کنسول یا لپ تاپ کدام یک را برای بازی بخریم؟

  • تاریخ: شنبه 18 تیر 1401 - 15:42
  • صفحه: بلاگ
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
کنسول یا لپ تاپ کدام یک را برای بازی بخریم؟

فقط عاشقان گیم می‌دانند که انتخاب بین خرید کنسول یا لپ تاپ گیمینگ چقدر می‌تواند گیج‌کننده باشد. البته این موضوع، تنها دغدغه‌ گیمرهای حرفه‌ای نیست؛ ولی احتمالا اولین چالش آن‌هاست. بعد از پشت سر گذاشتن این مرحله، احتمالا برای انتخاب بین سیستم‌های PC و لپ‌‌تاپ‌های گیمینگ یا بین پلی استیشن PS4 و  ایکس‌باکس وان هم دچار تردید می‌شوند.

اگر شما هم بین خرید کنسول بازی یا لپ تاپ گیمینگ سردرگم شده‌اید، باید یک مقایسه جامع و از هر نظر بین این دو سیستم داشته باشید و با کنار هم قرار دادن مزایا و معایب هر کدام به یک نتیجه برسید.

نگران نباشید در این مقاله یک مقایسه کامل و از هر نظر برای شما آماده کرده‌ایم که قطعا می‌تواند به شما در انتخاب نهایی کمک زیادی کند. پس با جانبی همراه باشید.

ویژگی‌های کلی لپ تاپ گیمینگ

لپ‌تاپ‌های گیمینگ، از انواع لپ‌تاپ‌هایی هستند که کاربردهای فراوانی دارند؛ اما با هدف اجرای بهتر و سریع‌تر بازی‌ها طراحی شده‌اند. قطعات سخت افزاری این سیستم‌ها از جمله کارت گرافیک، پردازنده، رم، فن خنک‌کننده و حتی سیستم نرم‌افزاری و ظاهر این نوع لپ‌تاپ‌ها به گونه‌ای انتخاب و بهینه می‌شوند که در هنگام بازی بهترین عملکرد را داشته باشند.

بزرگترین ویژگی لپ‌ تاپ‌های گیمینگ این است که تمام قسمت‌های پردازنده، کارت گرافیک، قطعات سخت افزاری و غیره می‌توانند ساعت‌ها با بالاترین توان درگیر باشند و بدون هیچ تاخیر یا افت کیفیت گیمر را همراهی کنند. این قدرت بالا را که در سیستم‌های گیمینگ پیاده‌سازی می‌شوند، به احتمال زیاد نمی‌توانید در هیچ سیستم غیرگیمینگ دیگری پیدا کنید.

اگر در کنار این سیستم‌های پرقدرت از ماوس گیمینگ کمک بگیرید، می‌توانید سرعت بازی خود را افزایش دهید و به علاوه به دلیل ساختار ارگانومی این ماوس هرگز از بازی کردن خسته نشوید. البته مزایایی موس‌های گیمینگ به این موارد ختم نمی‌شود. شما می‌توانید برای اطلاع از سایر مزایا مقالۀ «10 تفاوت ماوس گیمینگ با ماوس معمولی» را مطالعه کنید.

اگر احساس می‌کنید لپ‌تاپ‌های گیمینگ نیاز شما را برطرف نمی‌کنند و سیستم‌های پرقدرت‌تری برای گیم‌های خود نیاز دارید، می‌توانید از کامپیوترهای رومیزی مخصوص بازی استفاده کنید. قطعا استفاده از بهترین مانیتورها، کیبوردهای گیمینگ و غیره در کنار این سیستم باعث خواهند شد که بالاترین لذت‌ها را از بازی ببرید. مسلم است که باید هزینه‌های به مراتب بالاتری را هم برای داشتن چنین سیستمی صرف کنید که قطعا ارزش‌اش را دارد. با این وجود می‌توانید مقالۀ «راهنمای خرید لوازم گیمینگ» را مطالعه کنید تا خرید بهتری داشته باشید.

