حقیقت‌های درباره تعمیرشدن یا نشدن ایرپاد

  • تاریخ: سه شنبه 29 فروردین 1402 - 02:20
  • صفحه: بلاگ
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
حقیقت‌های درباره تعمیرشدن یا نشدن ایرپاد

آیا ایرپاد تعمیر می‌شود؟ کاربرانی که ایرپاد آن‌ها شکسته، به مشکل برخورده وغیره این سوال را زیاد می‌پرسند. برخی معتقدند که ایرپادهای اپل با نهایت ظرافت ساخته می‌شوند و طراحی آن‌ها به گونه‌ای است که قابل تعمیر نیستند. در مقابل، بسیاری از مراکز و متخصصان مدعی هستند که می‌توانند ایرادات و مشکلات ایرپاد شما را به راحتی تعمیر کنند. در واقع حرف هر دو گروه کاملا درست است. چطور؟ در ادامه با ما همراه باشید تا این موضوع را بیشتر بررسی کنیم. هم‌چنین، نگاهی به مشکلاتی از ایرپادها داشته باشیم که احتمالا بدون نیاز به تعمیر هم حل خواهند شد.

آیا تعمیر ایرپادهای اپل امکان‌پذیر است؟

برخی معتقدند که مدل‌های مختلف ایرپاد تعمیرناپذیرند؛ حتی چند سال پیش سایتiFixit هم به این موضوع اشاره کرد. در این سایت که معروف‌ترین پایگاه آموزش تعمیرات تجهیزات است، اعلام شد که تعمیر ایرپادها حتی برای خود شرکت اپل هم بسیار سخت است. دلیل این موضوع به طراحی ایرپادها برمی‌گردد. این طراحی به‌گونه‌ای است که پس از بازکردن به سختی می‌توان دوباره مثل روز اول قطعات آن‌ها را سرهم کرد. به خصوص در Airpod 2 این مشکل بیشتر دیده می‌شود. چرا که بخش گوپییر آن که برد اصلی ایرپاد را پوشش می‌دهد، به شدت مقاوم است و جداکردن آن می‌تواند آسیب جدی به قطعات وارد کند. به‌علاوه، در داخل ایرپاد قطعات، اتصالات و غیره به‌حدی ظریف هستند که کوچک‌ترین بی‌احتیاطی به آن‌ها آسیب می‌زند.

از طرف دیگر برخی از مراکز مدعی هستند که مشکلات ایرپاد را می‌توانند حل کنند. البته آن‌ها هم بیان می‌کنند که این موضوع کاملا به مدل ایرپاد و نوع و شدت آسیبی که به آن وارد شده، دارد. برخی از مشکلات را به راحتی با تعمیر یا تعویض قطعات می‌توان برطرف کرد؛ اما برخی از ایرادات یا غیرقابل تعمیر هستند یا هزینه تعمیر آن‌ها به صرفه نیست. بنابراین، به طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که همیشه غیرقابل تعمیر نیستند؛ اما قطعا تعمیر آن‌ها بسیار دشوار است و حتما نیاز به تخصص و مهارت بالا دارد.

 آیا تعمیر ایرپادهای اپل امکان‌پذیر است؟

چرا ایرپادهای اپل خراب می‌شوند؟

کیفیت بالای محصولات شرکت اپل معروف است. به همین دلیل خیلی کم پیش می‌آید که ایرپادهای آن مشکلات جدی داشته باشند. البته ممکن است بعد از چندسال استفاده ایراداتی پیدا کنند که منطقی به نظر می‌رسد. با این وجود اگر ایرپاد شما از همان روزهای اول مشکل‌دار بود که باید موضوع را جدی بگیرید. برای مثال، اگر از ابتدا بعد از وصل کردن ایرپاد به گوشی، بدون دلیل اتصال قطع می‌شود یا احساس می‌کنید صدا کیفیت لازم را ندارد، باید حتما برای تشخیص اصل یا فیک‌بودن ایرپاد خود اقدام کنید. سپس هرچه زودتر یا به فروشگاهی که از آن خرید کرده‌اید یا به مراکز تعمیر معتبر مراجعه کرده و مشکل را مطرح کنید.

