7 نکته طلایی که باید برای خرید هارد اکسترنال بدانید

  • تاریخ: شنبه 5 آذر 1401 - 16:12
  • صفحه: بلاگ
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
7 نکته طلایی که باید برای خرید هارد اکسترنال بدانید

در بازار ده‌ها مدل هارد دیسک در اندازه‌ها و طراحی‌هایی مختلفی عرضه شده‌اند. این تنوع انتخاب را برای بیشتر کاربران مشکل می‌کند. بسیاری در میان ویژگی‌های مهمی که باید یک هارد دیسک داشته باشد، تنها ظرفیت و قیمت آن را در نظر می‌گیرند و بعد از این که خرید خود را انجام دادند، تازه متوجه سایر مشخصات مهمی می‌شوند که از قلم افتاده‌اند.

در این مقاله راهنمای خرید هارد اکسترنال خوب، به مهم‌ترین نکاتی خواهیم پرداخت که باید در هنگام خرید این لوازم جانبی به یاد داشته باشید.

1- نوع هارد اکسترنال؛ هارد اکسترنال ssd یا hdd؟

قبل از هر چیز باید بدانید که هارد اکسترنال‌ها از نظر تکنولوژی در دو نوع مختلف تولید می‌شوند که آشنایی با آن‌ها قبل از خرید ضروری است.

  • هارد اکسترنال SSD؛

 در این نوع از هاردها به جای استفاده از هدها، چیپ‌های حافظه و ترانزستورها به کار گرفته شده‌اند که یک تکنولوژی غیرمکانیکی و جدید به شمار می‌رود. همین موضوع باعث شده که از نظر سرعت، قدرت، کیفیت، طول عمر و غیره بهتر از هاردهای HDD باشند. البته در عوض قیمت‌های به مراتب بالاتری هم دارند. هاردهای SSD در برابر ضربه مقاومت بیشتری دارند و کمتر دچار آسیب می‌شوند؛ اما  قبل از به پایان رسیدن عمر خود هیچ علائمی نشان نمی‌دهند و اگر غفلت کنید، ممکن است تمام اطلاعات خود را به یک باره از دست بدهید. هم‌چنین باید بدانید اطلاعات ذخیره شده روی هاردهای اکسترنال SSD در صورتی که برای مدت طولانی (بسته به مدل هارد بین سه ماه تا یکسال) مورد استفاده قرار نگیرند، آسیب خواهند دید.

  • هارد اکسترنال HDD:

حافظه‌های HDD از صفحه دیسک‌ها به منظور ذخیره اطلاعات استفاده می‌کنند که یک تکنولوژی مکانیکی و قدیمی‌تر است. طول عمر، سرعت، کیفیت و قدرت کمتری در مقایسه با هاردهای SSD دارند. با این وجود به دلیل داشتن قیمت مناسب، بسیاری از کاربران که تنها قصد ذخیره اطلاعات خود روی هاردهای اکسترنال را دارند و سرعت و کیفیت چندان تفاوتی به حال آن‌ها نمی‌کند، همچنان هاردهای HDD را ترجیح می‌دهند. به ویژه که این هاردها قبل از تمام شدن عمر مفید خود به مرور زمان کارایی خود را از دست می‌دهند و تمام اطلاعات ذخیره شده روی آن‌ها به یک باره از دست نمی‌رود. هم‌چنین، باید بدانید که نوع هارد هم نباید به مدت طولانی بدون استفاده بماند و اگرچه کمتر از هاردهای SSD در برابر این موضوع حساس است؛ اما کنار گذاشتن آن‌ها به مدت طولانی ممکن است باعث از دست رفتن بخشی از اطلاعات ذخیره شده روی آن‌ها شود.

نوع هارد اکسترنال؛ هارد اکسترنال ssd یا hdd؟

2- ظرفیت هارد اکسترنال؛ مهم‌ترین ویژگی هارد اکسترنال خوب

قطعا شما هم اطلاع دارید که در هنگام خرید هارد اکسترنال مهم‌ترین ویژگی که باید در نظر بگیرند، همین ظرفیت است؛ اما باید این ظرفیت را متناسب با نیاز خود انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که هرچه ظرفیت هارد اکسترنال بیشتر باشد، قیمت بالاتری هم پیدا می‌کند، پس به جای رفتن به سراغ هاردهای پرظرفیت، نیاز خود را بسنجید. فراموش نکنید که این حافظه جانبی را برای حداقل چندین سال آینده مورد استفاده قرار خواهید داد، پس نیاز خود را در طی این سال‌ها در نظر بگیرید.

