چگونه روی هارد اکسترنال رمز بگذاریم؟

  • تاریخ: چهارشنبه 23 آذر 1401 - 12:15
  • صفحه: بلاگ
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
چگونه روی هارد اکسترنال رمز بگذاریم؟

هاردهای اکسترنال معمولا در دل خود اطلاعات مهم، حساس و شخصی زیادی را ذخیره می‌کنند. اطلاعاتی که در صورت گم یا دزدیده شدن و...، نباید به دست دیگری بیفتند. تنها راهکاری که می‌تواند از این موضوع جلوگیری کند و امنیت اطلاعات شما را تا حد زیادی افزایش دهد، رمز گذاشتن روی هارد اکسترنال است. این کار در بعضی از نسخه‌های ویندوز بدون برنامه‌ امکان‌پذیر است؛ اما گاهی هم نیاز به نصب و کمک گرفتن از نرم افزا‌ر‌های متفرقه دارد. در ادامه به بررسی تمام روش‌های ممکن برای قفل گذاری روی هارد اکسترنال خواهیم پرداخت.

رمز گذاشتن روی هارد اکسترنال با BitLocker؛ بدون برنامه چگونه روی هارد اکسترنال پسورد بگذاریم؟

شرکت مایکروسافت در نسخه‌های پرو و Enterprise ویندوز 10 به بعد قابلیتی به نام BitLocker را به سیستم‌عامل‌های خود اضافه کرده است. با کمک این قابلیت می‌توانید برای هارد اکسترنال، اینترنال و حتی تک به تک درایورها پسورد و رمز تعریف کنید. پس اگر روی سیستم شما هم ویندوز 10 نصب شده است، بدون نیاز به نصب برنامه دیگری و از طریق مراحل زیر می‌توانید روی هارد اکسترنال خود پسورد بگذارید:

  • هارد را از طریق کابل مناسب به لپ تاپ یا کامپیوتر خود وصل کنید.
  • This PC را باز کرده و روی درایور هارد راست کلیک کنید.
  • در میان گزینه‌های نمایش داده شده، گزینۀ Turn on BitLocker را انتخاب کنید.

مراحل رمز گذاشتن روی هارد اکسترنال

  • در این مرحله باید روی Use a password to unlock the drive کلیک کنید.
  • یک پسورد برای هارد خود تعریف کرده و آن را در کادر بعدی هم تکرار کنید.
  • Next را انتخاب کنید.

مراحل قفل گذاشتن روی هارد اکسترنال

در این مرحله از شما درخواست می‌شود که برای ذخیره رمز خود یکی از گزینه‌ها را انتخاب کنید تا در مواقع فراموشی رمز بتوانید با کمک این روش‌ها پسورد را به یاد آورید و اطلاعات خود را از دست ندهید:

اگر گزینۀ اول یا Save to a file را انتخاب کنید، ویندوز پسورد شما را در قالب یک فایل متنی رمزگذاری شده درمی‌آورد. شما می‌توانید این فایل را در یکی از فولدرهای دلخواه خود روی سیستم ذخیره کنید.

در صورتی که گزینۀ دوم یعنی Print the recovery key را انتخاب کنید، سیستم برای چاپ رمز روی کاغذ آماده می‌شود و فرمان پرینت رمز را صادر می‌کند.

 رمز گذاری روی هارد اکسترنال در ویندوز 10

  • بعد از انتخاب روش ریکاوری رمز، در بالای پنجره پیغام Your recovery key has been saved نمایش داده می‌شود و شما می‌توانید روی گزینۀ next کلیک کنید.
  • در این پنجره هم دو گزینه به شما پیشنهاد می‌شود. اگر هادر شما جدید است و در سیستم دیگری استفاده نشده، گزینۀ اول یعنی  Encrypt used disk space only را انتخاب کنید. در این صورت BitLocker بخشی را از درایو را رمز گذاری می‌کند تا هر اطلاعاتی که پس از این روی هارد ذخیره می‌شود، به صورت خودکار قفل شوند.
  • درغیر این صورت، اگر قبلا از هارد اکسترنال خود استفاده کرده‌اید، حتی اگر تمام اطلاعات روی آن حذف شده‌اند، گزینۀ دوم را انتخاب کنید تا اطلاعات پاک شده قبلی هم کاملا از دسترس دیگران خارج شود. توجه داشته باشید که در صورت انتخاب گزینه اول، فرایند رمزگذاری فضای هارد سریع‌تر و در عرض چند دقیقه تکمیل می‌شود، اما اگر گزینۀ دوم را انتخاب کنید، ممکن است رمز گذاری کامل حتی ساعت‌ها طول بکشد.

