11 روش تشخیص هک شدن گوشی اندروید و آیفون

  • تاریخ: سه شنبه 24 آبان 1401 - 23:31
  • صفحه: بلاگ
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
11 روش تشخیص هک شدن گوشی اندروید و آیفون

خیلی سال است که هک شدن گوشی موبایل عادی شده و چیز عجیب و غریبی نیست. همه ما در گوشی‌های خود انواع و اقسام اطلاعات مهم و شخصی از آدرس ایمیل و عکس‌های خانوادگی گرفته تا پسورد شبکه‌های اجتماعی و نرم افزارهای بانکی را نگهداری می‌کنیم. وجود این همه اطلاعات ارزشمند در یک دستگاه، هکرها را وسوسه می‌کند. آن‌ها می‌توانند با هک یک گوشی به صدها داده مهم دسترسی پیدا کرده و از آن‌ها برای سرقت هویت، اخاذی و ... سواستفاده کنند.

حالا چگونه بفهمیم گوشی هک شده است؟ اگر شک دارید که کسی به حریم خصوصی موبایل شما راه پیدا کرده است، می‌توانید از نشانه‌هایی که در ادامه این مقاله به آن‌ها اشاره می‌کنیم، برای تشخیص هک شدن گوشی خود استفاده کنید.

1- خالی شدن سریع شارژ باتری موبایل؛ از نشانه های گوشی هک شده

مشکل خالی شدن شارژ گوشی اندروید و آیفون می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از به پایان رسیدن طول عمر باتری گوشی و اجرای برنامه‌های سنگین گرفته تا هک شدن آن! پس اگر تا چندی پیش شارژ گوشی شما ماندگاری بالایی داشت؛ ولی به تازگی و به صورت ناگهانی به شدت کاهش پیدا کرده، می‌توان این احتمال را داد که گوشی هک شده است.

با این حال برای قضاوت عجله نکنید و برای اطمینان بیشتر نگاهی به الگوی مصرف باتری گوشی خود داشته باشید. برای این کار در گوشی‌های اندرویدی وارد Settings  شوید و سپس گزینۀ Battery  و پس از آن Battery Usage را انتخاب کنید. در این قسمت لیست برنامه‌هایی که بیشترین مصرف شارژر را دارند، به شما نمایش داده می‌شود. اگر برنامه‌ای ناشناس و مشکوک در این لیست می‌بینید، حتما آن را از گوشی خود پاک کنید.

مصرف بالای باتری موبایل؛ از نشانه های گوشی هک شده

خرید پاوربانک از جانبی با کد تخفیف ویژه


2- مصرف بالای اینترنت؛ مهم‌ترین علائم گوشی هک شده

بیشتر روش‌های هک موبایل برای دسترسی پیدا کردن به اطلاعات آن، به صورت آنلاین عمل می‌کنند. به این معنی که نیاز به اتصال اینترنتی برای برقراری ارتباط از راه دور با گوشی دارند. بنابراین، افزایش بی دلیل مصرف اینترنت گوشی، را می‌توان نشانه‌ای برای تشخیص هک شدن گوشی دانست. اگر احساس می‌کنید که نسبت به گذشته الگوی مصرف شما تغییری پیدا نکرده و با وجود به‌کارگیری روش‌های صرفه جویی در مصرف اینترنت؛ میزان مصرف اینترنت‌تان افزایش قابل توجهی داشته است، باید به هک شدن گوشی شک کنید.

برای این که الگوی مصرف اینترنت گوشی خود را دقیق‌تر بررسی کنید، وارد بخش Settings  گوشی خود شوید. در این بخش گزینۀ Connections & WiFi را انتخاب کرده و سپس Data Usage را لمس کنید. در این پنجره می‌توانید نمودار میزان مصرف داده خود را مشاهده و بررسی کنید. همچنین لیست برنامه‌هایی که بیشترین میزان مصرف را داشته‌اند، ببینید. در نظر داشته باشید که اگر یک برنامه معمولی در این میان بیش از 5 گیگابایت در ماه اینترنت شما را مصرف می‌کند، حتما باید آن را حذف کنید.