ویژگی‌های کلی لپ تاپ گیمینگ

ویژگی‌های کلی کنسول بازی

تفاوتی ندارد که یک گیمر تازه‌کار هستید یا حرفه‌ای در هر صورت برای تجربه صددرصدی بازی‌های ویدیویی، انتخاب یک کنسول بازی برای شما می‌تواند بهترین گزینه روی میز باشد. این دستگاه‌ها به صورت تخصصی برای گیم‌های ویدیویی طراحی شده‌اند. کنسول بازی انواع مختلفی مثل: ایکس باکس، پلی استیشن یا نینتندو و غیره دارد. در نظر داشته باشید که ایکس باکس‌ها و پلی استیشن‌ها را نمی‌توان جز دستگاه‌های قابل حمل حساب کرد؛ اما نینتندو سوییچ‌ها را با کمی اغماض می‌توان یک دستگاه قابل حمل دانست.

کنسول‌های بازی به تلویزیون متصل می‌شوند و شما می‌توانید با کمک دسته بازی خود از بازی کردن روی آن‌ها لذت ببرید.

برای انتخاب میان کنسول بازی یا لپ تاپ گیمینگ در نظر داشته باشید که کنسول‌های تخصصی قابلیت‌های دیگری به جز اجرای بازی‌ها هم دارند که عبارتند از:

  • پخش ویدیو
  • ضبط بازی
  • اتصال به سرویس‌های پخش آنلاین ویدیو مثل یوتیوب

ویژگی های کلی کنسول بازی

مزایا لپ تاپ مخصوص بازی

همان‌طور که گفتیم لپ‌تاپ‌های گیمینگ با:

  • قطعات سخت‌افزاری داخلی قدرتمند،
  • نمایشگرهای بزرگ و با نرخ رفرش ریت بالا،
  • صفحه کلیدهای بهینه شده،
  • سیستم‌های صوتی قدرتمندتر
  • و مناسب برای استفاده‌های طولانی مدت

طراحی شده‌اند. این‌ها همه مزایای لپ‌تاپ‌های مخصوص بازی هستند؛ اما اگر بخواهیم به مزایای این سیستم‌ها در مقایسه با کنسول‌های بازی اشاره کنیم، باید از زاویه دیگری این موارد را موردبررسی قرار دهیم.

مزایای لپ‌تاپ در مقایسه با کنسول بازی

وقتی می‌خواهید تصمیم بگیرید که میان کنسول بازی یا لپ تاپ گیمینگ کدام یک را انتخاب کنید، باید در نظر داشته باشید که:

  • مجهز به نمایشگر

لپ‌تاپ‌ها نمایشگر باکیفیت دارند. با خرید آن‌ها دیگری دغدغه‌ی جور کردن صفحه نمایش را ندارید. به علاوه نمایشگرهای این لپ تاپ‌ها به اندازه‌ی کافی بزرگ هستند که پاسخگوی نیاز شما برای دیدن تمام جزییات باشند. صفحه نمایش لپ تاپ‌های مخصوص گیم، نرخ رفرش ریت بالایی هم دارند که یک امتیاز بزرگ برای افزایش سرعت بازی به شمار می‌رود. مقالۀ «همه چیز درباره رفرش ریت نمایشگرها» می‌تواند اطلاعات بیشتری به شما ارائه دهد.

  • مجهز به سیستم صوتی پیشرفته

لپ‌تاپ‌های مخصوص بازی به یک سیستم صوتی پیشرفته مجهز هستند که تمام صداها را با کوچک‌ترین جزییات برای شما پخش می‌کنند. با کمک این سیستم‌های صوتی با تمام وجود در دنیای بازی خود غرق می‌شوید.

  • قابلیت حمل
  • لپ‌تاپ‌ها قابل حمل هستند و می‌توانید آن‌ها را به راحتی در کیف قرار داده و با خود به هرجایی ببرید.