مراحل رمز گذاری روی هارد اکسترنال در ویندوز 11

  • در این مرحله از رمز گذاشتن روی هارد اکسترنال هم مجددا دو گزینه به شما پیشنهاد شده است. اگر از هارد دیسک خود تنها در ویندوزهای 10 به بعد استفاده می‌کنید، باید گزینۀ اول را انتخاب کنید. در مقابل، اگر احتمال می‌دهید که زمانی هارد خود را به سیستم‌هایی قدیمی‌تر متصل می‌کنید، گزینۀ  Compatible mode‌را انتخاب کرده و پس از آن روی Next  کلیک کنید.

فعال سازی بیت لاکر در ویندوز 10 به بعد

  • در آخر روی گزینۀ  Start Encryptingکلیک کنید تا قفل گذاری شروع شود.
  • رمز گذاری روی هارد با توجه به نوع، حجم و میزان اطلاعات ذخیره شده روی آن ممکن است بین چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد. پس حتما تا پایان فرایند منتظر بمانید و به هیچ وجه هارد خود را از سیستم جدا نکنید، در غیر این صورت احتمال آسیب دیدن آن بسیار زیاد است. در مواقع ضروری می‌توانید روی Pause  کلیک کنید تا فرایند متوقف شود و سپس هارد را جدا کنید. البته در این صورت رمز گذاری روی داده‌ها ناتمام باقی می‌ماند.
  • در آخر زمانی که پیغام is complete را مشاهده می‌کنید، هارد شما محافظت و رمز گذاری شده است.

آیا با روش‌های تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال آشنایی دارید؟

نحوه رمز گذاشتن روی هارد اکسترنال

برنامه قفل گذاری روی هادر اکسترنال؛ با نرم افزار چگونه روی هارد اکسترنال رمز بگذاریم؟

اگر به هر دلیلی با روش قبلی موفق به رمز گذاری روی هارد خود نشدید، باید برای محافظت از دستگاه خود علاوه بر خرید محافظ و کیف هارد اکسترنال؛ به سراغ نرم افزارهایی بروید که به این منظور برنامه نویسی شده‌اند. برخی از برندها یک برنامه برای مدیریت هاردهای اکسترنال خود طراحی کرده‌اند که یکی از قابلیت‌های آن‌ها رمز گذاری است.

در ادامه نرم افزارهای اختصاصی برای هر برند را هم معرفی خواهیم کرد؛ اما اگر به دنبال یک نرم افزار هستید که روی هر برندی قابل نصب و استفاده باشد، iSumsoft USBCode را به شما پیشنهاد می‌کنیم. در ادامه نحوه رمز گذاری روی هارد را با این نرم افزار مرور خواهیم کرد:

نحوه پسورد گذاشتن روی هارد با  iSumsoft USBCode؛ آسان‌ترین نرم افزار قفل گذاری روی هارد اکسترنال

  • برنامه را از سایتی معتبر دانلود و روی سیستم خود نصب کنید.
  • در صورتی که هارد خود را قبلا با کمک یک کابل هارد مناسب به سیستم متصل کرده باشید، به صورت خودکار توسط برنامه شناسایی می‌شود.
  • در برنامه روی گزینۀ Encrypt کلیک کنید.
  • در سمت راست لیستی از هاردهای متصل به سیستم نمایش داده می‌شود. روی نام هارد موردنظر خود کلیک کنید تا انتخاب شود.
  • در کادر روبروی Password رمز عبور دلخواهی برای خود وارد و آن را در بخش Confirm password تکرار کنید.
  • در آخر گزینۀ Encrypt را انتخاب کنید.

نحوه پسورد گذاشتن روی هارد با  iSumsoft USBCode

  • چند دقیقه منتظر بمانید تا پیغام Encrypted successed نمایش داده شود که به معنی کامل شدن فرایند رمز گذاشتن روی هارد اکسترنال است.

در نظر داشته باشید که اگر هارد خود را با نرم افزار iSumsoft USBCode رمزگذاری کرده‌اید، بعد از این برای دسترسی پیدا کردن به فایل‌های خود باید الزاما از طریق همین برنامه اقدام کنید. پس از اتصال هارد به سیستم خود، باید نرم افزار را اجرا کرده و گزینۀ Unlock را انتخاب کنید. سپس رمز عبور را وارد کرده و روی دکمۀ Unlock کلیک کنید تا به فایل‌ها دسترسی پیدا کنید.

با نرم افزار چگونه روی هارد اکسترنال رمز بگذاریم؟

آموزش قدم به قدم رمز گذاشتن روی هارد wd

شرکت وسترن دیجیتال نرم افزاری اختصاصی برای رمز گذاشتن روی هاردهای خود تحت عنوان WD Security طراحی کرده است. این نرم افزار روی نسخه‌های مختلف ویندوز و حتی مک قابل نصب است. بعد از این که نرم افزار را روی هارد خود نصب کردید، مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

  • هارد را به سیستم وصل کنید.
  • برنامه را اجرا کنید.
  • در پنجرۀ باز شده، رمز عبور خود را در کادر وارد کرده و آن را در Password verify  تکرار کنید.
  • در بخش Password hint  باید یک نشانه متنی یا راهنمایی وارد کنید که در صورت فراموش کردن رمز عبور با کمک آن بتوانید دوباره پسورد را به خاطر بیاورید.
  • اگر می‌خواهید هر بار که هارد را به این سیستم متصل می‌کنید، نیازی به وارد کردن رمز عبور نباشد، گزینۀ Enable auto unlock for this computer را تیک بزنید. در این صورت تنها در زمان اتصال به سیستم‌های دیگر باید پسورد را وارد کرد.
  • در آخر روی دکمۀ Set password کلیک کنید تا رمز عبور اعمال شود.

