چگونه بهترین فن خنک کننده گوشی را انتخاب کنیم؟

  • تاریخ: یکشنبه 17 مهر 1401 - 22:58
  • صفحه: بلاگ
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
چگونه بهترین فن خنک کننده گوشی را انتخاب کنیم؟

افزایش دمای گوشی یکی از معضلات گیمرها و کاربرانی است که ساعت طولانی از روز را با موبایل خود سرگرم هستند. در واقع داغ شدن گوشی‌، نه تنها استفاده از آن را سخت می‌کند؛ بلکه در صورت ادامه داشتن، به قطعات داخلی موبایل آسیب جدی می‌رساند.

اگر شما هم یکی از کاربرانی هستید که در طی روز ساعت‌های طولانی از گوشی خود استفاده می‌کنید، بهتر است به فکر خرید یک خنک‌کننده برای موبایل خود باشید. البته قبل از آن راهنمای خرید فن خنک‌ کننده گوشی را حتما مطالعه کنید.

نکاتی که باید برای خرید فن خنک کننده گوشی در نظر گرفت

این روزها که بازار پر از لوازم جانبی موبایل در انواع و اقسام مختلف شده است، دیگر نمی‌توان مثل گذشته بدون تحقیق برای خرید اقدام کرد. بهتر است قبل از اقدام لیستی از نکات و مشخصات مهم آماده کنید تا بعد پشیمان نشوید. برای خرید بهترین فن خنک کننده گوشی هم باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

نوع کولینگ گوشی:

قبل از هر چیز باید بدانید که خنک کننده‌ گوشی در دو نوع مختلف تولید و به بازار عرضه می‌شوند. با این که هر دو مدل برای خنک سازی دمای گوشی به ما کمک می‌کنند؛ اما تفاوت‌هایی با هم دارند که روی قیمت آن‌ها اثر می‌گذارد. این دو مدل عبارتند از:

خنک کننده رادیاتوری گوشی

در این خنک کننده‌های گوشی از یک تراشه گرماگیر یا هیت سینک استفاده می‌شود. این قطعه یک مبدل حرارتی است که دمای تولید شده توسط قطعات الکترونیکی را به خود جذب و سپس در محفظه‌ای که در اطراف هیت سینک نصب شده و پر از مایع یا هوا است، پراکنده می‌کند. به این ترتیب، مانع از بالا رفتن دمای گوشی خواهد شد.

هم‌چنین، برای این‌ که دمای تراشه گرماگیر بیش از اندازه افزایش پیدا نکند، از یک فن خنک کننده قوی هم کمک گرفته می‌شود. در واقع، هیت سینک مانع از داغ شدن گوشی و فن مانع از افزایش دمای هیت سینک خواهد شد. خنک کننده گوشی موبایل  Totu FGCT-007 Ice Series با این سیستم طراحی شده است.

فن خنک کننده رادیاتوری گوشی

 

فن خنک کننده گوشی

این نوع از کولینگ‌ها ساختار ساده‌تری دارند و در آن‌ها از تراشه استفاده نمی‌شود. بلکه تنها یک فن ساده اما پر قدرت در پشت گوشی قرار می‌گیرد و با چرخش خود گرمای تولید شده توسط قطعات را از اطراف گوشی دور می‌کند. به این ترتیب مانع از آسیب دیدن قطعاتی مثل باتری گوشی و غیره خواهد شد.

ابعاد فن خنک کننده موبایل:

دومین فاکتوری که باید در هنگام خرید این لوازم جانبی در نظر بگیرید، سازگار بودن فن مورد نظر با ابعاد گوشی شماست. برخی از فن‌ها مثل خنک کننده موبایل ارلدام ET-F04 به گونه‌ای طراحی شده‌اند که روی موبایل‌ها با هر ابعادی قابلیت نصب دارند؛ اما برخی دیگر تنها روی گوشی‌ها با سایزهای مشخصی قابل استفاده هستند.