در صورتی هم که ایرپاد شما پس از مدتی استفاده به مشکل برخورد، احتمالا دلیل اصلی آن خراب‌شدن باتری است. باتری ایرپادها طول عمر مشخص و تقریبا طولانی دارد؛ با این حال اگر به درستی از ایرپاد خود استفاده نکنید و روش‌ اصولی شارژ کردن ایرپاد را بلد نباشید، احتمال زودتر خراب‌شدن باتری هندزفری خود را افزایش می‌دهید. البته خوشبختانه بسیاری از مراکز تعویض باتری ایرپاد را ممکن می‌دانند.

کدام ایرادات ایرپاد را می‌توان برطرف کرد؟ آشنایی با مشکلات غیرقابل تعمیر یا قابل تعمیر Airpod

آیا ایرپاد تعمیر میشود؟ بستگی به مشکل آن دارد. مشکل ایرپاد اپل می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. در این میان اگر ضربه‌خوردن، آب‌خوردن، شکستن ایرپاد و غیره به برد اصلی آن آسیب وارد کرده باشد، نمی‌توان به تعمیر آن امیدوار بود. به علاوه، قیمت اورجینال این قطعه بسیار زیاد است و تعویض آن هم به‌صرفه نیست. در این موارد بهتر است که به جای ایرپاد خراب‌شده، یک هدفون جایگزین بخرید.

در مقابل، اگر سایر قطعات ایرپاد دچار مشکل شده باشد، احتمال تعمیرشدن یا قابلیت تعویض آن‌ها کمی بیشتر است. البته ایرپاد ایرادات جزی‌ هم پیدا می‌کنند. بسیاری از این مشکلات با چند راهکار ساده هم رفع می‌شوند. اما معمولا چون کاربران خیلی روی هندزفری‌های خود حساس هستند، این مشکلات را بیش‌ازحد بزرگ می‌کنند و حتی تصمیم می‌گیرند که ایرپادهای خود را به دست تعمیر بسپارند. در ادامه نگاهی به مشکلات رایجی خواهیم داشت که برای ایرپادها به وجود می‌آید.

کدام ایرادات ایرپاد را می‌توان برطرف کرد؟

شارژ نشدن ایرپاد

شارژ نشدن ایرپاد می‌تواند دلیلی غیر از خرابی قطعات سخت‌افزاری داشته باشد. اگر ایرپاد شما به تازگی ضربه نخورده، آب به آن نفوذ نکرده وغیره شاید بتوانید با راهکارهای ساده‌ای مثل: عوض‌کردن شارژر، خارج‌کردن هدفون‌ها، ریست کردن ایرپاد، به‌روزرسانی و غیره هم مشکل خود را حل کنید. حتی اگر کیس شارژ نمی‌شود یا یکی از هدفون‌ها را نمی‌توان شارژ کرد، باز هم می‌توانید امیدوار باشید که دلیل بروز مشکل خیلی پیش‌پاافتاده باشد. در مقالۀ «چرا ایرپاد شارژ نمی‌شود؟» تمام راهکارها را به صورت مفصل مورد بررسی قرار داده‌ایم. پس قبل از مراجعه به تعمیرکاران یک‌بار این راه‌حل‌ها را امتحان کنید.

قطع شدن صدای مکالمه

اگر در هنگام مکالمه صدای به گوش مخاطب نمی‌رسد، آیا ایرپاد تعمیر میشود؟ علت قطع شدن ایرپاد هنگام مکالمه و راهکارهای آن می‌تواند گاهی خیلی ساده باشد. کم‌بودن شارژ، قطع‌شدن اتصال بلوتوثی، استفاده از ورژن بلوتوث ناسازگار، تنظیمات اشتباه و غیره از دلایل معمولی هستند که باعث بروز این مشکل می‌شوند. می‌توانید با چند راهکار ساده این مشکل را حل کنید؛ اما اگر موفق نشدید باید به خرابی میکروفون‌ها مشکوک شوید.

خرابی میکروفون هم باعث قطع کامل هدفون‌ها یا قطع ووصل شدن صدای شما در هنگام مکالمه شود. در این صورت باید برای تعویض میکروفون‌ها اقدام کنید. تعویض این قطعه در ایرپاهای 1 یا 2 تقریبا راحت انجام می‌شود؛ اما در ایرپاد 3 و ایرپاد پرو میکروفون‌ها در قسمت بالایی هدفون قرار گرفته‌اند و دسترسی به آن‌ها سخت‌تر است. بنابراین، باید تعویض میکروفون تنها توسط یک فرد ماهر انجام شود.

