پاسخ به تمام سوالاتی که درباره ساعت هوشمند دارید
![پاسخ به تمام سوالاتی که درباره ساعت هوشمند دارید](https://janebi.com/janebi/9fd2/files/455814.jpg)
اسمارت واچ چه کارایی دارد؟ برای چه کسانی مناسب است و برای چه افرادی کاربرد ندارد؟ اصلا آیا ساعت هوشمند ارزش خرید دارد؟ حقیقت است که اشعه از خود ساطع میکند و استفاده از آن مضر است؟
اینها فقط بخشی از سوالاتی است که درباره ساعت هوشمند ذهن خیلی از افراد را درگیر میکند. با این که، این گجتهای جذاب روزبهروز بیشتر بین مردم محبوب میشوند؛ اما هنوز ابهامات و سوالات زیادی درباره کارایی و عملکرد آنها وجود دارد. برای همین تصمیم گرفتیم که در این مطلب، به تمام این سوالات درباره اسمارت واچ پاسخ دهیم؛ از کاربردها و قابلیتها گرفته تا ضررهای استفاده از اسمارت واچ. پس اگر قصد خرید این ساعتهای هوشمند را دارید یا سوالاتی هم در ذهن شما وجود دارد، در ادامه همراه ما باشید.
ساعت هوشمند چیست و چه کاربردی دارد؟
ساعت هوشمند یا اسمارت واچ، یک گجت جذاب است که فقط زمان را به شما نشان نمیدهد. این ساعت دوستداشتنی سیستمعامل و حافظه دارد و مانند گوشیها به یک صفحه نمایش لمسی مجهز است. اسمارت واچ میتواند با بلوتوث به گوشی شما متصل شود تا تماسها و پیامهای خود را مدیریت کنید؛ آن هم بدون این که نیاز باشد گوشی را در دست بگیرید.
بهعلاوه، بیشتر مدلهای ساعت هوشمند فعالیتهای روزانه شما مثل: تعداد قدمها، ضربان قلب، فشار خون، کیفیت خواب و غیره را زیر نظر میگیرند و گزارشی از آنها تحویلتان میدهند. جالب شد؛ نه؟ جالبتر هم میشود، اگر بدانید که ساعتهای هوشمند قابلیتهای دیگری هم دارند.
ساعت هوشمند چه امکاناتی دارد؟ آشنایی با قابلیت های اسمارت واچ
ساعت هوشمند چه کارایی دارد؟ ساعت هوشمند به چه درد می خوره؟ این سوالات درباره ساعت هوشمند در ذهن افراد زیادی مطرح میشود؛ چه کسانی که قصد خرید ساعت هوشمند را دارند و چه حتی کسانی که قبلا اسمارت واچ خود را خریدهاند. در ادامه نگاهی به لیست بلندبالای امکانات ساعت هوشمند میاندازیم. فقط قبل از آن بدانید که همه ساعتهای هوشمند تمام این قابلیتها را ندارند. امکانات هر ساعت، بستگی به مدل، برند و قیمت آن دارد.
شاید سوال شما هم باشد: مچ بند هوشمند یا ساعت هوشمند؛ کدام یک را بخرم؟
کنترل شاخصهای سلامتی؛ از امکانات ساعت هوشمند
آیا میدانید که برای حفظ سلامتی شما، ساعت هوشمند چه قابلیت هایی دارد؟ بیشتر اسمارت واچها، معمولا به سنسورهایی مجهز هستند که سطح اکسیژن خون، فشار خون، ضربان قلب، میزان استرس و غیره شما را اندازهگیری میکنند. در صورتی که این شاخصها کم یا زیاد شوند، به شما هشدار میدهند که پیگیری کنید. این اسمارت واچهای جذاب میزان تحرک شما را هم زیر نظر دارند. اگر مدت زمان طولانی بنشینید و بدون تحرک باشید، قطعا به شما یادآوری میکنند. بهعلاوه، زمان خوابیدن، بیدارشدن و کیفیت خواب شما را هم بررسی میکنند.
