.

در صورتی که کاربر گوشی شیائومی هستید، حتما نگاهی به مقالۀ «چگونه سرعت گوشی شیائومی را افزایش دهیم» داشته باشید.

7- کند شدن از علائم ویروسی شدن گوشی

در صورتی که گوشی شما به ویروس‌ها آلوده شود، به احتمال زیاد سرعت و عملکردش مختل خواهد شد. پس باید با بررسی نشانه‌های ویروسی شدن گوشی ابتدا از این موضوع مطمئن شوید و سپس از برنامه‌های ویروس کش برای نجات پیدا کردن از دست ویروس‌ها کمک بگیرید.

سرعت گوشی به چه چیزی بستگی دارد

ترفندهایی برای بالا بردن سرعت گوشی

در این مقاله دانستیم که سرعت گوشی به چه چیزی بستگی دارد. در فاکتورهای موثر روی سرعت گوشی، برخی از آن‌ها مثل قدرت پردازنده و ظرفیت رم را نمی‌توان بعد از خرید گوشی ارتقا داد؛ اما کنترل و مدیریت عوامل دیگر تا حدودی امکان پذیر است. برای مثال می‌توانید با خرید شارژرها، کارت حافظه و دیگر لوازم جانبی اصل از فروشگاه جانبی عمر قطعات سخت افزاری گوشی خود را افزایش دهید. همچنین با نصب نکردن برنامه‌های مشکوک و دانلود نکردن فایل‌های مختلف از اینترنت احتمال ویروسی شدن گوشی خود را کم کنید.

در صورتی که تمام توصیه‌های گفته شده در این مقاله را به کار بردید و سرعت گوشی شما افزایش چشمگیری نداشت، باید به سراغ ریست فکتوری به عنوان آخرین راه‌حل بروید. نظر شما در مورد فاکتورهای موثر بر سرعت گوشی چیست؟ کدام یک از آن‌ها باعث کند شدن گوشی شما شده است؟ در بخش دیدگاه‌ها نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

افزودن دیدگاه
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
نظرات