قطع شدن صدای مکالمه

قطع شدن صدای خروجی ایرپادز

یکی دیگر از مشکلاتی که معمولا هندزفری‌های بلوتوثی پیدا می‌کنند، قطع‌شدن صدای یکی از هدفون‌ها است. در این مواقع قطعۀ اسپیکر هندزفری دچار خرابی شده است و نیاز به تعویض دارد. اسپیکرها قطعات بسیار حساسی هستند و در مواقع آب‌خوردگی یا ضربه‌دیدن خیلی زود کارایی خود را از دست می‌دهند؛ حتی اگر گردوغبار و جرم هم به اسپیکر نفوذ کند، باعث خرابی آن می‌شود. بنابراین، برای افزایش طول عمر اسپیکرهای هندزفری حتما آن‌ها را به صورت مرتب تمیز کنید.

شاید این تصور را دارید که ایرپاد ضد آب است. در صورتی که ایرپاد نسل 1 و 2 در برابر قطرات آب و باران هیچ مقاومتی ندارند. حتی اگر هنگام استفاده از این ایرپادها کمی هم عرق کنید، احتمال خراب‌شدن اسپیکرهایشان زیاد است. AirPods3  و AirPods Pro هم با این‌که اصطلاحا ضدآب هستند؛ اما تنها در برابر قطرات بسیار کم عرق یا باران مقاومت دارند. بنابراین، بهتر است که به طور کلی ایرپادها را زیاد در گوش خود نگه ندارید که رطوبت بیش از حد به اسپیکر آن‌ها برسد.

در هر صورت، اگر صدای یکی از ایرپادها قطع است، ابتدا مطمئن شوید که تنظیمات خاموش کردن ایرپاد را در گوشی خود فعال نکرده‌اید. اگر گزینۀ Automatic Ear Detection را در گوشی آیفون خود روشن کرده باشید، صدای هدفون‌ها به صورت خودکار و به محض برداشتن از گوش قطع می‌شود. سپس وقتی از این موضوع مطمئن شدید، می‌توانید برای عوض‌کردن اسپیکر ایرپاد خود به مراکز معتبر مراجعه کنید.   

وصل نشدن ایرپاد به لپ تاپ یا گوشی

علت وصل نشدن ایرپاد به لپ‌تاپ، گوشی یا سایر دستگاه‌ها معمولا سخت‌افزاری نیست. ممکن است مراحل وصل کردن ایرپاد به لپ تاپ یا روش‌های اتصال ایرپاد به اپل واچ و سایر دستگاه‌ها را به درستی پشت سر نمی‌گذارید. حتی ممکن است فاصله بین دستگاه و هندزفری بیش‌از برد نسخه بلوتوث آن باشد و به همین دلیل اتصال برقرار نشود. ناهماهنگی ورژن بلوتوث دو دستگاه هم می‌تواند در روند برقراری اتصال بین آن‌ها اختلال ایجاد کند. جالب است بدانید که حتی کم‌بودن شارژ ایرپاد هم می‌تواند باعث بروز این مشکل شود.

بنابراین، ابتدا با بررسی شارژ ایرپاد از این که شارژ کافی دارد، مطمئن شوید. سپس اگر قبلا ایرپاد را به دستگاهی متصل کرده بودید، حتما اتصال بین آن‌ها را کاملا قطع کنید.حالا یک‌بار ایرپاد را ریست کنید و پس از آن که هندزفری خود را در نزدیکی دستگاه قرار دادید، یک‌بار دیگر مراحل برقراری اتصال را پشت سر بگذارید. اگر باز هم مشکل برقرار بود، airpod خود را به دستگاه دیگری متصل کنید تا مطمئن شوید که مشکل از دستگاه دوم نیست. در نهایت، اگر نتوانستید ایرپاد را به هیچ دستگاه دیگری متصل کنید، به سراغ یک متخصص برای حل مشکل خود بروید.

آیا ایرپاد تعمیر میشود؟

کاهش کیفیت صدا

از دیگر مشکلاتی که کاربران ایرپاد را گله‌مند می‌کند، کاهش کیفیت یا ضعیف‌شدن صدا است. قبل از این‌که برای این مشکل ایرپاد خود را به دست تعمیر بسپارید، حتما یک‌بار برای تمیز کردن ایرپاد اقدام کنید. در نظر داشته باشید که جمع‌شدن جرم‌ها و گردوغبار خیلی راحت روی کیفیت صدا ایرپادهای شما اثر منفی می‌گذارد.