بعضی از مدلهای پیشرفتهتر حتی اگر در محیط پرسروصدایی قرار بگیرید، به شما تذکر میدهند که به فکر شنوایی خود باشید. همچنین، بعضی از مدلها، قابلیت تشخیص تصادف را دارند و در این مواقع به صورت خودکار با اورژانس تماس میگیرند.
اندازهگیری شاخصهای تناسب اندام؛ از قابلیت های اسمارت واچ
ساعتهای هوشمند میتوانند مثل یک مربی در کنار شما باشند تا اهداف ورزشی خود را دنبال کنید. با کمک این گجتها میتوانید تعداد قدمهای برداشتهشده، مسافت طیکرده، کالری سوزاندهشده و غیره خود را در هنگام تمرینات ردیابی کنید. کافی است که ساعت را روی حالت ورزشی موردنظرتان تنظیم کرده و مشغول تمرینات خود شوید.
مدیریت تماسها و اعلانها؛ از کاربردهای ساعت هوشمند
شاید درباره ساعت هوشمند این سوال شما هم باشد که چرا ساعت هوشمند به گوشی وصل میشود؟ اسمارت واچها از طریق بلوتوث به گوشی شما وصل میشوند تا اعلانهایی که دریافت میکنید، نشان دهند. به این ترتیب، اگر کسی پیامی برای شما ارسال کند یا با شما تماس بگیرید، بدون این که به سراغ گوشی خود بروید، مطلع میشوید.
جالبتر اینجاست که ساعت هوشمند با قابلیت مکالمه هم در بازار وجود دارند. ساعتهایی که با آنها میتوانید تماسها را برقرار کنید یا به پیامهای خود پاسخ دهید.
مسیریابی؛ نمونهای از کارایی اسمارت واچ
اگر ساعت هوشمندی بخرید که به GPS مجهز باشد، میتوانید از آن برای نقشهخوانی هم استفاده کنید. این قابلیت ساعت هوشمند، به ویژه هنگام ورزشهایی مثل دوچرخهسواری به کارتان میآید.
دیگر قابلیتهای اسمارت واچ
امکانات ساعتهای هوشمند انگشتشمار نیست که بتوانیم به همه آنها اشاره کنیم. بهعلاوه، روزبهروز هم تعداد این قابلیتها بیشتر میشود. تا امروز، به جز موارد بالا، ساعتهای هوشمند، قابلیتهای ریزودرشت زیر را هم دارند:
- پخش و کنترل موسیقیها و ویدیوهای گوشی؛
- امکان تنظیم زنگ هشدار به همراه لرزش برای بیدارکردن یا یادآوری مصرف قرص، زمان ورزش و غیره؛
- قابلیت نصب انواع برنامه و بازی؛
- قابلیت اتصال به دستیارهای صوتی هوشمند مثل سیری یا گوگل اسیستنت؛
- قابلیت عکس گرفتن؛
- کنترل لوازم خانه هوشمند از طریق اتصال به آنها با بلوتوث و Wi-Fi؛
- قابل استفاده به عنوان قطبنما و فشارسنج؛
- و غیره.
آیا ساعت هوشمند دوربین دارد؟
برخلاف تصوری که همه درباره ساعت هوشمند دارند، تنها بعضی از این گجتها به دوربین مجهز شدهاند. حتی گرانقیمتترین ساعتهای هوشمند بازار مثل اپل واچ و گلکسی واچها هم فاقد دوربین داخلی هستند، چرا که بیشتر تمرکز آنها روی قابلیتهای سلامتی و ورزشی است. از طرف دیگر، فضای اسمارت واچها بسیار کوچک است و جایی برای دوربین داخلی ندارد. از آن طرف، اسمارت واچ دوربین دار هم زیاد به کار نمیآید؛ چون معمولا دوربین این ساعتها کیفیت پایینی دارند.
با وجود این که اسمارت واچها دوربین ندارند؛ اما جالب است که میتوان با آنها عکس گرفت. حتما میپرسید چگونه؟ شما میتوانید دوربین گوشی خود را باز کنید. سپس با فشردن یک دکمه در ساعت هوشمند عکس بگیرید. در واقع، ساعت هوشمند میتواند به عنوان یک ریموت عمل کند و از راه دور برای شما عکسها را ثبت کند. در مقالۀ «چگونه با اسمارت واچ عکس بگیریم؟» بیشتر در این باره توضیح دادهایم.
