راهنمای ساده تعویض فیلتر تصفیه هوا شیائومی در خانه
دستگاههای تصفیه هوای شیائومی، هوای خانه شما را تمیز و سالم نگه میدارند؛ اما به شرطی که از آنها به درستی استفاده کنید. این دستگاههای کاربردی مثل هر وسیله دیگری به تعمیر و نگهداری منظم نیاز دارند. تعویض فیلتر تصفیه هوا شیائومی مهمترین کاری است که برای نگهداری از این دستگاهها باید انجام دهید؛ در غیر این صورت، عملا دستگاه شما کارایی خود را از دست میدهد.
به دلیل اهمیت این موضوع، دستگاههای تصفیه هوای شیائومی بهگونهای طراحی شدهاند که تعویض فیلتر آنها کار سختی نباشد. شما هم اگر یک دستگاه تصفیه هوای شیائومی دارید، خیلی راحت میتوانید در خانه فیلتر آن را عوض کنید. کافی است که در ادامه همراه ما باشید تا با صفر تا صد مراحل تعویض فیلتر، تمیزکردن و نکات مهم نگهداری از دستگاه آشنا شوید.
عوضکردن فیلتر تصفیه هوا شیائومی در 5 مرحله
تعویض فیلتر دستگاههای تصفیه هوای شیائومی بسیار آسان است. خود شما هم میتوانید این کار را در منزل انجام دهید و نیاز به کمک یا نظارت هیچ تکنسینی ندارید. کافی است که مرحله به مرحله طبق راهنمای زیر پیش بروید:
مرحله اول: خاموش کردن دستگاه تصفیه هوا
در گام اول برای پیشگیری از خطرات احتمالی باید دستگاه خود را خاموش کنید. همچنین، باید حتما دستگاه را از برق جدا کنید.
مرحله دوم؛ بازکردن درپوش دستگاه تصفیه هوا شیائومی
بسته به مدل دستگاه تصفیه هوای شما، باید در پشت آن دکمه یا ضامنی دیده شود. با فشاردادن همزمان این دکمهها یا ضامنها، درپوش آن را باز کنید.
مرحله سوم؛ خارج کردن فیلتر قدیمی
حالا دسته فیلتر را بگیرید و آن را خارج کنید. یادتان باشد که از لمس توری فیلتر خودداری کنید. بهعلاوه، قبل از جایگزینکردن فیلتر جدید حتما بدنه دستگاه را تمیز کنید. برای این کار از جاروبرقی کمک بگیرید. سریهای کوچک جاروبرقی را به آن متصل کنید و داخل دستگاه را جارو بکشید. بهخصوص در گوشهها و اطراف سوراخها را با دقت بیشتری تمیز کنید تا گردوغبارهای جمعشده پاک شوند. برای جلوگیری از آسیب بهتر است که قدرت مکش جاروبرقی را روی کم تنظیم کنید.
اگر به جاروبرقی دسترسی ندارید، میتوانید از یک پارچه یا برس نرم هم برای تمیزکردن دستگاه استفاده کنید. در این صورت، احتمالا پخششدن گردوغبار در محیط بسیار زیاد است. پس حتما در فضای باز این کار را انجام دهید و ماسک بزنید.
مرحله چهارم تعویض فیلتر دستگاه تصفیه هوای شیائومی
فیلتر جدید را از بستهبندی آن خارج کنید. پوشش محافظ آن را بردارید. سپس آن را درست مثل فیلتر قبلی در دستگاه قرار دهید.
مرحله پنجم؛ راهاندازی دوباره دستگاه
وقتی مطمئن شدید که فیلتر جدید به خوبی در جای خود قرار گرفته است، درپوش دستگاه را سرجای خود قرار دهید. دقت کنید که درپوش درست بسته شده و هیچ راه نفوذی برای هوا باقی نمانده باشد. سپس دستگاه را دوباره به برق متصل کرده و بعد از چند ثانیه آن را روشن کنید. به همین راحتی!
جالب است اگر بخوانید: شیائومی و جایگاه آن در صنعت اسمارت هوم (خانه هوشمند)
چگونه زمان تعویض فیلتر تصفیه هوا شیائومی را تشخیص دهیم؟
حتما این سوال هم برای شما پیش آمده است که باید هر چند وقت یکبار برای تعویض فیلتر دستگاه تصفیه هوای شیائومی اقدام کرد؟ میتوانید از دو نشانه زیر برای تشخیص زمان عوضکردن فیلتر کمک بگیرید:
- در بعضی از مدلهای دستگاههای تصفیه هوای شیائومی، طول عمر فیلتر با عددی روی صفحه نمایش نشان داده میشود. زمانی که این عدد به صفر میرسد، یعنی زمان تعویض آن فرا رسیده است.