3- افزایش دمای گوشی؛ از علائم هک شدن گوشی شیائومی و غیره

اگر در مواقعی که از گوشی استفاده نمی‌کنید، این احساس را دارید که دمای آن بیش از اندازه است، باید دلایل داغ شدن باتری گوشی خود را کاملاً مورد بررسی قرار دهید. چرا که در پس زمینه موبایل‌هایی که تحت کنترل هکرها قرار می‌گیرند، هم‌زمان برنامه‌های متعددی در حال اجرا هستند. همین امر باعث می‌شود که حتی در زمان‌هایی که از گوشی خود استفاده نمی‌کنید، دمای آن بیش از حد افزایش پیدا کند. به علاوه اتصال به اینترنت هم برای دسترسی پیدا کردن هکرها به اطلاعات، این افزایش دمای را تشدید می‌کند. 

افزایش دمای گوشی؛ از علائم هک شدن گوشی شیائومی و غیره

4- کند شدن سرعت گوشی؛ نحوه تشخیص هک شدن گوشی

آیا می‌دانید که سرعت گوشی به چه چیزی بستگی دارد؟ فاکتورهای مختلفی مثل: CPU، رم، باتری موبایل، حافظه داخلی و غیره سرعت اولیه گوشی شما را مشخص می‌کنند. طبیعی است اگر به دلایل متعددی این سرعت به مرور زمان کاهش پیدا کند. از جمله این دلایل می‌توان به مواردی چون: پر بودن حافظه داخلی، قدیمی شدن گوشی، نصب بیش از اندازه برنامه‌های جانبی و غیره اشاره کرد.

با این وجود، اگر تا همین چند روز پیش هیچ مشکلی با سرعت موبایل خود نداشته‌اید  و به طور ناگهانی گوشی شما کند شده است، باید بیشتر مراقب اوضاع باشید. به ویژه، اگر این کاهش سرعت هم‌زمان با نصب یک برنامه جدید اتفاق افتاده باشد. در این صورت حتما برنامه جدید را بررسی کنید.

5-دریافت یا ارسال پیامک‌های ناشناس به صورت خودکار؛ علائم هک شدن گوشی آیفون و اندروید

یکی دیگر از نشانه‌های جدی هک شدن گوشی دریافت و ارسال smsهای عجیب و غریب است. اگر پیامک‌هایی از شماره‌های ناشناس دریافت می‌کنید که متن‌های مبهم و نامفهومی دارند، باید هک شدن سیم کارت خود چک کنید. اگر هم پیامک‌هایی در صندوق پیام‌های ارسالی خود مشاهده می‌کنید که مطمئن هستید خودتان آن‌ها را ارسال نکرده‌اید، باز هم باید این نشانه را جدی بگیرید. چرا که می‌توان گفت به احتمال خیلی زیاد گوشی شما هک شده و باید هرچه زودتر موضوع را پیگیری کنید تا بیش از این مورد سواستفاده قرار نگرفته‌اید.

6- نصب خودکار نرم افزارها؛ از علائم هک گوشی سامسونگ و دیگر برندها

اگر در بین اپلیکیشن‌های نصب شده روی گوشی خود نام نرم افزار جدیدی را مشاهده می‌کنید که خودتان آن را نصب نکرده‌اید، حتما آن را جدی بگیرید. چرا که یکی از روش‌های تشخیص هک شدن گوشی است. در این صورت توصیه می‌کنیم که ابتدا نام اپلیکیشن مورد نظر را در اینترنت جستجو کرده و اطلاعاتی در مورد عملکرد آن به دست آورید. اگر متوجه شدید که این برنامه امنیتی است، حتما آن را از گوشی خود پاک کنید. 

اگر هم به نرم افزاری ناشناخته‌ای شک دارید که ظاهرا امنیتی نیست، به Settings  گوشی خود مراجعه کرده و در آن‌جا گزینۀ Security  را انتخاب کنید. اگر گزینۀ Unknown sources  در گوشی شما فعال باشد، احتمال نصب نرم افزار از منابع غیررسمی وجود دارد. بهتر است به دلیل این که برنامه مورد نظر به صورت خودکار و بدون اجازه شما نصب شده، آن را حذف کنید. هم‌چنین، توصیه می‌کنیم، بهترین آنتی ویروس برای گوشی سامسونگ را انتخاب کرده و روی گوشی خود نصب کنید. 

