آموزش گام به گام تنظیمات پروکسی در گوشی اندروید
فعال سازی پروکسی در اندروید چگونه است؟ در چه مواقعی باید پروکسی را فعال کنیم؟ چگونه پروکسی گوشی را غیرفعال کنیم؟
تنظیم پروکسی در گوشیهای اندورید به شما کمک میکند تا اتصالات اینترنتی با امنیتی را تجربه کنید. خوشبختانه، تنظیمات پروکسی در گوشی اندروید بسیار آسان است و تنها با چند کلیک میتوان این قابلیت را فعال یا غیرفعال کرد. البته مراحلی که باید برای فعال سازی پروکسی روی گوشی خود اعمال کنید، برای اتصالات شبکه Wi-Fi متفاوت از اتصال داده تلفن همراه است. در این مقاله با ما همراه باشید تا صفر تا صد این تنظیمات را مرور کنیم.
مراحل تنظیم پروکسی در اندروید کدام است؟ نحوه استفاده از پروکسی در اندروید با داده تلفن همراه
به منظور فعال سازی پروکسی گوشی اندروید برای داده موبایل باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
- در گام اول وارد تنظیمات یا Setting گوشی خود شوید.
- حالا گزینه SIM cards & networks یا سیم کارت و شبکههای موبایل را انتخاب کنید. اگر در گوشی خود از دو سیم کارت استفاده میکنید، باید روی سیم کارت موردنظر خود ضربه بزنید.
- سپس روی گزینه Mobile Network ضربه بزنید. در نظر داشته باشید که بسته به مدل گوشی شما ممکن است این گزینه با نام دیگری مشخص شده باشد.
- در پنجره بعد با توجه به مدل گوشی خود گزینهای را انتخاب کنید که شما را به تنظیمات شبکه تلفن همراه خود میبرد. در بیشتر گوشیها، این گزینه تحت عنوان شبکهها و اینترنت یا Access point names دیده میشود.
- سپس باید نام شبکه تلفن همراه سیم کارت خود را انتخاب کنید. برای مثال، اگر از سیم کارت همراه اول استفاده میکنید، باید روی گزینه MCI-Internet و اگر کاربر ایرانسل هستید، باید روی گزینه Irancell-Internet ضربه بزنید.
در پنجرهای که روبروی شما باز میشود، باید اطلاعات مربوط به گزینههای زیر را متناسب با مشخصات پروکسی خود تغییر دهید:
- Proxy: در این قسمت باید آدرس IP پروکسی مورد نظر خود را وارد کنید.
- Port: پورت سرور پروکسی را در این بخش بنویسید.
- Username: نام کاربری ورود به سرور پروکسی را وارد کنید.
- Password: پسورد پروکسی مورد نظر خود را در این بخش تایپ کنید.
در نظر داشته باشید که اگر قصد اتصال به پروکسی شبکههای وای فای عمومی مثل: Wi-fi دانشگاهها و غیره دارید، باید این اطلاعات را از مسئول مربوط بگیرید.
- در آخر با ضربه زدن روی دکمه Save یا علامت تیک که معمولا در بالای صفحه سمت راست دیده میشود، تغییرات اعمال شده را ذخیره کنید.
- حالا باید اینترنت همراه گوشی خود را یک بار روشن و خاموش کنید. با این کار تمام ترافیک اینترنت شما به سرور پراکسی که به تازگی راهاندازی کردهاید، هدایت میشود.
- فراموش نکنید که پس از ایجاد پروکسی در اندروید هنگامی که قصد بازدید از یک وبسایت را دارید، ممکن است از شما درخواست شود که نام کاربری و رمز عبور سرور پروکسی را هم وارد کنید که پس از این کار باید روی گزینه login ضربه بزنید.
بد نیست نگاهی به آموزش فعال کردن حالت سیف مود اندروید هم داشته باشید تا در مواقع لازم از آن برای عیب یابی گوشی خود استفاده کنید.
تنظیمات پروکسی برای وای فای اندروید چه مراحلی دارد؟ طریقه نصب پروکسی روی اندروید
نحوه تنظیم پروکسی در اندروید در مواقعی که به شبکه وای فای متصل میشوید، متفاوت خواهد بود. برای این کار باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
- وارد setting یا تنظیمات گوشی خود شوید.