آیا ساعت هوشمند ضد آب است؟
یکی از امکاناتی که بیشتر ساعتهای هوشمند دارند، مقاومت در برابر آب است؛ اما هر اسمارت واچی ضدآب نیست. از آن طرف، میزان مقاومت این گجتها در برابر نفوذ آب هم متفاوت است. مثلا، بعضی از ساعتهای هوشمند ضدآب، تنها در برابر پاشیدن قطرات کم آب مقاوم هستند و بعضی دیگر را میتوان حتی هنگام شنا و غواضی هم استفاده کرد.
حالا سوال این است که چگونه میزان مقاومت ساعتهای هوشمند را در برابر آب تشخیص دهیم؟ استاندارد IP و عددهای بعد از آن میتوانند درجه مقاومت در برابر نفوذ گرد و غبار و آب را نشان دهند. هرچه این اعداد بیشتر باشند، دستگاه مقاومتر است. برای مثال، اگر ساعت هوشمندی استاندارد IP68 را داشته باشد، عدد اول یعنی 6 نشان میدهد که بیشترین میزان مقاومت در برابر گردوغبار را دارد. عدد دوم یعنی 8 هم نشان میدهد که در صورت غوطهوری در آب تا عمق 1.5 متر به مدت 30 دقیقه مشکلی پیدا نمیکند.
آیا ساعت هوشمند سیم کارت میخورد؟
بعضی از مدلهای اسمارت واچ، اسلایدی برای واردکردن سیم کارت دارند. با این ساعتها میتوانید بدون متصل شدن به گوشی همراه و به صورت مستقیم تماس برقرار کرده یا پیامک ردوبدل کنید. بهعلاوه، میتوانید از ویژگیهایی مثل GPS و اینترنت هم به صورت مستقل در این ساعتها استفاده کنید.
با این حال، هستند ساعتهای هوشمندی که بدون استفاده از سیم کارت هم به شما امکان برقراری مکالمه را میدهند. این ساعتهای هوشمند برای برقراری تماس باید از طریق بلوتوث به گوشی شما متصل باشند. در واقع، این مدل از اسمارت واچها، نقش هندزفری را ایفا میکنند و مکالمات شما از طریق گوشی انجام میشود.
آیا ساعت هوشمند بازی دارد؟
شاید تعجب کنید؛ اما بسیاری از اسمارت واچهای موجود در بازار قابلیت نصب و اجرای بازیها را دارند. البته به دلیل محدودیتهایی مثل: صفحه نمایش کوچک و سختافزار، این بازیها سادهتر از گیمهای گوشیهای هوشمند هستند. با این حال، میتوانند در مواقعی که منتظر رسیدن مترو یا اتوبوس هستید یا غیره، شما را سرگرم کنند. به ویژه، که در این محیطهای شلوغ بهتر است که گوشی خود را در دست نگیرید.
پس اگر اهل گیم هستید، نگاهی به بهترین بازی های ساعت هوشمند که باید حتما امتحانشان کنید ، داشته باشید.
آیا ساعت هوشمند اشعه دارد؟ مضرات ساعت هوشمند
یکی از نگرانیهایی که درباره ساعت هوشمند به ذهنتان میرسد، این است که آیا ساعت هوشمند ضرر دارد؟ به خصوص، اگر به ساعت هوشمند خود عادت دارید و آن را به ندرت از دست خود باز میکنید، بیشتر دچار این تردید میشوید.
در هر صورت، باید بدانید که اسمارت واچها از بلوتوث و وای-فای استفاده میکنند که تشعشعاتی در حد فرکانس رادیویی دارند. این تشعشعات غیر یونیزه هستند. به این معنی که انرژی کمتری نسبت به اشعه ماوراءبنفش یا اشعه ایکس دارند و طبق تحقیقاتی که تا امروز انجام شده، بعید است که آسیبی وارد کنند. با این وجود:
- محض احتیاط میتوانید در مواقعی که نیاز ندارید، بلوتوث یا وای-فای ساعت خود را خاموش کنید.