  • گرافیک قوی‌تر

لپ‌تاپ‌های گیمینگ جزییات بیشتری را به شما نمایش می‌دهند. هرچند گرافیک کنسول‌های بازی چیزی کم از این لپ‌تاپ‌ها ندارد؛ با این وجود از این لحاظ هم لپ‌تاپ‌ها امتیاز بیشتری دریافت می‌کنند.

  • کاربردهای فراوان

با خرید لپ تاپ‌های گیمینگ می‌توان با یک تیر چند نشان زد. از آن‌ها هم برای بازی و هم برای اجرای نرم افزارهای تخصصی، طراحی، تماشای فیلم‌ها، وبگردی و بسیاری کاربردهای دیگر هم می‌توان استفاده کرد.

کنسول بازی یا لپ تاپ گیمینگ؟

مزایای کنسول

تا اینجای مقاله حسابی از لپ‌تاپ‌های گیمینگ تعریف کردیم؛ اما کنسول‌های بازی هم ویژگی‌های بسیاری برای تحسین کردن دارند:

  • قیمت مناسب‌تر:

مهم‌ترین مزیت کنسول‌های بازی، قیمت به مراتب کمتری است که در مقایسه با لپ‌تاپ‌های گیمینگ دارند. به طور میانگین قیمت یک لپ‌‌تاپ مخصوص بازی دو برابر یک کنسول است. همین امر باعث خواهد شد که بسیاری از افراد همین اول کار کنسول را به لپ تاپ ترجیح دهند.

  • مناسب برای بازی‌های چند نفره:

اگر بازی کردن یک نفره جذابیت لازم را برای شما ندارد و به اصطلاح به شما حال نمی‌دهد، کنسول بازی گزینه مناسب‌تری برای شما به شمار می‌رود. با کنسول بازی و به کمک دو دسته می‌توانید با دوست خود ساعت‌ها سرگرم گیم باشید. در صورتی که با وجود صفحه نمایش کوچک‌تر لپ تاپ و امکانات سخت افزاری کمتر، انجام بازی دو نفره در این سیستم‌ها چنگی به دل نمی‌زند. البته در نظر داشته باشید که برای تجربه بازی دونفره آنلاین در پلی استیشن نیاز به پرداخت هزینه برای خرید اکانت پلی استیشن پلاس دارید.

  • طراحی بازی‌های ویژه:

گیم‌های مخصوص و جذاب زیادی برای کنسول‌های بازی طراحی شده‌اند که امکان استفاده از آن‌ها روی لپ تاپ‌های گیمینگ وجود ندارد. به این معنی که برای لذت بردن از این همه بازی جذاب و مهیج باید فقط کنسول داشته باشید.

  • اجرای بازی‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن:

با کنسول‌های بازی، هر موقع که هوس بازی‌کردن به سرتان می‌زند، کافی است سیم‌ها را متصل کرده و بازی را اجرا کنید و در کمتر از 5 دقیقه مشغول شوید. در صورتی که روشن شدن لپ تاپ گیمینگ و شروع بازی در آن بیشتر زمان می‌برد، به ویژه اگر تازه قصد پیدا کردن و نصب بازی را داشته باشید.

  • طول عمر مفید بالاتر:

در صورت خریدن آخرین نسل از کنسول‌های بازی معمولا تا 5 سال پادشاهی می‌کنید. به بیان دیگر در هر ده سال، یک تا نهایتا سه بار کنسول‌ها به روز می‌شوند. این موضوع برای لپ‌تاپ‌ها صادق نیست، چرا که سرعت به‌روزرسانی قطعات سخت افزاری آن‌ها بسیار بیشتر است و طولی نمی‌کشد که با لپ‌تاپ خود دیگر قادر به اجرای بازی‌های روز نخواهید بود که بر اساس سیستم‌های به‌روز برنامه‌نویسی شده‌اند.

