گلس نانو چیست و چه مزیتی نسبت به گلس های دیگر دارد؟
صفحه نمایش بزرگ یکی از امکانات جذاب گوشی های هوشمند جدید است. اما این مزیت می تواند به یک نقطه ضعف اساسی نیز تبدیل شود. شکستن، ترک برداشتن یا خط و خش روی صفحه گوشی از جمله تجربه های ناخوشایندی است که ممکن است برای شما نیز رخ دهد. بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق وحشتناک که می تواند هزینه های زیادی را روی دست شما بگذارد، استفاده محافظ صفحه یا گلس گوشی است.
اگر قصد تهیه گلس گوشی را داشته باشید گزینه های مختلفی در بازار برای شما وجود دارد. گلس نانو یکی از انواع جدید محافظ صفحه است که به دلیل ویژگی های مثبت فروان، نظرات مثبت زیادی دریافت کرده است. اما دلایل محبوبیت گلس نانو چیست؟ آیامحافظ صفحه نانو از گلس های معمولی بهتر است؟ با ما همراه باشید تا در ادامه به این سوالات پاسخ دهیم.
گلس نانو چیست؟ فناوری جدید برای محافظت از صفحه گوشی شما
گلس نانو که آن را با نانو مایع نیز می شناسند، ترکیبی از شیشه (سیلیکون دی اکسید) و حلال های مختلفی است که شیشه را به حالت مایع در می آورند. نانو مایع زمانی که روی سطح صفحه نمایش گوشی قرار می گیرد و توسط یک دستگاه مخصوص خشک می شود، یک لایه نازک سخت ایجاد می کند که مقاومت بالایی در مقابل ضربات دارد. نوع دیگری از گلس نانو به صورت جامد نیز وجود دارد که مشابه گلس های معمولی است اما در آن از تکنولوژی نانوپلیمر استفاده شده است. نازک بودن، مقاومت بالا، نصب راحت و در مواردی آنتی باکتریال بودن از مهم ترین ویژگی های گلس نانو به شمار می آید.
برای خرید و مشاهده انواع گلس های نانو پیشنهاد میکنیم به صفحه «گلس نانو» در فروشگاه جانبی مراجعه کنید.
با اینکه گلس نانو می تواند تا حد زیادی از صفحه گوشی محافظت کند اما گوشی شما حتی با یک گلس خوب نیز همچنان در مقابل ضربات شدید آسیب پذیر خواهد بود. به همین دلیل استفاده از لوازم محافظتی مانند گارد و قاب گوشی نیز اهمیت زیادی دارد. شما می توانید با خرید گارد گوشی از فروشگاه جانبی از گوشی خود در مقابل ضربات محافظت کنید و از هزینه های سرسام آور شکسته شدن صفحه نمایش گوشی در امان بمانید.
گلس نانو چه تفاوتی با گلس معمولی دارد؟ چرا گلس نانو محکم تر است؟
گلس های معمولی در مقابل ضربه مقاومت بالایی ندارند و مولکلول های آن ها خیلی زود از هم جدا می شوند. همچنین سطح شیشه و گلس معمولی در ابعاد میکروسکوپی کاملا صاف نیست دارای پستی ها و بلندی هاای است که هم شفافیت صفحه را کاهش می دهند و هم مقاومت در مقابل ضربه را کم می کنند. به همین دلیل احتمال ترک برداشتن و شکستن آن ها بسیار زیاد است.
در مقابل اما گلس نانو مایع به دلیل ایجاد رشته های پلیمری مقاومت بسیار زیادی در مقابل ترک برداشتن دارد. مولوکول ها در رشته های پلیمری با قدرت بسیار زیادی به یکدیگری متصل شده اند که جدا کردن آن ها از هم را بسیار سخت می کند و سطح کاملا یک دست و صافی را به وجود می آورند.
ما قبلا در مقاله "بهترین گلس برای گوشی شما کدام است" به طور کامل در مورد انواع گلس ها صحبت کرده ایم. شما می توانید با مطالعه این مقاله اطلاعات کاملی در مورد انواع گلس به دست آورید و سپس از طریق فروشگاه جانبی، بهترین گلس گوشی را بر اساس نیاز خود خریداری کنید.
مزایای گلس نانو، گلس نانو بهتر است یا گلس شیشه ای؟
موارد زیر مهم ترین مزایای گلس نانو نسبت به گلس های شیشه ای هستند:
- به جا نماندن اثر انگشت و جابه جایی راحت انگشت روی صفحه
- مقاومت بیشتر در مقابل ضربه
- شفافیت بالا و عبور 99.9 درصد نور و رنگ از گلس
- چسبندگی کامل روی صفحه نمایش و عدم وجود حباب زیر گلس
- حساسیت بالا در مقابل لمس به دلیل نازک بودن لایه گلس نانو
- آنتی باکتریال بودن
علاوه بر این گلس نانو معمولا نسبت به گلس های شیشه ای معمولی، سطح بیشتری از صفحه نمایش را می پوشاند و به نوعی امکان پوشش EDGE-TO-EDGE صفحه نمایش را فراهم می کند. این موضوع در مقاومت بیشتر گوشی در مقابل غبار و قطرات ریز آب نیز موثر است. همچنین قطرات آب روی نانو گلس پخش نمی شوند و سطح صفحه نمایش کاملا ضد آب است.