- سپس گزینهWi-fi & Internet را انتخاب کنید.
- حالا نام شبکه Wi-Fi را که به آن متصل هستید، پیدا کنید و روی آیکون چرخ دنده یا همان تنظیمات که روبروی نام وای فای دیده میشود، ضربه بزنید. اگر چنین آیکونی را روبروی نام Wi-Fi خود مشاهده نمیکنید، روی نام شبکه ضربه زده و چند ثانیه انگشت خود را نگه دارید یا روی علامت > در سمت راست ضربه بزنید تا منویی روبروی شما ظاهر شود.
- حالا باید گزینه Modify را انتخاب کنید.
- در این مرحله باید برای تغییر تنظیمات پروکسی در گوشی اندروید، روی گزینه Proxy ضربه بزنید.
- سپس باید گزینه Manual را برای اعمال تنظیمات دستی انتخاب کنید.
- در این مرحله باید اطلاعات سرور پروکسی مورد نظر خود را وارد کنید. اگر قصد وصل شدن به پروکسی در محلهای عمومی مثل دانشگاه، رستوران و غیره را دارید، اطلاعات مربوط به این بخش را از مسئولین مرتبط بگیرید.
Proxy hostname: در این بخش اگر قصد اتصال به پروکسیهای بک کانت را دارید، باید نام سرور میزبان و در غیر این صورت باید آدرس IP را وارد کنید که یک رشته عددی با ظاهری شبیه به 127.168.0.1 است.
Proxy Port: پورت پروکسی به اعدادی اشاره دارد که پس از دو نقطه و بعد از آدرس IP یا نام سرور پروکسی دیده میشوند.
Bypass proxy for: در این بخش میتوانید آدرس وبسایتهایی که را وارد کنید که تمایل ندارید از سرور پروکسی استفاده کنند. در واقع اتصال شما به این وبسایتها به صورت مستقیم برقرار خواهد شد. در صورتی که قصد دارید چندین وبسایت را در این لیست قرار دهید، باید آدرس آنها بدون فاصله و پشت سر هم بنویسید و تنها بین آنها از کاما استفاده کنید.
- در آخر باید روی گزینه Save ضربه بزنید تا تغییرات مربوطه اعمال شوند.
بعد از پشت سر گذاشتن مراحل بالا و تنظیم پروکسی برای گوشی اندروید، زمانی که مرورگر خود را باز میکنید، به منظور احراز هویت ممکن است که دوباره از شما درخواست شود، نام کاربری و رمز عبور پروکسی را وارد کنید. این مرحله بیشتر برای اتصال به پروکسیهای عمومی در محل کار، دانشگاه و غیره دیده میشود.
آیا میدانستید که میتوانید گوشی را با وای فای به تلویزیون وصل کنید و به راحتی ویدیوها و عکسها خود را در نمایشگری بزرگتر ببینید؟
پروکسی گوشی سامسونگ یا گوشی شیائومی کجاست؟ تنظیمات پروکسی گوشی سامسونگ، شیائومی و...
مراحلی که در پاراگرافهای قبلی برای تنظیم پروکسی در اندروید با هم مرور کردیم، برای تمام گوشیهای اندرویدی از برند سامسونگ گرفته تا هواوی قابل اجرا است. در واقع، اگر قصد دارید که پروکسی برای گوشی شیائومی، سامسونگ، هواوی و غیره خود تنظیم کنید، باید همان مراحل گفته شده را پشت سر بگذارید. فقط در نظر داشته باشید که تنظیمات پروکسی گوشی سامسونگ، شیائومی و غیره در حالتی که با داده همراه به اینترنت متصل میشوید، متفاوت از زمانی است که قصد اتصال به وای-فای را دارید:
- اگر در بیشتر مواقع از اینترنت همراه استفاده میکنید، باید وارد تنظیمات گوشی شده و مسیر Access point names < Mobile Network< SIM cards & networks را طی کنید. سپس بسته به سیمکارت خود روی MCI-Internet یا Irancell-Internet ضربه بزنید و اطلاعات پروکسی را وارد کنید.
