تغییر رام چین به گلوبال و برعکس به وسیلۀ نرم افزار Mi Flash

  • تاریخ: جمعه 26 فروردین 1401 - 10:22
  • صفحه: بلاگ
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
تغییر رام چین به گلوبال و برعکس به وسیلۀ نرم افزار Mi Flash

یکی از بزرگ ترین دغدغه کاربران شیائومی تغییر رام چین به گلوبال و یا برعکس آن است. گوشی‌های شیائومی با انواع مختلفی از رام مانند: رام چین، هند، گلوبال، ترکیه، اروپا و غیره عرضه می‌شوند که هر کدام از آن‌ها برای استفاده در منطقۀ جغرافیایی مناسب هستند.

در این میان گوشی‌های رام یا پک چین و گوشی‌های پک گلوبال یا بین‌الملل بیشتر از دیگر نسخه‌ها به دست ایرانیان می‌رسد.

از آنجایی که نسخۀ پک چین مختص همان کشور برنامه‌نویسی شده است، فاقد برنامه‌های گوگل پلی است و در عوض برنامه‌های چینی زبان بسیاری دارد که عملا بلااستفاده هستند. همچنین این رام از زبان فارسی در منوها و کیبورد خود پشتیبانی نمی‌کند.

در مقابل رام گلوبال از برنامه‌های گوگل اپ و زبان فارسی به طور کامل پشتیبانی می‌کند و برنامه‌ی چینی زبان ندارد. به همین دلیل بسیاری از کاربران تمایل دارند که رام‌های چین خود را به رام گلوبال فلش کنند.

در مواردی هم به دلیل مشکلات نرم افزاری کسانی هم پیدا می‌شوند که تمایل دارند گوشی خود را از رام گلوبال به چین تغییر دهند. در این مقاله روش‌های فلش رام‌های شیائومی را آموزش خواهیم داد که برای تغییر هر رام رسمی از جمله گلوبال به چین و برعکس قابل استفاده است.

تغییر رام چین به گلوبال و برعکس با می فلش

نکاتی قبل از شروع تصویض رام شیائومی

تغییر رام رسمی شیائومی به دیگر نسخه‌های رام کاری تقریبا تخصصی است و احتمال اینکه در طی مراحل آن با خطاها و ارورهای روبه‌رو شوید، بسیار زیاد است؛ با رعایت نکات زیر می‌توانید از این خطاها جلوگیری کنید:

تنها در صورتی اقدام به انجام فلش رام گوشی خود کنید که مهارت کافی برای کار با کامپیوتر و گوشی را دارید. در غیر این صورت بهتر است این کار را به متخصصان این حوزه بسپارید.

فراموش نکنید که تغییر رام گوشی به دلیل اینکه نیاز به آنلاک بوتلودر شدن دارد، گوشی شما را از گارانتی خارج می‌کند.

برای انجام این کار باید گوشی شما بیش از 50 درصد شارژ داشته باشد، در غیر این صورت قبل از دست به کار شدن با اتصال کابل و شارژر ظرفیت باتری موبایل خود را پر کنید.

در طی انجام این مراحل تمامی اطلاعات اعم از عکس‌ها، فیلم‌ها، برنامه‌ها و حتی لیست مخاطبین شما پاک خواهند شد، پس باید قبل از اقدام از اطلاعات خود بکاپ تهیه کرده باشید.

نکاتی قبل از شروع تعویض رام شیائومی

آموزش گام به گام تعویض رام شیائومی

برای تغییر رام شیائومی به دیگر رام‌های متداول باید ابتدا مراحلی را به عنوان پیش نیاز پشت سر بگذارید که در ادامه به شرح آن‌ها خواهیم پرداخت.

پیش نیاز اول: فعال کردن اشکال زدایی USB یا  USB Debugging

برای فعال کردن این قابلیت باید مراحل زیر را طی کنید:

  • وارد تنظیمات گوشی شده و گزینۀ About Phone را باز کنید.
  • روی گزینۀ MIUI version  هفت مرتبه پشت سر هم کلیک کنید تا به شما پیغام Now you are a developer نمایش داده شود.
  • حالا مجددا وارد تنظیمات شوید و این بار گزینۀ Additional Setting را انتخاب کنید.
  • پس از آن Developer Option را باز کنید.
  • در آخر USB Debugging را روشن کنید.

فعال کردن اشکال زدای USB

پیش نیاز دوم: نصب درایورهای گوشی

به منظور نصب درایور مخصوص گوشی، باید برنامه Mi PC Suite را که توسط کمپانی شیائومی منتشر شده است، دانلود و نصب کنید که معمولا با بارگذاری این برنامه به صورت خودکار درایورها نصب خواهند شد. همچنین می‌توانید از برنامۀ Mi flash هم کمک بگیرید که به صورت خودکار درایورهای شما را نصب می‌کند. دقت داشته باشید که نصب درایور گوشی شیائومی به صورت دستی هم امکان پذیر است که آموزش مراحل آن در این مقاله باعث پیچیدگی موضوع خواهد شد.

پیش نیاز سوم: نصب نرم افزار Mi Flash

در صورتی که برای نصب درایورهای خود از نرم افزار می فلش استفاده نکرده‌اید، باید در این مرحله آخرین ورژن آن را دانلود کرده و روی سیستم خود نصب کنید.

پیش‌نیاز چهارم: دانلود رام فست بوت مخصوص مدل گوشی

در این مرحله باید حساسیت و دقت بیش از اندازه‌ای خرج کنید و رام با نسخۀ موردنظر خود را که با گوشی شما سازگار است، تنها از منابع معتبر دانلود نمایید. در صورتی که قصد دارید رام چین را به گلوبال تغییر دهید، فایلی که دانلود می‌کنید باید رام Fastboot و با پسوند .tgz باشد. پس در این مرحله از دانلود فایل‌هایی که پسوند .zip دارند، خودداری کنید.