نصب خودکار نرم افزارها؛ نحوه تشخیص هک شدن گوشی

7- تمام شدن اعتبار سیم کارت یا بالا رفتن مبلغ قبض؛ علایم هک شدن گوشی اپل و اندروید

برخی از روش‌های هک گوشی از طریق سیم کارت عمل می‌کنند. در این صورت برای رد و بدل کردن اطلاعات از قابلیت‌هایی استفاده می‌کنند که میزان مصرف سیم کارت شما را افزایش می‌دهند. در این صورت اگر سیم کارت اعتباری داشته باشید، متوجه خواهید شد که زودتر از همیشه شارژ آن تمام می‌شود یا این که قبض‌هایی از سیم کارت دائمی‌تان به دست شما می‌‌رسد که مبالغ بی‌سابقه‌ای دارند. 

اگر این نشانه‌ها را در گوشی خود مشاهده می‌کنید، ابتدا برنامه‌هایی را که روی گوشی خود نصب کرده‌اید، بررسی کنید و مطمئن شوید که هیچ کدام نیاز به مصرف اعتبار ندارند. برای مثال برنامه‌هایی مثل iMessage و FaceTime در گوشی آیفون به صورت خودکار از سیم کارت استفاده می‌کنند؛ اما اگر چنین برنامه‌ای روی گوشی شما نصب نیست، سایر پیگیری‌های لازم را برای خارج کردن گوشی خود از این شرایط به کار گیرید. بد نیست بدانید که علت نخواندن سیم کارت در گوشی، ربطی به هک شدن آن ندارد.

8- اختلال در عملکرد گوشی؛ نشانه‌های تشخیص هک گوشی

آیا خود به خود تماس‌های شما قطع می‌شود؟ آیا پیامکی دریافت نمی‌کنید یا پیام‌هایی که ارسال می‌کنید، به دست مخاطب‌تان نمی‌رسد؟ گوشی شما مرتب هنگ می‌کند یا به طور غیرمنتظره‌ای ریست می‌شود؟ همۀ این عوامل نشان می‌دهند که بدافزاری در پس زمینه گوشی شما مشغول به فعالیت است و روی عملکرد آن تاثیر منفی می‌گذارد.

هم‌چنین، اگر هر از گاهی به صورت خودکار و مرتب گوشی شما کاملا روشن و خاموش می‌شود یا این که تنها صفحه نمایش آن روشن می‌شود، قضیه مشکوک است. اگر تابه‌حال این مشکل برای گوشی شما اتفاق نیفتاده است و از خراب نبودن قطعات سخت افزاری یا مشکلات نرم افزاری گوشی خود اطمینان دارید، حتما موضوع را پیگیری کنید.

9- باز شدن خودکار مرورگر گوشی؛ از علایم هک شدن گوشی آیفون و اندروید

چگونه بفهمیم گوشی هک شده است؟ یکی از علایم این مشکل، باز شدن خودکار مرورگر موبایل و سایت‌های نامربوطی است که تابه حال هرگز آن‌ها را در دستگاه خود مشاهده نکرده بودید. در بیشتر مواقع نصب بدافزارها موجب بروز این مشکل می‌شود که امنیت پایینی دارند و هک شدن گوشی شما را آسان‌تر می‌کنند. توصیه می‌کنیم در اولین فرصت اپلیکیشن‌های مشکوک گوشی خود را پاک کنید.

 باز شدن خودکار مرورگر گوشی؛ از علایم هک شدن گوشی آیفون و اندروید

10- به گوش رسیدن نویز در هنگام تماس؛ نشانه های شنود گوشی

یکی از راه‌های تشخیص هک شدن گوشی، دقت به صداهای ضعیف اضافی در هنگام مکالمه است. اگر هکرها برای کنترل تماس‌های شما اقدام به هک گوشی کرده باشند، به مکالمات‌تان گوش می‌دهند. در این صورت هنگام صحبت با دیگران احتمالا یک نویز خفیف می‌شنوید یا این که صدای شما در همه تماس‌ها و در همه حال دچار انعکاس می‌شود. 

خرید از جانبی با کد تخفیف ویژه

11- تغییر تنظیمات Google Play Protect؛ تشخیص هک شدن گوشی اندروید

اگر روی گوشی شما اندروید نسخۀ 8 و بالاتر نصب شده است، می‌توانید از غیرفعال بودن Google Play Protect به هک شدن آن شک کنید. این بخش به صورت پیش فرض در گوشی اندروید فعال است و وظیفۀ اسکن نرم‌افزارهایی را دارد که روی گوشی یا تبلت خود نصب می‌کنید. معمولا هکرها برای این که روی گوشی شما اجازۀ فعالیت و نصب نرم افزارهای مخرب را داشته باشند، گزینه‌های این قسمت را غیرفعال می‌کنند.