- اگر بیشتر به وای-فای متصل میشوید، بایدsetting و سپس Wi-fi & Internet را انتخاب کنید. پس از آن روی گزینه تنظیمات شبکه وای-فای خود ضربه بزنید. گزینه Manual <Proxy < Modify را انتخاب کرده و مشخصات پروکسی را وارد کنید.
چگونه پروکسی گوشی را غیر فعال کنیم؟
ممکن است بعد از مدتی تصمیم بگیرید که پروکسی گوشی را غیر فعال کنید که این کار هم به آسانی امکانپذیر است؛ اما قبل از آن باید مشخص کنید که قبلا پروکسی را روی دیتای موبایل خود فعال یا تنظیمات آن را برای اتصالات وای فای تعریف کرده بودید. سپس مطابق با مراحل زیر اقدام کنید:
حذف پروکسی در گوشی سامسونگ و گوشی های اندرویدی از روی اینترنت همراه
برای حذف پروکسی در گوشی سامسونگ و دیگر گوشیهای اندرویدی باید مراحلی یکسانی را پشت سر بگذارید که عبارتند از:
- وارد گزینه setting و پس از آنCellular networks یاMobile networks شوید.
- حالا روی گزینه Access point names ضربه بزنید و پس از آنAccess point را انتخاب کنید.
- سپس روی Proxy ضربه بزنید. در این بخش بسته به مدل گوشی خود گزینههای مختلفی را مشاهده میکنید. ممکن است بتوانید پروکسی خود را غیرفعال یا روی حالت None قرار دهید یا این که از طریق آیکون چرخ دنده یا منوی سه نقطه به گزینه Delete دسترسی پیدا کنید.
- در آخر پس از غیر فعال کردن پروکسی در گوشی اندروید خود، باید تنظیمات را با ضربه زدن روی گزینه Save ذخیره کنید.
در حالت وای فای چگونه پروکسی گوشی شیائومی را غیر فعال کنیم؟
برای غیرفعال سازی پروکسی در گوشیهای اندروید از جمله: شیائومی، سامسونگ و غیره باید مسیر یکسانی را پشت سر بگذارید. البته ممکن است در این مسیر گزینهها با نامهای متفاوتی دیده شوند.
- وارد بخش Setting و پس از آن Network & Internet شوید.
- حالا روی Wi-Fi ضربه بزنید.
- در این بخش باید روی نام شبکه وای فای مورد نظر ضربه بزنید و انگشت خود را نگه دارید تا منویی به شما نمایش داده شود و به گزینه Modify network دسترسی پیدا کنید. این منو ممکن است بسته به مدل گوشی شما از طریق آیکون چرخ دنده یا غیره هم قابل دسترس باشد.
- حالا باید روی فلشی که روبروی گزینه Advanced options قرار دارد، ضربه بزنید.
- گزینه Proxy را انتخاب کرده و آن را غیرفعال کنید. ممکن است در گوشی شما نیاز باشد که این گزینه را روی حالت None تنظیم کنید. اگر هیچ یک از این گزینه را در گوشی خود پیدا نکردید، اطلاعات درج شده در قسمت proxy, port username و password را حذف کنید.
آیا استفاده از پروکسی در مرورگر اندروید امکانپذیر است؟ آشنایی با تنظیمات پروکسی در گوگل کروم اندروید
زمانی که تنظیمات بالا را روی گوشی خود اعمال میکنید، مرورگر گوگل کروم و دیگر مرورگرها به پروکسی متصل میشوند و تحت پوشش آن قرار میگیرند. پس نیاز به انجام کار دیگری ندارید. با این وجود، اگر اصرار دارید که مرورگر خود را مستقیما به پروکسی متصل کنید، باید بدانید که ظاهرا تا امروز مرورگر گوگل کروم بخشی برای تنظیمات پروکسی ندارد. یعنی گزینهای تعریف نشده که با آن بتوانید به راحتی و مستقیم اطلاعات پروکسی موردنظر خود را وارد کرده و به آن متصل شوید؛ حتی در نسخههای وب یا دسکتاپ گوگل کروم هم چنین قابلیتی تعریف نشده است؛ اما از طریق بخش extensions میتوان افزونههای فیلترشکن خوبی را روی مرورگر نصب کرد.
