چگونه باتری ریش تراش فیلیپس را تعویض کنیم؟

سالهاست که ریش تراشها به یکی از لوازم جانبی پرکاربرد برای آقایان تبدیل شده است و کار نکردن این لوازم؛ حتی برای یک روز هم میتواند بسیاری از مردان را به دردسر بیندازد. یکی از دلایلی که باعث از کار افتادن ریش تراشها میشود، اتمام شارژ باتری است. درست همین لحظه است که برای کاربران این سوال مطرح خواهد شد که آیا میتوانند خودشان دست به کار شده و بدون مراجعه به تعمیرکاران، باتریهای جدیدی را جایگزین باتریهای از کار افتاده کنند؟ چگونه میتوان این دستگاهها را باز کرد و به باتری آنها دسترسی پیدا کرد؟
اگر شما هم در ذهن خود با این سوالات درگیر هستید، این مقاله را با دقت بیشتری مطالعه کنید.
آیا میتوان در خانه باتری ریش تراش فیلیپس را تعمیر کرد؟
جواب این سوال بسته به شرایط و مدل ریش تراش شما میتواند هم بله و هم خیر باشد. در نظر داشته باشید که ریش تراشهای فیلیپس در انواع مختلفی تولید شدهاند که دسترسی به باتری در برخی آسانتر و در بعضی از مدلها بسیار دشوار است. به علاوه نوع باتری، تنظیمات داخلی و عوامل دیگر هم میتوانند کار شما را دشوارتر کنند.
به طور کلی، توصیه میکنیم که این کار را به متخصصان و کارشناسان بسپارید، به خصوص اگر تجربۀ بسیاری کمی در زمینه تعمیرات دستگاههای مختلف دارید. چرا که کوچکترین اشتباه یا بیتجربگی میتواند برای همیشه ریش تراش شما را غیرقابل استفاده کند؛ اما اگر احساس میکنید که توانایی این کار را دارید، باید قبل از باز کردن ریش تراش نکات زیر را در نظر بگیرید:
- در بسیاری از مدلها، باتری داخل بدنۀ ریش تراش و روی برد مدار لحیم شده است و تعویض آن نیاز به داشتن مهارت کافی برای لحیم کاری دارد.
- قبل از اقدام به تعویض باتری ریش تراش فیلیپس از داشتن تجهیزات موردنیاز مطمئن شوید. داشتن ابزارها و تیغههای باریک و محکم به منظور جدا کردن بخشهای از بدنه الزامی است. به علاوه پیچگوشتیهای مناسب و ابزار لحیم کاری هم باید داشته باشید.
- قبل از باز کردن ریش تراش، مطمئن شوید که دلیل کار نکردن دستگاه شما، تمام شدن باتری است نه چیز دیگری.
- باتریها انواع مختلفی دارند و بسیار مهم است که نوعی را انتخاب و خریداری کنید که برای دستگاه شما مناسب باشد. بیشتر دستگاهها از باتریهای نیکل- کادمیم (NiCD) یا نیکل متال هیدرید (NiMH) استفاده میکنند و برخی با باتریهای لیتیون یونی سازگار هستند. باتریهای نیکل کادمیم طول عمر کمتری دارند و زودتر نیاز به تعویض یا شارژ پیدا میکنند؛ در مقابل، باتریهای NiMH به دلیل داشتن ظرفیت بالاتر، شارژ بیشتری را نگهمیدارند و از طول عمر و ماندگاری بالاتری برخوردارند. به علاوه این باتریها از مواد شیمیایی سمی و مضر استفاده نمیکنند؛ اما، قیمت آنها نسبت به باتریهای NiCD بیشتر است.
- احتمال اینکه بعد از باز کردن قطعات، دیگر دستگاه در برابر قطرات آب محافظت شده نباشد و ویژگی ضدآب بود خود را از دست بدهد، بسیار زیاد است.
روش تعویض باتری ریش تراش فیلیپس:
ریش تراشهای فیلیپس در مدلهای مختلفی به بازار عرضه شدهاند که ساختار هر کدام متفاوت است و نمیتوان نسخۀ واحدی را برای تعویض باتری تمام مدلها پیچید.
به طور کلی برای تمام مدلها میتوان روش زیر را توصیه کرد:
- ابتدا باید با پیچگوشتی مناسب، پیچهای پشت و روی بدنه را جدا کنید و برای باز کردن قابها و قسمتهایی که هیچ پیچی روی آنها دیده نمیشود، از ابزارهای جدا کننده نوک تیز، باریک، محکم و ترجیحا غیرفلزی استفاده کنید.