تعداد و سرعت چرخش فن:

بیشتر مدل‌های قدرتمندتر خنک‌کننده گوشی، از یک فن برای کاهش دمای گوشی استفاده می‌کنند. با این وجود برخی دیگر با دو یا بیشتر فن طراحی شده‌اند تا اثر بخشی بالاتری داشته باشند. برای مثال خنک‌کننده گوشی Magic-Monster  بیسوس از دو فن برای کاهش دمای موبایل استفاده می‌کند. در هنگام انتخاب این مدل‌ها باید دقت داشته باشید که استفاده از چند فن باعث افزایش بیش از اندازه وزن خنک‌کننده گوشی نشده باشد. سرعت چرخش فن‌های استفاده شده در کولینگ‌های مختلف هم با یکدیگر متفاوت است که توجه به این پارامتر هم به دلیل اثرگذاری روی سرعت کاهش دما خالی از لطف نیست.

وزن کولینگ موبایل:

یک فن خنک‌کننده گوشی هر چه‌قدر هم که قوی باشد، اگر وزن زیادی داشته باشد، برای شما مشکل‌ساز خواهد شد. چرا که باعث سنگین‌تر شدن موبایل شما می‌شود و در دست گرفتن آن را سخت می‌کند. به علاوه استفاده از یک فن سنگین برای گوشی باعث می‌شود که در دراز مدت به عضلات دست و انگشتان شما فشار و آسیب وارد شود.

تعداد و سرعت چرخش فن خنک کننده گوشی

میزان و مدت اثرگذاری:

یک فن خنک‌کننده گوشی باید عملکردی سریع و قابل‌توجه داشته باشد. بسیار مهم است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن پس از نصب فن، دمای گوشی شما کاهش پیدا می‌کند. برای مثال، فن خنک کننده موبایل راک مدل RAU0731 به عنوان یک فن فوق‌سریع می‌تواند تنها بعد از 2 ثانیه شروع به کار کند. هم‌چنین، میزان اثرگذاری فن هم از نکاتی است که باید به آن توجه داشته باشید. فن خنک کننده‌ای که تنها دو تا چند درجه گوشی شما را خنک می‌کند؛ ارزش خرید چندانی ندارد. معمولا بهترین فن خنک‌کننده موبایل باید بتواند بین 15 تا 30 حرارت گوشی شما را کاهش دهد.

روش نصب:

از دیگر فاکتورهایی که بهتر است در هنگام خرید فن خنک کننده گوشی به آن توجه کنید، نحوه نصب آن روی گوشی است. برخی از فن‌ها با کمک دو گیره در اطراف خود، موبایل شما را در آغوش می‌گیرند. باید این گیره از جنسی مثل سیلیکون ساخته شده باشند تا خط و خشی روی گوشی شما ایجاد نکنند. برخی دیگر مثل هولدرهای موبایل مگنتی، با آهنربا به گوشی شما جذب می‌شوند. برچسب آهنربایی به کار رفته در این مدل‌ها باید قدرت کافی را برای چسبیدن به گوشی شما داشته باشد. بعضی از مدل‌ها هم ممکن است مثل  Flydigi B1 با مکنده‌هایی قوی به پشت بدنه موبایل بچسبند.

راهنمای خرید فن خنک کننده گوشی

جنس بدنه فن خنک‌کننده موبایل:

مسلما جنس بدنه می‌تواند روی کیفیت و طول عمر کولینگ اثر بگذارد. لازم است که فن خنک‌کننده گوشی از جنس مقاوم در برابر دما ساخته شده باشد. در نظر داشته باشید که برخی از مدل‌ها در برابر ضربه هم آسیب‌پذیری کمتری دارند و به اصطلاح شکننده نیستند که بد نیست به این مزیت هم در هنگام خرید فن خنک کننده موبایل توجه داشته باشید.

 میزان صدای تولیدی:

برخی از فن‌های خنک کننده موبایل کیفیت و عملکردی عالی دارند و به سرعت دمای گوشی شما را کاهش می‌دهند؛ اما متاسفانه صدایی بالایی هم تولید می‌کنند که در دراز مدت می‌تواند غیرقابل تحمل شود. پس در هنگام خرید کولینگ موبایل این موضوع را هم مدنظر قرار دهید که فن خنک کننده موبایل‌تان مثل مدل ORICO H15 PHONE COOLER کاملا بی‌صدا طراحی شده باشد.