متاسفانه گوگل کروم اندروید گزینۀ extensions را هم ندارد و نصب افزونهها هم روی آن امکانپذیر نیست. البته اگر به جای کروم، مرورگرهایی مثل Kiwi را روی گوشی خود نصب کنید، میتوانید افزونهها را هم دانلود و مورد استفاده قرار دهید. ناگفته نماند که حتی با این ترفند هم هیچ تضمینی وجود ندارد که همه افزونهها روی گوشی شما جواب بدهند.
پروکسی سرور چیست؟
شاید با وجود اینکه تنظیمات بالا را اعمال کردهاید؛ اما هنوز به درستی نمیدانید که سرور پروکسی چیست و چه کاربردی دارد؟ اگر بخواهیم خیلی ساده سرور پروکسی را تعریف کنیم، میتوانیم آن را یک سیستم یا کامپیوتر بدانیم که بین گوشی شما و سرورهای اصلی اینترنت قرار میگیرد. شما برای وصل شدن به اینترنت باید یک آدرس IP داشته باشید که درست مثل آدرس منزل شما منحصر به فرد است.
اگر بدون استفاده از پروکسی و به صورت مستقیم به اینترنت وصل شوید، ممکن است از طریق آدرس آی پی سیستم شما شناسایی شود یا بدافزارهایی به سیستم شما منتقل شوند. در مقابل، هنگامی که برای اتصال از پروکسی استفاده میکنید، این سرور یک آدرس Ip فرضی برای شما تعیین میکند و سپس اطلاعاتی را که شما از اینترنت درخواست کردهاید، از سرورهای اصلی درخواست میکند و بعد از دریافت اطلاعات آنها را به گوشی یا سیستم شما میفرستد.
سرور پروکسی به منظور پوشش دهی اینترنت در مکانهای عمومی مثل: دانشگاهها، ادارات و غیره هم استفاده میشود. در این صورت ارتباط کارکنان، دانشجویان و غیره به اینترنت کاملا محافظت شده و تحت کنترل این شبکه خواهد بود. به همین دلیل موقع اتصال به سرویسهای اینترنتی عمومی باید علاوه بر وارد کردن نام و پسورد شبکه وای فای، نام کاربری و رمز عبور پروکسی هم وارد شود.
چگونه از پروکسی برای اندروید استفاده کنیم؟
پروکسی امنیت حضور شما در فضای اینترنت را تضمین میکند و از سیستم گوشی هوشمند شما مانند یک Firewall در برابر ویروسها و بدافزارها محافظت خواهد کرد. پس برای جلوگیری از ردیابی و مسدود شدن آنلاین، میتوانید پروکسی اندروید خود را به روشهای بالا تنظیم کنید و آدرس IP خود را مخفی نگه دارید.
در نظر داشته باشید که پروکسی تنها اتصالات مرورگر شما را تحت کنترل قرار میدهد و ممکن است که برای برخی از اپلیکیشنها قابل استفاده نباشد. بنابراین اگر تمایل دارید که تمام ترافیک و اتصالات خود را تحت پوشش سرور پروکسی قرار دهید، باید به سراغ برنامههایی که به این منظور طراحی شدهاند، بروید.
همچنین فراموش نکنید که در صورت اعمال تنظیمات پروکسی روی گوشی اندروید تنها در شبکه Wi-Fi مورد نظر به سرورهای پروکسی متصل خواهید شد و در صورت اتصال به شبکهای وای فای ارتباط شما با اینترنت مستقیم خواهد بود، مگر این که دوباره همین تنظیمات را پشت سر بگذارید.
در این مقاله صفر تا صد تنظیمات پروکسی در گوشی اندروید را مورد بررسی قرار دادیم و نحوه فعال سازی و غیر فعال کردن پروکسی را مرور کردیم. در صورتی که در هر کدام از این مراحل با مشکلی روبرو شدید، در بخش نظرات مطرح کنید تا شما را بیشتر راهنمایی کنیم.