- در این مرحله باید دقت بسیاری داشته باشید تا با کمترین فشار ممکن قابها را جدا کنید. توجه داشته باشید که نوک تیز ابزار شما آسیبی به قطعات داخلی و بردها نرساند. همچنین مواظب باشید کنترل ابزار از دست شما خارج نشود، چرا که ممکن است به صورت ناخودآگاه به بدنه خش وارد کنید یا بدتر از آن به قطعات داخلی آسیب بزنید.
- بعد از باز کردن کامل قابها، باید به سراغ محفظه باتریها بروید. بسیاری از کاربران شکایت داشتهاند که روی محفظه باتری نشانی از سر مثبت و منفی باتری نیست و به هنگام جایگزینی باتری جدید در تشخیص جهت باتری به دردسر افتادهاند، پس قبل از برداشتن باتری قبلی به جهت قطبها دقت کنید و آنها را به یاد بسپارید.
- نکتۀ مهم دیگر این است که برای تعویض باتری تا جای ممکن باتری قبلی را از برد الکترونیکی جدا نکنید و سعی کنید تنها بخشی از آن را بلند کرده و سپس باتری جدید را به زبانه قدیمی لحیم کنید. همچنین بیشترین سعی خود را داشته باشید تا به سایر اتصالات دست نزنید.
- در بیشتر مدلها فضایی که برای باتری در نظر گرفته شد، بسیار کم است و لحیم دوبارۀ آن روی برد با دردسر همراه خواهد بود.
در ادامه برای اینکه بیشتر رفع ابهام کرده باشیم، نحوۀ تعویض باتری یکی از مدلهای ریش تراش فیلیپس را با هم مرور خواهیم کرد:
آموزش تعویض باتری ریش تراش فیلیپس مدل 2100
در ادامه نحوۀ تعویض باتری ریش تراش فیلیپس نورلکو مدل 2100 را با هم بررسی خواهیم کرد. در نظر داشته باشید که این روش ممکن است برای سایر مدلها قابل اجرا نباشد.
- با استفاده از پیچگوشتی مناسب پیچ پشت بدنه را باز کنید.
- حال ریش تراش را به گونهای در دست بگیرید که جلوی دستگاه روبروی شما قرار داشته باشد.
- دکمۀ روی سر ریش تراش وجود دارد که باید با فشردن آن را باز کنید.
- زمانی که سر ماشین اصلاح را باز میکنید، دو پیچ 10.1 میلیمتری دیده میشود که باید با استفاده از پیچ گوشتی آنها را بردارید.
- با باز کردن این دو پیچ، به طور کامل سر دستگاه برداشته میشود و دسترسی به قطعات زیری امکان پذیرتر خواهد شد.
- حالا نوبت به روی بدنه ریش تراش میرسد، به آرامی با ابزار نوک تیز، باریک و محکمی قسمتهای آبی و سیاه را جدا کنید. این قسمتها را با کمترین فشار ممکن جدا کنید و در هنگام استفاده از ابزار بسیار مراقب باشید که به قطعات داخلی یا بدنه آسیب وارد نشود.
- اگر هنوز پوششی روی قطعات وجود دارد، آنها را با ابزار جدا کنید تا به محفظۀ اصلی مدار برسید.
- برای رسیدن به باتریها، باید قاب شفاف و شیشهای که صفحه مدار را نگه میدارد، جدا کنید برای این کار باید قاب را کمی بلند کرده و به کمک پینهای کناری کمی آن را بکشید.
- باتری در قسمت پشت مدار قرار گرفته است که حالا میتوانید آن را ببینید و برای تعویض آن اقدام کنید.
تعویض باتری ریش تراشهای فیلیپس
به طور کلی تعویض باتری ماشینهای اصلاح فیلیپس به دلیل تنوع زیاد مدلهای آن در منزل توصیه نمیشود؛ اما، اگر قصد انجام این کار را دارید، باید ابتدا لوازم موردنیاز آن را تهیه کنید. به یاد داشته باشید که در بیشتر مدلها نیاز به لحیم کاری دوباره پیدا خواهید کرد و باید مهارت کافی برای انجام این کار را داشته باشید.
پس از اینکه پیچهای روی بدنه و محفظۀ بالای ریش تراش را باز کردید، باید نسبت به جداسازی قسمتهای بدون پیچ با ابزاری مناسب اقدام کنید. سپس محفظه شفاف مدار الکترونیکی را جدا کرده و باتری را که در قسمت پشتی آن قرار دارد، با احتیاط تعویض کنید.
با اینکه برند فیلیپس به عنوان بهترین مارک ماشینهای اصلاح شناخته شده ؛ اما، در سالهای اخیر برند شیائومی نیز با عرضه ریش تراشهای با کیفیت توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است. شما میتوانید انواع ریش تراشهای شیائومی را در قسمت فروشگاهی جانبی مشاهده کنید.