مزایای کنسول بازی در مقایسه با لپ تاپ گیمینگ

معایب لپ تاپ گیمینگ

برای این که بتوانید میان کنسول بازی یا لپ تاپ گیمینگ انتخاب بهتری داشته باشید، باید معایب هر کدام از این سیستم‌ها را هم با یکدیگر مقایسه کنید. در ابتدای کار نگاهی به معایب لپ تاپ‌ها خواهیم داشت.

همان‌طور که اشاره کردیم مهم‌ترین ویژگی منفی لپ تاپ گیمینگ که می‌تواند روی تصمیم شما بسیار اثر گذار باشد، قیمت‌ بالای این سیستم‌های تخصصی‌ است. البته باید در نظر داشته باشید که اگر یک دانش‌آموز یا دانشجو هستید و برای انجام کارهای دیگر هم به یک سیستم نیاز دارید؛ خرید لپ تاپ گیمینگ می‌تواند برای شما توجیه اقتصادی پیدا کند.

قیمت بسیار بالای لپ تاپ های گیمینگ

معایب کنسول بازی

اگر تا اینجای مقاله با مزایا و معایب لپ تاپ گیمینگ آشنا شدید؛ اما برای تصمیم‌گیری نهایی حتما معایب کنسول بازی در مقایسه با لپ تاپ را هم بخوانید:

-  گرافیک ضعیف‌تر

با اینکه کنسول‌های بازی به صورت تخصصی برای گیم طراحی شده‌اند، با این وجود برای نشان دادن جزییات به اندازه‌ی لپ تاپ‌ها توانمند نیستند. البته این موضوع خیلی بستگی به کنسول و مدل لپ تاپ شما دارد؛ اما به طور میانگین و در مقایسه بین لپ تاپ و کنسول‌های هم دوره، می‌توان به این نتیجه رسید. البته درنظر داشته باشید که کیفیت کنسول‌های بازی به تنهایی بسیار ایده‌آل است؛ اما در مقایسه با لپ تاپ‌های گیمینگ شاید کمی کیفیت کمتری داشته باشند.

- فریم ریت محدودتر

نرخ فریم ریت یا FPS کنسول‌های بازی کمتر از مقداری است که یک لپ تاپ گیمینگ می‌تواند ارائه دهد. نرخ فریم ریت نشان‌دهنده تعداد فریم‌هایی است که در یک ثانیه توسط GPU یا کارت گرافیک پردازش می‌شود. هر چه فریم ریت بالاتر باشد، سرعت تغییر صحنه‌ها در بازی بیشتر خواهد شد و به گیمر این امکان را می‌دهد که زودتر عکس‌العمل نشان دهد و بازی موفق‌تری داشته باشد.

- غیرقابل حمل بودن

خود دستگاه کنسول را می‌توان با کمی زحمت جابه‌جا کرد؛ اما اگر نیاز باشد در مسافرت یا هر مکان دیگری از آن‌ استفاده کنید، باید نمایشگر و به احتمال زیاد تلویزیون را هم با خود بردارید. پس می‌توان گفت این دستگاه‌ها را زمانی می‌توانید همراه خود حمل کنید که در مطمئن باشید در مقصد یک صفحه نمایش در انتظار شماست.

کنسول بازی بهتر است یا لپ تاپ گیمینگ

- بالا بودن هزینه خرید بازی

کنسول‌های بازی قیمت اولیه پایین‌تری نسبت به لپ تاپ گیمینگ دارند؛ اما در عوض برای هر بار دانلود و خرید بازی مخصوص آن‌ها باید بیشتر هزینه کنید. به‌ویژه اگر علاقه داشته باشید که محبوب‌ترین و جدیدترین بازی‌ها را تجربه کنید. این موضوع هم می‌تواند در انتخاب شما میان کنسول بازی یا لپ تاپ گیمینگ اثر بگذارد.

- منبع تغذیه ثابت

کنسول‌های بازی تنها زمانی کار می‌کنند که به جریان برق متصل باشند و به محض خارج کردن دو شاخه آن‌ها از پریز، خاموش می‌شوند. در صورتی که لپ تاپ‌ها باتری داخلی هم دارند و می‌توانید در شرایطی که به برق دسترسی ندارید، از شارژ باتری آن‌ها استفاده کرده و بازی خود را ادامه دهید.