3- قابلیت جابه‌جایی هارد خارجی؛ از اصلی‌ترین مشخصات هارد اکسترنال

باید بدانید که هاردهای اکسترنال براساس کاربرد هم به دو نوع متفاوت تقسیم بندی می‌شوند. نوع اول که همان هاردهای معمولی و قابل حمل هستند که با ابعاد کوچکی تولید می‌شوند. داخل این هاردها درایوهای 2.5 اینچی قرار داده می‌شوند. این نوع از هاردها برای تامین انرژی خود از همان کابل USB استفاده می‌کنند که به منظور اتصال آن‌ها به دستگاه‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نوع دوم این هاردها در ابعاد بزرگتری و به صورت رومیزی تولید می‌شوند. این هاردها که به نام هاردهای آرشیوی هم معروف هستند، با داشتن درایوهای 3.5 اینچی برای ذخیره سازی اطلاعات کاربرد دارند و حمل آن‌ها کار راحتی نیست. به علاوه، ناگفته نماند که این هاردهای آرشیوی به صورت مستقیم به منبع برق متصل می‌شوند تا انرژی موردنیاز خود را تامین کنند.

جالب است بدانید که روش‌های تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال هم وجود دارد و با کمک آن‌ها می‌توانید هاردهای قدیمی خود را بازیابی کنید. البته این روش‌ها مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند

قابلیت جابه‌جایی هارد خارجی؛ از اصلی‌ترین مشخصات هارد اکسترنال

4- سرعت انتقال داده؛ از ویژگی‌ های یک هارد اکسترنال خوب

از دیگر موارد مهمی که باید در راهنمای خرید هارد اکسترنال خوب به آن اشاره کنیم، سرعت انتقال داده است. فراموش نکنید که حتی اگر ظرفیت هارد خارجی شما خیلی عالی باشد؛ اما نتواند در مدت زمان مناسب فایل‌ها را انتقال دهد، مشکل ساز خواهد شد. به ویژه که امکان اتصال این هاردها به گوشی، تبلت، تلویزیون و غیره وجود دارد. در مقالۀ «چگونه گوشی را به هارد اکسترنال متصل کنیم؟» می‌توانید اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست آورید. به طور کلی هاردهای SSD سرعت انتقال بالایی در حدود 300 MB/s دارند. سرعت هاردهای HHD هم در مدل‌های معمولی به صورت تقریبی 5400 دور بر دقیقه است و تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.

در نظر داشته باشید که علاوه بر سرعت تکنولوژی هارد اکسترنال، نوع پورت دستگاه هم روی سرعت انتقال داده آن اثر می‌گذارد. معمولا هاردهای اکسترنال از طریق درگاه‌های USB به سایر دستگاه‌ها متصل شده و به انتقال اطلاعات می‌پردازند. اگر این درگاه‌ها در کامپیوتر یا هارد شما همخوانی نداشته باشند، حتی در صورت بالا بودن سرعت تکنولوژی نباید انتظار بالا بودن سرعت انتقال داده را در میان داشته باشید. درگاه‌های USB 2.0 قدیمی‌ترند و با کم‌ترین سرعت یعنی حداکثر 6 مگابیت بر ثانیه داده‌ها را انتقال می‌دهند. درگاه‌های USB 3.0 و USB 3.1 جدیدتر هستند و سرعت انتقال بالاتری دارند. این درگاه‌ها تا 10 گیگابیت بر ثانیه می‌توانند داده‌ها را جابه‌جا کنند؛ اما باز هم به پای درگاه‌های تاندربولت ۳ نمی‌رسند که تا 40 گیگا بیت بر ثانیه اطلاعات را منتقل می‌کنند. پس حتما در کنار سرعت هارد، به درگاه‌های آن و کامپیوتر خود، هم توجه داشته باشید. به علاوه، تنها از مبدل و کابل هاردهای استاندارد استفاده کنید.