 آموزش قدم به قدم رمز گذاشتن روی هارد wd

نکته مهم: در نظر داشته باشید که در صورت فراموش کردن رمز عبور، تنها با فرمت هارد اکسترنال می‌توانید دوباره از آن استفاده کنید و متاسفانه با فرمت کردن هارد تمام اطلاعات ذخیره شده روی آن حذف خواهند شد. با این که روش‌هایی برای ریکاوری هارد اکسترنال وجود دارد؛ اما بهتر است که در انتخاب رمز عبور دقت کرده و حتما حتما آن را در جایی امن یادداشت کنید.

نحوه رمز گذاری روی هارد اکسترنال my passport

هاردهای اکسترنال my passport مدل‌هایی از برند وسترن دیجیتال است. شرکت وسترن دیجیتال برای هاردهای خود نرم افزار اختصاصی  WD Securityرا عرضه کرده است که به طور کامل روش استفاده از آن را در پاراگراف قبلی توضیح دادیم. شما می‌توانید برای رمز گذاشتن روی هارد اکسترنال خود از همین برنامه استفاده کنید.

البته متاسفانه این نرم افزار برای برخی از تعداد محدودی از مدل‌ها قابل استفاده نیست. اگر مدل هارد شما هم با این نرم افزار رمز گذاری نشد، از برنامه  iSumsoft USBCodeاستفاده کنید که آموزش آن را قبلا مرور کردیم.

آیا می‌دانید که چگونه گوشی را به هارد اکسترنال متصل کنیم؟

رمز گذاری روی هارد اکسترنال adata

نرم افزار اختصاصی که می‌توانید از آن برای رمزگذاری روی هارد SSD «ای‌ دیتا» کمک بگیرید، HDDtoGo است. این برنامه برای مدیریت هاردهای برند adata نوشته شده و قابلیت‌های فراوانی دارد که یکی از آن‌ها امکان قفل گذاری مطابق با مراحل زیر است:

  • برنامه HDDtoGo را دانلود و بعد از نصب اجرا کنید.
  • در سمت چپ برنامه، روی گزینۀ Security Settings کلیک کنید.
  • حالا در سمت راست پنجره در قسمت New password رمز جدید خود را وارد کرده و در کادر بعدی آن را تکرار کنید.
  • در کادر new password reminder یک متن نشانه برای خود تایپ کنید که در صورت فراموش کردن رمز با کمک آن بتوانید، پسورد خود را به خاطر بیاورید.
  • در نهایت روی applay کلیک کنید.

 رمز گذاری روی هارد اکسترنال adata

رمز گذاشتن روی هارد اکسترنال سیلیکون پاور

اگر هارد اکسترنال شما از برند سیلیکون پاور است، باید بدانید که خود شرکت سازنده این هارد نرم افزاری برای رمز گذاشتن روی هارد اکسترنال طراحی کرده است. با کمک نرم افزار علاوه بر قفل کردن اطلاعات می‌توانید از قابلیت‌های دیگری هم برای استفاده بهتر از هارد خود بهره بگیرید.

  • برنامه را نصب و اجرا کنید.
  • در سمت راست آن روی گزینۀ encryption data کلیک کنید.
  • پنجره‌ای روبروی شما باز می‌شود که باید در آن هارد موردنظر خود را انتخاب کنید.
  • حالا کافی است که پسورد دلخواه خود را تعریف کنید.

 رمز گذاشتن روی هارد اکسترنال سیلیکون پاور

از هارد اکسترنال خود محافظت کنید

در این مقاله نگاهی به روش‌های مختلف رمز گذاشتن روی هارد اکسترنال بدون نیاز به برنامه و با کمک نرم افزار داشتیم. هم‌چنین، نرم افزارهای اختصاصی هارد اکسترنال برند ای دیتا، سیلیکون پاور، وسترن دیجیتال و غیره را هم معرفی کردیم. آیا با کمک این روش‌های موفق به رمز گذاری روی هارد خود شدید؟ اگر نظری یا سوالی در این مورد دارید، با ما مطرح کنید.

توصیه داریم که برای محافظت بیشتر از هارد اکسترنال و اطلاعات باارزش خود حتما از کابل، محافظ، کیف و غیره اصل و مناسب استفاده کنید. تمامی این لوازم اصل را می‌توانید در فروشگاه جانبی پیدا کنید.

افزودن دیدگاه
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
نظرات