- نه تنها همه دستگاههای تصفیه هوا؛ بلکه همه محصولات شیائومی قابلیت اتصال به اپلیکیشن اختصاصی Mi Home یا Xiaomi Home را دارند. اگر طول عمر فیلتر دستگاه به پایان رسیده باشد، در این برنامه هشدار زمان تعویض فیلتر نمایش داده میشود.
در کل طول عمر فیلتر به کیفیت هوای محیط و میزان استفاده از دستگاه بستگی دارد. مسلما هرچه هوا آلودهتر و مدت زمان کارکرد دستگاه در طول روز بیشتر باشد، فیلتر هوا زودتر نیاز به تعویض پیدا میکند. با این وجود، برای اطمینان از کارایی دستگاه توصیه میکنند که هر 3 تا 6 ماه فیلتر آن را عوض کنید.
خطرات عوض نکردن فیلتر دستگاه تصفیه هوا شیائومی را جدی بگیرید
در دستگاههای تصفیه هوای شیائومی از فیلترهایHEPA استفاده میشود. طبق تحقیقات ثابت شده است که این نوع از فیلترها میتوانند 99.97درصد از آلایندهها و مواد آلرژیزا را از هوا جدا کنند. بهعلاوه، آنقدر دقیق هستند که ذرات معلق در هوا را حتی در اندازه 0.3 میکرونی جذب خود میکنند.
در کنار تمام این مزیتها، فیلترهای هیپا دستگاههای تصفیه هوای شیائومی یک محدودیت دارند. این فیلترها؛ مثل هر فیلتر دیگری طول عمر مشخصی دارند. پس باید بعد از مدتی برای تعویض فیلتر تصفیه هوا شیائومی اقدام کنید. در غیر این صورت، منتظر خطرات و مشکلات زیر باشید:
پخش آلایندههای جذبشده در هوا: حتما شما هم از یک دستگاه تصفیه هوا با فیلتر منقضیشده انتظار ندارید که هوای تمیزی تحویلتان دهد؛ اما آیا به این فکر کردهاید که ممکن است دستگاه برعکس عمل کند؟ در واقع، این دستگاه نه تنها هوای خانه شما را تمیز نمیکند؛ بلکه امکان دارد آلایندههای جذبشده قبلی را هم به بیرون براند.
کاهش طول عمر دستگاه: زمانی که فیلتر با گردوغبار، آلایندهها، موهای ریز و غیره مسدود میشود، نمیتواند هوا را مثل قبل از خود عبور دهد. در این صورت، دستگاه باید با قدرت بیشتری کار کرده تا بتواند هوا را به طور موثر فیلتر کند. در نتیجه، فشار بیشتری به آن وارد میشود و طول عمرش کاهش پیدا میکند.
ایجاد مشکلات تنفسی: دستگاههای تصفیه هوا خطر ابتلا به بیماریهای تنفسی، آلرژی، سینوزیت و غیره را کاهش میدهند؛ اما به شرطی که فیلتر سالمی داشته باشند. در غیر این صورت، به دلیل افت کارایی تاثیر زیادی ندارند.
افزایش صدای دستگاه: همان طور که گفتیم، زمانی که عمر فیلتر به پایان رسیده باشد، موتور دستگاه با فشار و قدرت بیشتری کار میکند. پس عجیب نیست، اگر صدای بیشتری از آن شنیده شود.
افزایش هزینههای تعمیر و نگهداری: اگر به صورت مرتب برای تعویض فیلتر دستگاه تصفیه هوا شیائومی اقدام نکنید، فشار مضاعفی به موتور و قطعات آن وارد میشود. در نتیجه، دستگاه زودتر خراب خواهد شد و هزینههای بیشتری روی دست شما میگذارد.
بیشتر بدانید: خطرات استفاده از دستگاه تصفیه هوای نامناسب را جدی بگیرید
چگونه دستگاه تصفیه هوای شیائومی را تمیز کنیم؟
به جز تعویض فیلتر تصفیه هوا شیائومی، تمیزکردن دستگاه هم میتواند به افزایش طول عمر آن کمک کند. به همین دلیل حتما هر دو تا سه ماه یکبار برای تمیزکردن دستگاه وقت بگذارید و مراحل زیر را طی کنید:
مرحله اول: دستگاه تصفیه هوا را خاموش کرده و آن را از برق بکشید.