5- رمز گذاری اطلاعات؛ مشخصات هارد اکسترنال خوب

با این که اطلاعات خود را می‌توانید به صورت نرم افزاری و با کمک برنامه‌های مخصوص در همه هاردهای اکسترنال رمز گذاری کنید؛ اما تنها برخی از هاردهای اکسترنال این امکان را فراهم می‌کنند که به صورت سخت افزاری روی اطلاعات خود رمز بگذارید یا از حسگرهای اثرانگشت یا سایر گزینه‌های امنیتی برای محافظت هرچه بیشتر از اطلاعات خود استفاده کنید. پس اگر می‌خواهید اطلاعات بسیار مهمی را روی هارد خود ذخیره کنید، می‌توانید به فکر خرید هارد اکسترنال با این قابلیت باشید.

رمز گذاری اطلاعات؛ مشخصات هارد اکسترنال خوب

6- مقاومت در برابر ضربه و آب؛ ویژگی لازم برای خرید هارد اکسترنال خوب

اگر از آن دسته کاربران هستید که هارد را همراه خود به هرکجا می‌برید و از آن در مکان‌های مختلف استفاده می‌کنید، بد نیست برای مقاوم بودن آن در برابر ضربه و آب هم هزینه‌ای را در نظر بگیرید. از این لحاظ هم بد نیست بدانید که هاردهای SSD مقاومت بیشتری در برابر ضربه دارند؛ در مقابل هاردهای HDD باید با محافظ و کیف هارد اکسترنال پوشش داده شوند تا بتوانند در هنگام ضربه کمتر آسیب ببینند.

7- گارانتی؛ تضمین هارد اکسترنال خوب

روی هاردهای اکسترنال اطلاعات ارزشمند و شخصی ذخیره می‌شوند که حفظ آن‌ها برای بیشتر افراد اهمیت بسیاری دارد. بنابراین، در راهنمای خرید هارد اکسترنال خوب یادآوری می‌کنیم که هارد خود را از برندهای معتبر تهیه کنید. برندهایی که تضمین کیفیت یا گارانتی داشته باشد و در مواقع ضروری بتوانید با کمک پشتیبانی شرکت مربوطه آن اطلاعات خود را بازیابی کنید یا حتی در صورت مشکل دار بودن دستگاه خود را تعویض کنید.

بهترین هارد اکسترنال برای بازی

انتخاب بهترین هارد اکسترنال یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های گیمرهایی است که به دنبال فضایی برای ذخیره اطلاعات اضافی بازی‌های خود هستند. به ویژه که این هاردها می‌توانند روی سرعت و عملکرد گیمرها تاثیر زیادی بگذارند. اگر شما هم یک گیمر هستید، توصیه می‌کنیم که حتما هاردهای SSD را به این منظور انتخاب کنید. این هاردها سرعت بالاتری دارند و کمک می‌کنند تا از بازی کردن نهایت لذت را ببرید.

اگر هم به دنبال خرید بهترین هارد اکسترنال برای PS4 هستید، باید دقت داشته باشید که دستگاه شما حتما از USB 3.0 پشتیبانی کند.

 بهترین هارد اکسترنال برای بازی

خرید هارد اکسترنال از فروشگاه‌های معتبر

در این مقاله به7 نکته‌ای که باید در هنگام خرید هارد اکسترنال در نظر بگیرید، اشاره کردیم. این نکات شامل: نوع هارد اکسترنال، ظرفیت، سرعت، گارانتی، قابلیت رمزگذاری، مقاومت در برابر ضربه و آب و غیره می‌شوند. در آخر برای تکمیل مقاله راهنمای خرید هارد اکسترنال خوب یادآور می‌شویم که هاردهای اکسترنال برای حفظ اطلاعات مهم، شخصی یا کاری شما کاربرد دارند، پس آن‌ها را تنها از فروشگاه‌های معتبر مثل: فروشگاه اینترنتی جانبی خریداری کنید که تمام محصولات خود را از نظر کیفیت تضمین می‌کنند.

اگر سوال یا نظری در مورد این مقاله دارید، حتما با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید تا در اولین فرصت پاسخگویی شما باشیم.

افزودن دیدگاه
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
نظرات