راهنمای خرید گوشی دست دوم اندروید و آیفون
خرید گوشی دست دوم یک کار اشتباه نیست! با توجه به افزایش قیمت گوشی های هوشمند، خرید گوشی های دست دوم به شده رایج شده است. برخی از افراد به دلیل اینکه نکات قبل از خرید گوشی دست دوم را رعایت نمی کنند، خرید خوبی نخواهند داشت و در نهایت به نتیجه میرسند که یک گوشی مدل پایین با قیمت پایین تر بخرند اما گوشی مدل بالاتر دست دوم را تهیه نکنند. در صورتی که اگر اصلی ترین نکات خرید گوشی دست دوم را رعایت کنید، قطعا خرید خوبی خواهید داشت و پشیمان نخواهید شد.
در این مقاله صفر تا صد فرآیند خرید گوشی دست دوم را بررسی خواهیم کرد. اگر به دنبال یک راهنمای خرید گوشی دست دوم هستید، این مقاله را از دست ندهید. به شما اطمینان خواهیم داد با مطالعه این نکات و به کار بستن آن ها، بعد از خرید گوشی دست دوم پشیمان نخواهید شد. حداقل اگر هم پشیمان شوید به این دلیل است که نظرتان عوض شده، در غیر این صورت همه ی چیزهایی که بعدها ممکن است در مورد گوشی دست دوم خریداری شده را مشاهده کنید، همین ابتدا به شما خواهیم گفت.
قوانین خرید گوشی دست دوم چیست؟
مسئله ای که باعث کلاهبرداری می شود، همین است که هیچ قانون خاصی برای خرید گوشی کارکرده وجود ندارد! پیشنهاد می شود تا جای ممکن گوشی کارکرده را تنها از فروشگاه های معتبر تهیه کنید. معمولا فروشنده های موبایل، بهترین گوشی های دست دوم را خریداری می کنند و بعد از رفع مشکلات، آن ها را با قیمتی مناسب به فروش می رسانند اما ممکن است گوشی دست دومی که از یک فرد ناشناس خریداری می شود دارای عیب و ایرادهای متفاوتی باشد.
خرید گوشی هوشمند کارکرده از یک فرد ناشناس که به جز یک شماره تماس، اطلاعاتی از او ندارید، کار هوشمندانه ای نیست. هر چند که توصیه می شود تا جای امکان گوشی کارکرده را از افراد ناشناس تهیه نکنید اما اگر به هر دلیل تصمیم به انجام این کار گرفتید، حتما مراحل تست هنگام خرید گوشی را تکمیل کنید.
چطور گوشی دست دوم را تست کنیم؟
معمولا فروشگاه هایی که گوشی های کارکرده می فروشند، مهلت تست گوشی دست دوم را برای خریداران در نظر می گیرند اما از آنجایی که فروشنده های شخصی این کار را انجام نمی دهند، حتما مراحل تست گوشی کار کرده را انجام دهید.
به همین دلیل یکی از اصلی ترین سوال خریداران گوشی های دست دوم این است که از کجا بفهمیم گوشی دست دوم سالم است؟ در ادامه به اصلی ترین روش های تست سلامت گوشی دست دوم و نحوه بررسی قسمت های مختلف موبایل خواهیم پرداخت.
تست گوشی کارکرده دست دوم با کدهای تست ممکن است
می توانید صحت عملکرد برخی از قسمت های سخت افزاری گوشی را با کد تست، بررسی کنید. دسترسی به منو تست برخی از گوشی ها، با یک کد ساده امکان پذیر خواهد بود. بعضی از گوشی ها، منو تست سخت افزار گوشی را به صورت مخفی طراحی کرده اند که با یک کد به آن دسترسی خواهید داشت. به طور مثال صفحه تست گوشی های سامسونگ را با کد *#0*# می توانید مشاهده کنید.
منوی تست امکان بررسی قسمت های مختلف گوشی مانند صفحه نمایش در حالت های مختلف، حسگر ها (سنسور ها)، دوربین، اسپیکر، ویبره و موارد دیگر را فراهم می سازد. البته توجه داشته باشید که صفحه نمایش گوشی، از قسمت هایی است که باید با دقت بالایی بررسی شود. استفاده از محافظ صفحه نمایش بی کیفیت از دلایلی است که آسیب های متفاوت به گوشی وارد می کند. به همین دلیل شاید ظاهرا همه چیز خوب باشد اما ممکن است بعداز مدتی متوجه یک مشکل اساسی شوید.