پس اگر خود شما تابه‌حال تنظیمات مربوط به آن را تغییر نداده‌اید، همین حالا وارد Google Play Store شوید. سپس در بخش منوی آن گزینۀ  Play Protect را انتخاب کنید. حالا روی آیکون چرخ دندۀ تنظیمات ضربه بزنید و گزینۀ Scan device  را روشن کنید.

تغییر تنظیمات  Google Play Protect؛ تشخیص هک شدن گوشی اندروید

روش تشخیص نرم افزار جاسوسی در اندورید و آیفون؛ از کجا بفهمیم روی گوشیمون نرم افزار جاسوسی نصب شده؟

متاسفانه نرم افزارهای جاسوسی زیادی برای نصب روی گوشی‌های اندروید یا آیفون برنامه نویسی شده‌اند که می‌توانند بدون اجازه و اطلاع شما به تمام پیام‌ها، ایمیل‌ها، شبکه‌های اجتماعی، تماس‌ها دسترسی پیدا کنند. حتی برخی از آن‌ها قابلیت ضبط مکالمات شما یا پیدا کردن مکان افراد را دارند. این نرم افزارها ممکن است توسط شخص دیگری و بدون اجازه از راه دور روی گوشی شما نصب شده باشند یا این که حتی تحت عنوان یک برنامه معمولی خود شما آن‌ها را نصب کرده باشید.

به هرحال، بد نیست یک بار گوشی خود را بررسی کنید تا از نبود این نرم افزارهای جاسوسی مطمئن شوید. روش این کار در گوشی‌های اندروید و آیفون متفاوت و به شرح زیر است:

چگونه بفهمیم گوشی اندروید هک شده؟ نرم افزار تشخیص هک شدن گوشی اندروید

برای این کار در گوشی‌های اندرویدی برنامۀ Exodus را از گوگل پلی دانلود، نصب و اجرا کنید. سپس بعد از این که کل برنامه‌های گوشی شما را اسکن کرد، روی برنامه‌ای که به آن مشکوک هستید، ضربه بزنید. تمام اطلاعاتی که این برنامه از گوشی شما استخراج می‌کند، نمایش داده می‌شوند و به این ترتیب، جاسوسی بودن یا نبودن برنامه به اثبات می‌رسد.

تشخیص هک شدن گوشی ایفون با نرم افزار جاسوسی

در گوشی‌های آیفون هم از نسخۀ iOS 15 به بعد می‌توانید با مراجعه به بخش حریم خصوصی از اطلاعاتی که توسط برنامه‌های نصب شده روی گوشی استخراج می‌شوند، اطلاع پیدا کنید. برای این کار وارد Settings و پس از آن Privacy شوید. در مرحله بعد گزینه Record App Activity را لمس و پس از آن Record App Activity را روشن کنید. با این کار گوشی شما شروع به اسکن برنامه‌ها کرده و سپس گزارشی از فعالیت آن‌ها ارائه می‌کند.

روش تشخیص نرم افزار جاسوسی در اندورید و آیفون

به هکرها اجازه هک کردن گوشی خود را ندهید

در این مقاله 11 روش تشخیص هک شدن گوشی را معرفی کردیم و توضیحاتی در مورد هر کدام از آن‌ها ارائه دادیم. اگر با بررسی این نشانه‌ها از امن و امان بودن اوضاع مطمئن شدید، فراموش نکنید که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، پس حتما با ترفندهای جلوگیری از هک شدن گوشی آشنا شوید؛ اما اگر بیشتر این نشانه‌ها را در گوشی خود می‌بینید و تقریبا از هک شدن آن مطمئن شدید، می‌توانید اپلیکیشن‌های مشکوک خود را حذف کنید. توصیه ما این است که از اطلاعات مهم خود در سیستم دیگری کپی بگیرد و سپس گوشی خود را کاملا ریست فکتوری کنید. در این صورت اگرچه تمام برنامه ‌ها و اطلاعات شما از دست می‌روند؛ اما آسوده خاطر خواهید شد که دست هکر را از گوشی خود کوتاه کرده‌ای. آ

یا تا به حال گوشی شما هک شده است؟ چگونه متوجه شدید؟ لطفا تجربیات خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

افزودن دیدگاه
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
نظرات