- اگر از باتری قلب یا سایر دستگاههای دیجیتالی در بدن خود استفاده میکنید، حتما درباره ساعت هوشمند و استفاده از آن با دکتر خود مشورتی داشته باشید.
- در صورتی که به ندرت ساعت هوشمند را از دست خود باز میکنید، ترجیحا بند ساعت خود را محکم نبندید. به ویژه، در هنگام خواب یا ورزش کمی بندها را شل کنید.
- از بندهای اسمارت واچی یا بندهای اپل واچی استفاده کنید که هوا را ردوبدل میکنند تا کمتر پوست شما عرق کند و تحریک شود.
آیا ساعت هوشمند گالری دارد؟
بله، بسیاری از ساعتهای هوشمند پیشرفته دارای گالری داخلی هستند. شما میتوانید در این گالری عکسهای مختلفی را ذخیره کنید، مثل:
- عکسهایی که با دوربین ساعت خود گرفتهاید؛
- عکسهایی که از گالری گوشی به ساعت منتقل کردهاید؛
- و واچ فیسهایی که دانلود کردهاید.
فقط در نظر داشته باشید که حافظه داخلی ساعتهای هوشمند فضای زیادی ندارد. در نتیجه نمیتوانید عکسهای زیاد و با کیفیت بالا را در اسمارت واچ ذخیره کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش تغییر پس زمینه ساعت هوشمند در عرض 3 دقیقه
ساعت هوشمند برای چه کسانی مناسب است؟
آیا ساعت هوشمند برای کودکان مناسب است؟ به طور کلی، ساعتهای هوشمند برای کودکان مناسبتر از گوشیهای هوشمند هستند؛ البته به شرطی که حداقل 5 تا 6 ساله باشند تا بتوانند از عهده نگهداری ساعت برآیند. البته این که ساعت هوشمند برای چه سنی مناسب است ، بستگی به فرد هم دارد. کلا:
- اگر کودک شما زیر 5 سال دارد که نباید برای او ساعت هوشمندی بخرید. چون ممکن است آن را گم یا خراب کند.
- اگر 5 تا 12 سال دارد، میتوانید ساعتی با قابلیت ردیابی GPS برای او بخرید. با این نوع اسمارت واچ میتوانید موقعیت مکانی کودک خود را به صورت زنده دنبال کنید. بهعلاوه، اگر ساعت موردنظر قابلیت مکالمه هم داشته باشد، کودک شما میتواند بدون نیاز به یک گوشی گرانقیمت با شما تماس بگیرد یا پیامهایی را ردوبدل کند.
- اگر فرد بالای 12 سال است، یک ساعت هوشمند میتواند او را با دنیای تکنولوژی آشنا کند. بهتر است ساعتی برای او بخرید که قابلیتهای پیشرفته مثل دسترسی به اینترنت یا امکان نصب برنامههای مختلف را داشته باشد.
بیشتر بدانید: ساعت هوشمند؛ از آموزش تا جذابترین ترفندها
آیا ساعت هوشمند خوب است؟
تا این جا همه چیز را درباره ساعت هوشمند را توضیح دادیم؛ از قابلیتها گرفته تا سوالاتی که ممکن است ذهن شما را درگیر کرده باشد. فقط مانده است، این سوال اصلی که آیا ساعت هوشمند ارزش خرید دارد؟
پاسخ به این سوال به نیازها، انتظارات و سبک زندگی شما بستگی دارد. اگر علاوه بر مدیریت زمان، نیاز دارید که فعالیتهای ورزشی یا شاخصهای سلامتی خود را زیر نظر داشته باشید، یک ساعت هوشمند میتواند به کارتان بیاید. در مقابل، اگر فقط نیاز به اطلاع از زمان دارید، شاید یک ساعت معمولی برای شما مناسبتر باشد.
در آخر، اگر سوالی درباره اسمارت واچ دارید که بیپاسخ مانده است، حتما برای ما در بخش نظرات بنویسید.