قابلیت‌های جانبی:

هر کدام از مدل‌های کولینگ گوشی ممکن است دارای قابلیت‌های جانبی باشند که قطعا روی قیمت آن‌ها اثر می‌گذارد. معمولا بیشتر کولینگ‌های موبایل، به LEDهای زیبا مجهز شده‌اند و در هنگام استفاده نورپردازی RGB  جذابی ایجاد می‌کنند. بعضی از مدل‌ها دارای نمایشگرهایی برای نشان دادن دمای گوشی هستند.

برخی از مدل‌ها مثل Magic-Monster  بیسوس، حتی دارای پاوربانک داخلی است تا شما از بابت خالی نشدن باتری گوشی خود آسوده خاطر باشید. جالب است که مثلا فن خنک کننده توتو مدل CACW-045 یک شارژر بی‌سیم هم به شمار می‌رود و می‌توانید به عنوان شارژر وایرلس از آن برای پر کردن ظرفیت باتری گوشی خود استفاده کنید.

خرید بهترین فن خنک کننده گوشی

چرا باید از فن خنک کننده گوشی استفاده کنید؟

تفاوتی ندارد که از گوشی گیمینگ استفاده می‌کنید یا مالک یک گوشی معمولی هستید، در هر حال اگر موقع کار کردن با موبایل احساس می‌کنید که دست شما بیش از اندازه داغ می‌شود، باید به فکر استفاده از یک فن خنک کننده گوشی باشید. این موضوع به خصوص برای گیمر‌هایی که عاشق بازی‌های آنلاین گروهی مثل پابجی موبایل PUBG Mobile، کالاف دیوتی Call Of Duty Mobile، فری فایر Free Fire و غیره هستند، الزام بیشتری دارد. چرا که حتی راه‌حل‌های جلوگیری از داغ شدن گوشی در هنگام بازی پابجی، کالاف دیوتی و غیره گاهی بی‌اثر هستند.

در این مواقع استفاده از فن خنک کننده گوشی مانع از افزایش بیش از حد دمای قطعات داخلی آن می‌شود. فراموش نکنید که اگر گوشی شما داغ کند، عوارض زیادی برای گوشی شما ایجاد می‌کند که برخی از آن‌ها عبارتند از:

* بالا رفتن دمای گوشی حتی به مقدار کم می‌تواند روی عملکرد گوشی شما اثر بگذارد. این موضوع به ویژه در هنگام اجرای برنامه‌های سنگین‌تر شما را بیشتر آزار خواهد داد.

* مشکلاتی مثل هنگ کردن، کم شدن سرعت برنامه‌ها، کاهش کیفیت تصویری بازی‌ها و اپلیکیشن‌ها همگی می‌توانند به خاطر دمای بالای گوشی اتفاق بیفتند.

* اگر به این افزایش دما بی‌توجه باشید تا جایی که گوشی کاملا داغ شود، آسیب‌های جدی به قطعات سخت افزاری موبایل شما مثل سی پی یو، رم و غیره وارد خواهد شد. قطعاتی که روی سرعت و عملکرد گوشی شما تاثیر به سزایی دارند و تعویض یا تعمیر آن‌ها هم بسیار مشکل و پرهزینه است.

* گرمای زیاد گوشی عمر باتری را هم کاهش می‌دهد؛ چرا که این قطعه شدید نسبت به حرارت حساس است.

چرا باید از فن خنک کننده گوشی استفاده کنید؟

خرید فن خنک کننده گوشی

در این مقاله راهنمای خرید فن خنک کننده گوشی با نکات مهمی آشنا شدید که به شما خواهد کرد تا بهترین  بهترین کولینگ گوشی را انتخاب کنید. همین چنین به مشکلاتی اشاره کردیم که بالا رفتن دما برای موبایل شما به همراه خواهد داشت. حالا اگر برای خرید فن خنک کننده گوشی مصمم هستید، پیشنهاد می‌کنیم که قبل از مراجعه به بازار نگاهی به لیست این محصولات در فروشگاه جانبی هم داشته باشید و قیمت‌ها را مقایسه کنید.

در آخر اگر سوالی یا نظری در مورد مقاله دارید، خوشحال خواهیم شد که با ما در بخش دیدگاه‌ها به اشتراک بگذارید.

افزودن دیدگاه
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
نظرات