- کیفیت وابسته به نمایشگر

کیفیت صدای و تصویر پخش کنسول‌ بستگی به تلویزیون یا نمایشگری دارد که به آن متصل است. در واقع اگر از بالاترین نسل‌های کنسول هم استفاده می‌کنید؛ اما آن را به یک نمایشگر معمولی متصل کرده باشید، نمی‌‌توانید از تمام قابلیت‌های دستگاه خود بهره ببرید. علاوه بر نمایشگر، کابل موردنیاز کنسول‌های بازی که آن‌ها را به صفحه نمایش متصل می‌کند، هم روی کیفیت نمایش بازی اثر می‌گذارد.

فراموش نکنید که برای لمس بیشتر هیجان موسیقی بازی‌های خود حتما از هندزفری‌های گیمینگ کمک بگیرید.

وابستگی کیفیت صدا و تصویر کنسول بازی به نمایشگر

مقایسه جامع کنسول بازی یا لپ تاپ گیمینگ در یک نگاه

امیداوریم تا اینجای مقاله گیج نشده باشید و تصمیم خود را نهایی کرده باشید. با این وجود اگر هنوز مردد هستید، شاید نگاه کردن به جدول مقایسه زیر بتواند به شما کمک کند:

 

کنسول

لپ‌تاپ گیمینگ

مقایسه در یک نگاه

طراحی شده به صورت تخصصی برای گیم

بهینه شده برای بازی

سخت‌افزار  

پایین‌تر

بالاتر

قیمت

بازی، تماشای ویدیو و ضبط بازی

همه کاره

کارایی

میانگین 7 سال

میانگین 4 سال

طول عمر نسل

دشوار

آسان

قابل حمل بودن

بیشتر

کمتر

قیمت خرید بازی

همراه با اکانت پولی

بدون نیاز به اکانت

انجام بازی دو نفره

زیاد

بسیار کم

بازی‌های انحصاری

به سرعت

همراه با تاخیر

امکان استفاده از آخرین بازی‌ها

برق

باتری و برق

منبع تغذیه

وابسته به نمایشگر

عالی

کیفیت صدا و تصویر

 

 

کنسول بازی یا لپ تاپ گیمینگ، مساله این است؟

دیدیم که هر کدام از این سیستم‌ها مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. معایبی که برای هر کدام از این دستگاه‌ها نام بردیم، تنها در مقایسه موشکافانه و خیلی دقیق قابل بحث هستند، وگرنه هم با کنسول بازی و هم با لپ تاپ گیمینگ می‌توانید از گیم‌ها با بالاترین کیفیت و سرعت لذت ببرید.

 در نهایت این شما هستید که باید با در نظر گرفتن شرایط خود میان این دو یکی را انتخاب کنید. در اولین گام بودجه خود را در نظر بگیرید. سپس به هدف خود از خرید این دستگاه‌ها فکر کنید. اگر می‌خواهید زودتر از همه جدیدترین و خاص‌ترین بازی‌ها را بدون لگ و تاخیر آن هم در کنار دوستان خود تجربه کنید، شاید خرید یک کنسول بازی برای شما مناسب‌تر باشد. به ویژه که طول عمر مفید بالاتر و قیمت مناسب‌تری هم دارند.

در مقابل، اگر تنها می‌خواهید با گیم‌های جدی و بسیار سنگین در هر مکان و زمانی سرگرم باشید و خیلی به‌روز بودن برای شما مطرح نیست، انتخاب لپ تاپ گیمینگ عاقلانه‌تر به نظر می‌رسد. به ویژه که می‌توان از آن به منظور کاربردهای فراوانی دیگری هم استفاده کرد.

شما کدامیک را انتخاب کردید؟ کنسول بازی یا لپ تاپ گیمینگ؟

افزودن دیدگاه
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
نظرات