بعد از آماده‌سازی تمام پیش نیازها نوبت به شروع رسمی مراحل تغییر رام شیائومی می‌رسد. حتما اطلاع دارید که اولین مرحله برای این کار آنلاک کردن بوتلودر گوشی است؛ اما، از آن‌جایی که آنلاک کردن بوتلودر شیائومی خود مراحل زیادی دارد در مقاله‌ای جداگانه به آموزش آن پرداخته‌ایم که باید ابتدا آن را مطالعه و تمامی مراحلش را تا دریافت پیغام موفقیت، اجرایی کنید. سپس به مرحلۀ بعدی در این مقاله بگردید.

بعد از آنلاک بوتلودر شیائومی باید فایل رام فست بوتی را که در مراحل قبلی دانلود کردید، مستقیما روی درایو C یا دسکتاپ منتقل کنید و سپس این فایل را از حالت فشرده خارج نمایید. بهتر است نام فایل را به یک نام کاملا انگلیسی و بدون فاصله و علایم اضافه تغییر دهید.

نکته: در صورتی که بعد از خارج سازی فایل از حالت فشرده، یک فایل بدون پسوند به عنوان خروجی به دست آوردید، باید با راست کلیک کردن پسوند فایل را تغییر دهید. به این صورت که به فایل پسوند .zip را اضافه کنید و دوباره آن را از حالت فشرده خارج نمایید.

حالا باید گوشی خود را وارد حالت فست بوت نمایید. برای این کار ابتدا گوشی را خاموش کرده و سپس دکمۀ خاموش و دکمۀ ولوم پایین گوشی را به صورت همزمان فشرده و نگه دارید تا لوگوی حالت Fast Boot به شما نمایش داده شود.

فعال کردن حالت فست بوت

سپس با کمک یک کابل USB استاندارد گوشی خود را به سیستم متصل کنید.

حالا نوبت به اجرای برنامه Mi Flash می‌رسد. این برنامه را که در مراحل پیش نیاز دانلود کردید، روی سیستم خود نصب و اجرا کنید.

زمانی که برنامه اجرا شد، باید روی گزینۀ Select کلیک کنید و در پنجرۀ که باز می‌شود، آدرس فایل رام فست بوت خود را وارد کنید. همچنین می‌توانید برای اطمینان بیشتر آدرس فایل رام فست بوت را از قسمت بالای پوشه کپی کرده و در کادر خالی روبروی گزینۀ Select در برنامه می فلش پیست کنید.

اجرا کردن برنامه Mi flash Tool

سپس روی گزینۀ Refresh برنامه کلیک کنید تا برنامه شروع به شناسایی گوشی کند. اگر درایورهای گوشی به درستی نصب شده باشند، بعد از چند دقیقه نام گوشی در یکی از خانه‌های جدول این نرم افزار نمایش داده می‌شود.

پس از اینکه گوشی با موفقیت شناسایی شد، نوبت به انتخاب یکی از سه گزینه‌ پایین نرم افزار می‌رسد. این مرحله نیاز به دقت بالایی دارد به همین دلیل در ادامه به توضیح کامل هر سه گزینه خواهیم پرداخت:

Save User Data: این گزینه بدون حذف اطلاعات ذخیره شده روی گوشی، رام گوشی را فلش خواهد کرد که البته انتخاب آن را به دو دلیل توصیه نمی‌کنیم. دلیل اول اینکه تضمینی به حفظ اطلاعات گوشی نیست و حتی با انتخاب این گزینه هم احتمال از دست دادن برخی از اطلاعات وجود دارد و دلیل دوم این است که با انتخاب این گزینه فلش رام به صورت اصولی و پایه انجام نمی‌شود.

Clean All: ایده‌آل‌ترین گزینه برای انتخاب است که هم تمامی اطلاعات را پاکسازی می‌کند و هم تنظیمات بوتلودر گوشی را تغییر نمی‌دهد. به این معنی که باعث قفل شدن بوتلودر نخواهد شد.

Clean All And Lock: خطرناک‌ترین گزینه که نباید به هیچ عنوان آن را انتخاب کنید، این گزینه است. چرا که شیائومی در آپدیت‌های جدید امکان قفل کردن بوتلودر گوشی را حذف کرده است و در صورتی که این گزینه را انتخاب کنید، احتمال بریک شدن گوشی بسیار زیاد است. بریک شدن گوشی می‌تواند برای همیشه آن را بلااستفاده کند.

انتخاب گزینۀ Clean all

پس از اینکه گزینۀ Clean all را انتخاب کردید، روی گزینۀ فلش در بالا سمت راست کلیک کنید تا عملیات فلش کردن آغاز شود.

عملیات فلش کردن بین یک تا 3 دقیقه به طول می‌انجامد و اگر با موفقیت همراه باشد، در آخر پیغام Success  با پس زمینه سبز رنگ به شما نمایش داده می‌شود.

تکمیل عملیات فلش رام شیائومی

حالا زمان آن می‌رسد که گوشی خود را از سیستم جدا کرده و آن را روشن کنید. دقت داشته باشید که بالا آمدن رام جدید بیش از حد معمول به طول می‌انجامد و این موضوع جای نگرانی ندارد.

 

در آخر بهتر است بدانید که به روز رسانی رام جدید هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند و باعث برگرداندن رام قبلی نخواهد شد. به علاوه حتی با ریست فکتوری گوشی و برگرداندن به حالت کارخانه هم رام قبلی بارگذاری نخواهد شد. به منظور آشنایی با انواع روش اصولی ریست فکتوری گوشی‌های اندروید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

افزودن دیدگاه
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
نظرات