کد تست گوشی در مدل های مختلف موبایل، متفاوت است. برای پیدا کردن کد تست سلامت گوشی موبایلتان می توانید مدل گوشی را در اینترنت جستجو کنید.
همه ی قسمت های گوشی را خودتان بررسی کنید!
با توجه به اینکه گزینه های بسیار زیادی وجود دارد که باید تک تک آن ها را بررسی کنید، پیشنهاد میکنیم وقت بگذارید و خودتان قسمت های مختلف گوشی را مورد بررسی قرار دهید. به طور مثال با برقراری یک تماس تلفنی، از سالم بودن اسپیکر گوشی، میکروفون و دوربین مطمئن شوید. عملکرد جی پی اس، لوکیشن، بلوتوث و موارد دیگر را حتما بررسی کنید.
پورت های اتصال را فراموش نکنید
پورت های اتصال یکی از مهم ترین قسمت هایی هستند که باید با دقت بررسی شوند. معمولا عدم استفاده از کابل شارژر اورجینال باعث خراب شدن ای سی شارژ گوشی و یا حتی خراب شدن باتری موبایل می شود. به همین دلیل از سلامت پورت های مختلف گوشی به خصوص پورت USB اطمینان حاصل کنید. معمولا کسانی که عاشق موسیقی هستند، قبل از چک کردن جک هدفون، به بررسی بلوتوث دستگاه می پردازند زیرا از هندزفری بلوتوث بیشتر از هندزفری سیمی استفاده می کنند.
با توجه به اینکه افراد زمان خرید گوشی دست دوم، به مواردی که برایشان اهمیت دارد توجه بیشتری می کنند و بررسی گزینه های دیگر را فراموش می کنند، پیشنهاد می کنیم یک لیست از مواردی که زمان خرید گوشی کارکرده باید بررسی شود، تهیه کنید.
تا زمانی که از اصالت گوشی کارکرده مطمئن نشدید، اقدام به خرید نکنید
در این مقطع از زمان منظور از اصالت یک گوشی تنها اصل بودن آن نیست! توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است. اما برخی از افراد فکر می کنند با توجه به بودجه ی کمی که در نظر دارند نباید به دنبال یک گوشی اصل باشند و حتی به خرید گوشی های فیک و کپی چینی راضی هستند.
اگر با خرید گوشی فیک هم مشکل ندارید، حواستان باشد که با خرید گوشی دزدیده شده، خودتان را به دردسر نیندازید.
چطور بفهمیم گوشی دست دوم، دزدی نیست؟
با توجه به افزایش آمار سرقت گوشی، این احتمال وجود دارد که گوشی کارکرده مد نظرتان دزدی باشد. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی حتما زمان خرید، جعبه گوشی و متعلقات آن را تحویل بگیرید.
راه حل دوم نیز استعلام اصالت گوشی با IMEI می باشد. می توانید با کد *#6*# کد IMEI گوشی را بدست آورید سپس با کدی که روی جعبه نوشته شده است تطابق دهید. در صورتی که مغایرتی در کدها وجود داشته باشد، یک مشکل اساسی وجود دارد!
البته نکته ای که وجود دارد این است که تطابق کدهای IMEI روی دستگاه و روی جعبه کافی نیست. باید مطمئن شوید که کد IMEI گوشی شما وارد لیست سیاه نشده باشد. با توجه به اینکه آمار دزدیه شدن گوشی های آیفون بسیار بیشتر است این موضوع یکی از اصلی ترین نکات خرید گوشی دست دوم اپل است.
اگر شما هم این سوال برایتان پیش آمده که چطور بفهمیم شماره IMEI گوشی وارد لیست سیاه شده، می توانید از سایت های مختلفی که این اطلاعات را در اختیار شما قرار می دهند، کمک بگیرید. کافیست کد IMEI گوشی را در این وبسایت ها یا اپلیکیشن ها وارد کنید.
جمع بندی کلی:
در نهایت پیشنهاد میکنیم اگر خودتان اطلاعات کامل در مورد نحوه خرید گوشی کارکرده را ندارید، حتما از یک فرد آگاه و تخصصی بخواهید تا در روند خرید گوشی کارکرده همراهیتان کند. شاید نکات و مسائلی وجود داشته باشد که از دید شما پنهان بماند.