مشکلات مربوط به شارژ باتری ایرپاد

اگر باتری air pods خیلی زود خالی می‌شود؛ آیا ایرپاد تعمیر می‌شود؟ هر چقدر هم که مراقب هندزفری خود باشید، بعد از چند سال استفاده، طول عمر مفید باتری آن به پایان می‌رسد. دیر شارژشدن و زود خالی‌شدن شارژ از رایج‌ترین مشکلاتی هستند که به دلیل تمام‌شدن عمر باتری به وجود می‌آیند. متاسفانه تعویض باتری ایرپادها بسیار مشکل و تخصصی است. باتری در این هندزفری‌ها در قسمتی قرار گرفته که دسترسی به آن را بسیار سخت و فقط با ابزارهای تخصصی امکان‌پذیر می‌کند.

به ویژه در ایرپاد پرو و ایرپاد نسل 3 تعویض باتری بسیار دشوارتر است. در ایرپادپرو از یک باتری دکمه‌ای استفاده شده که در بدنه اصلی قرار دارد. این باتری به بدنه لحیم شده است و اگر توسط شخص ماهری تعویض نشود، شاید دیگر برقراری اتصال آن به ایرپاد ممکن نباشد. در AirPods 3 هم اتصال باتری اگرچه بدون لحیم برقرار شده؛ اما وصل‌کردن مجدد آن بسیار دشوار است.

به همین دلیل خیلی‌ها معتقدند که بهتر است اصلا برای تعویض باتری‌ها اقدام نشود. با این وجود مراکزی هم هستند که ادعا می‌کنند با ابزارهای مخصوص و نیروی ماهر قادر به تعویض باتری تمام مدل‌های ایرپاد، حتی ایرپادپرو هستند. به طور کلی از آن‌جایی که برای دسترسی پیداکردن به باتری و تعویض آن باید کل بدنه ایرپاد باز شود و سایر قطعات مثل اسپیکرها و میکروفون هم باید جدا شوند، تعویض باتری کار حساسی است. بنابراین، توصیه می‌کنیم که برای این کار ایرپاد خود را فقط به مراکز مطمئن بسپارید.

مشکلات مربوط به کیس شارژ

کیس‌ ایرپادها به دلیل این‌که احتمال افتادن و ضربه‌خوردن کمتری دارند و طراحی‌ آن‌ها به اندازه هدفون‌ها ظریف و فشرده نیست، به ندرت دچار مشکل می‌شوند. اگر در هنگام شکستن بورد اصلی آن‌ها آسیب ندیده باشد، معمولا امکان تعمیرشدن آن‌ها وجود دارد. البته بیشترین مشکلی که ممکن است این کیس‌ها پیدا کنند، شارژ نشدن یا دیرشارژشدن است. در این صورت باید اول از سالم‌بودن کابل شارژ خود مطمئن شوید. سپس درگاه لایتنینگ ایرپاد را تمیز کنید. در آخر اگر باز هم مشکل باقی مانده بود، برای عوض‌کردن باتری کیس اقدام کنید.

آیا کیس ایرپاد تعمیر می شود؟

ایرپادهای خود را به دست هرکسی نسپارید

آیا ایرپاد تعمیر میشود؟ به مدل ایرپاد و مشکل آن بستگی دارد. اگر برداصلی ایرپاد یا کیس در اثر ضربه یا شکستن آسیب دیده باشد، تعمیر آن امکان‌پذیر نیست؛ اما اگر قطعات دیگر مثل باتری، اسپیکر، میکروفون و غیره دچار مشکل شده باشند، امید بیشتری به تعمیر آن است. ناگفته نماند که مدل‌های ایرپادپرو و ایرپاد نسل سوم تقریبا تعمیرناپذیر هستند و تعمیر ایرپاد 2 بسیار مشکل است.

به‌هرحال مراکزی هم هستند که ادعای تعمیر ایرپادها را دارند. پس قبل از هرچیز حسابی مراقب ایرپادهای نازنین خود باشید و اگر به مشکل برخوردند تنها به مراکز مطمئن مراجعه کنید.

دیدگاه ها
افزودن دیدگاه
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)