اما این به معنای واتر پروف یا ضد آب بودن گوشی دارای گلس نانو نیست. گوشی ها حتی با بهترین گلس ها هنوز هم در مقابل آب آسیب پذیر هستند. از آنجایی که خیس شدن گوشی یک اتفاق غیر قابل پیش بینی است، توصیه می کنیم با مطالعه مقاله خیس شدن گوشی، با راه های نجات گوشی در صورت خیس شدن آشنا شوید.
معایب گلس نانو؛ مشکلاتی که باید به آن ها توجه کنید
با اینکه گلس نانو مزایای زیادی دارد اما بدون مشکل نیز نیست. در واقع در مواردی ویژگی های مثبت نانو گلس مانند یک شمشیر دو لبه عمل می کنند و باعث بروز مشکلاتی می شوند. برای مثال چسبندگی بالای نانو مایع باعث می شود که بعد از نصب امکان جداسازی آن وجود نداشته باشد.
همچنین مقاومت بالای نانو گلس در مقابل شکستن، گاهی اوقات باعث عبور ضربه از گلس و شکسته شدن صفحه نمایش زیر آن می شود. این موضوع یکی از بزرگترین معایب گلس نانو مایع است. علاوه بر این، گلس نانو در مقابل خط و خش به اندازه گلس های شیشه ای خصوصا گلس های نانو جامد مقاوم نیست. به این ترتیب اگر قصد استفاده از گلس نانو را دارید باید به این معایب نیز توجه داشته باشید.
قیمت گلس نانو، گلس معمولی یا نانو کدام یک مقرون به صرفه تر است؟
تنها چند قطره گلس نانو برای پوشاندن کل صفحه نمایش گوشی کافی است. در مقابل اما گلس های جامد باید در کارخانه و تولید شوند که هزینه های ساخت آن ها را افزایش می دهد. به همین دلیل است که در مجموع می توان گفت گلس نانو قیمت پایین تر و مقرون به صرفه تری از گلس های جامد و شیشه ای دارد.
گلس نانو بهتر است یا گلس پرایوسی؟
گلس پرایوسی، نوع دیگری از محافظ صفحه نمایش گوشی یا تبلت است که اگر به بازار مراجعه کنید، نام آن را میشنوید. این نوع از محافظها دارای یک لایه اضافه هستند. این لایه نور صفحه نمایش را فیلتر میکند. به این ترتیب، تنها شما که با زاویه 90 درجه یا کاملا مستقیم به صفحه گوشی نگاه میکنید، میتوانید محتوای صفحه را ببینید. کسانی که در اطراف شما هستند و با زاویههای دیگر به صفحه نمایش نگاه میکنند، فقط یک صفحه تاریک را مشاهده خواهند کرد. به همین دلیل است که این نوع گلسها را پرایوسی به معنی محافظت از حریم شخصی مینامند.در کنار این ویژگی، گلسهای پرایوسی مقاومت بالایی هم دارند و از صفحه نمایش شما در برابر آسیب و خط و خش هم محافظت میکنند.
با این وجود نمیتوان گلس نانو را با گلس پرایوسی مقایسه کرد؛ چرا که به طور کلی کاربرد و فناوری متفاوتی در آنها به کار میرود. گلس پرایوسی برای کسانی که در مکانهای عمومی و شلوغ باید از گوشی خود استفاده کنند، مناسبتر است. کسانی که هم نگران اطلاعات خود هستند و هم نگران آسیب صفحه نمایش موبایل. در مقابل، گلس نانو برای کسانی پیشنهاد میشود که فقط به فکر محافظت از صفحه نمایش خود در برابر آسیب هستند. ناگفته نماند که گلسهای پرایوسی به طور کلی صفحه نمایش گوشی را تاریکتر از حد معمول میکنند. پس اگر با این موضوع هم مشکل دارید، بهتر است همان گلس نانو را انتخاب کنید.
جمع بندی کلی مقاله
در این مقاله با گلس نانو، مزایای آن و به طور کلی اهمیت استفاده از گلس آشنا شدیم. با اینکه گلس های نانو دارای مزایای زیادی هستند، اما بسیاری از افراد همچنان استفاده از گلس های مات معمولی را ترجیح می دهند. شما هم می توانید با توجه به نیاز خود انواع گلس ها را در کنار سایر لوازم جانبی گوشی مانند باتری گوشی از فروشگاه جانبی تهیه کنید. در نهایت فراموش نکنید نظرات خود در مورد تجربه استفاده از انواع محافظ های صفحه به خصوص محافظ صفحه نانو را با ما به اشتراک بگذارید و سوالاتی که در این زمینه دارید را از طریق کامنت ها مطرح کنید.