مرحله دوم: به قسمت بالایی دستگاه دقت کنید. در بعضی از مدلها میتوانید پوشش دایرهای شکل روی توری را فشار دهید تا باز شود. سپس باید از پیچگوشتی برای بازکردن پیچها و دسترسی به فضای داخلی دستگاه استفاده کنید. در مدلهای دیگر پوشش دایرهای شکل وجود ندارد و باید از اول با استفاده از پیچگوشتی کاور روی دستگاه را باز کنید.
مرحله سوم: حالا میتوانید با استفاده از جاروبرقی پرههای فن و مجاری عبور هوا را تمیز کنید. البته باید حتما جاروبرقی را روی قدرت کم تنظیم کنید. همچنین، میتوانید از یک پارچه نرم و خشک برای تمیزکردن گردوغبار هم کمک بگیرید.
مرحله چهارم: کاور دستگاه را دوباره نصب کرده و پیچها را محکم کنید.
مرحله پنجم: حالا به سراغ فیلتر هوا بروید. حتی اگر مدت زمان زیادی از تعویض فیلتر دستگاه نمیگذرد، بهتر است که آن را تمیز کنید. برای این کار از یک برس یا پارچه بسیار نرم استفاده کنید. ذرات گردوغبار و آلودگی جمعشده روی سطح فیلتر را به آرامی پاک کنید. میتوانید برای جلوگیری از پخش گردوغبار در هوا از جاروبرقی هم استفاده کنید.
مرحله ششم: نوبت به تمیزکردن سنسور دستگاه میرسد. حسگر گردوغبار را که در پشت بدنه دستگاه قرار دارد، با یک برس نرم و ظریف تمیز کنید.
مرحله هفتم: حالا دوباره فیلتر را در سرجای خود قرار دهید و درپوشش دستگاه را ببندید. دستگاه را به برق وصل کرده و آن را روشن کنید.
شاید برایتان جالب باشد: محصولات شیائومی چگونه زندگی مدرن را آسانتر میکنند؟
نکات مهمی که قبل از تمیزکردن و تعویض فیلتر تصفیه هوا شیائومی باید بدانید
نکات ریز؛ اما بسیار مهم زیر را هنگام عوضکردن فیلتر یا تمیزکردن دستگاه تصفیه هوا در نظر بگیرید:
- همیشه چه قبل از تمیزکردن و چه قبل از تعویض فیلتر دستگاه را خاموش کرده و از برق جدا کنید.
- فیلتر مدلهای مختلف دستگاههای تصفیه هوا شیائومی با هم تفاوتهای جزیی دارند. در هنگام خرید مطمئن شوید که فیلتر مخصوص مدل دستگاه شما باشد.
- هنگام خرید به تاریخ انقضای فیلتر دقت کنید و فیلترهای خراب یا مشکلدار را نخرید.
- از برسها یا پارچههای زبر و همچنین از مواد پاککننده قوی برای تمیزکردن دستگاه استفاده نکنید.
- دقت کنید که به هیچعنوان نباید کارتریج فیلتر شما با آب تماس پیدا کند. بنابراین، از دستمال، برس یا غیره نمدار یا خیس استفاده نکنید.
- بعد از تعویض فیلتر دستگاه را روشن کنید؛ اما قبل از استفاده مجدد چند ساعتی صبر کنید. به دستگاه فرصت دهید تا به حالت عادی برگردد.
بیشتر بخوانید: 6 وسیله برقی کاربردی و بادوام شیائومی؛ از سرخکن تا غذاساز
از هوای تمیز خانه خود لذت ببرید
اگر میخواهید دستگاه تصفیه هوای شما همیشه مثل روز اول کار کند، باید به صورت منظم و هر 3 تا 6 ماه یکبار فیلتر آن را عوض کنید. بهعلاوه، نیاز است که هر 2 تا 3 ماه یک بار هم دستگاه و فیلتر آن را تمیز کنید. تمیز و تعویض فیلتر تصفیه هوا شیائومی کار سختی نیست. کافیست که طبق مراحلی که در این مطلب توضیح دادیم، پیش بروید.
نظر شما چیست؟ آیا به نظرتان عوضنکردن فیلتر میتواند طول عمر دستگاه را کاهش دهد؟ اگر تجربه یا سوالی درباره این مطلب دارید، حتما با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.