آشنایی با اسنپدراگون و شگفتیهای آن
منظور از اسنپدراگون گوشی چیست؟ حتما شما هم وقتی قصد خرید یک موبایل جدید داشتید، این کلمه را از زبان فروشنده شنیدهاید. شاید هم در یکی از سایتهای نقدوبررسی گوشیهای هوشمند چشمتان به کلمه «اسنپدراگون» افتاده است.
در هر صورت باید بدانید که اسنپدراگون یکی از برندهای چیپست موبایل است که تقریبا در دنیای گوشیهای اندروید رقیب ندارد. به همین دلیل هم خیلیها بهدنبال خرید گوشیهایی هستند که به تراشههای این برند مجهز باشند. اگر موبایلی هم که شما قصد خرید آن را دارید، به یکی از چیپستهای اسنپدراگون مجهز است؛ میتوانید تاحد زیادی از بابت انتخاب خود مطمئن باشید. اگر هم میخواهید که بیشتر بدانید تراشه اسنپدراگون چیست و چه نقشی در گوشی دارد یا کدام مدل آن بهتر است و غیره به خواندن ادامه دهید.
چیپست اسنپدراگون چیست؟ آشنایی با تراشه snapdragon
قبل از هر چیز ببینم که منظور از چیپست اسنپدراگون چیست؟ در موبایلها قطعهای به نام چیپست گوشی وجود دارد که همه قطعات سختافزاری روی آن نصب میشوند. برای مثال: پردازنده گرافیکی، پردازنده مرکزی، مودم و غیره همگی روی این چیپست قرار میگیرند. چیپستها که با نام تراشه یا SoC هم شناخته میشوند کمک میکنند تا این قطعات با نظم خاصی در حداقل فضای ممکن جا بگیرند. به علاوه، بهگونهای طراحی میشوند که تهویه مناسبی هم بین قطعات سختافزاری ایجاد کنند. به لطف وجود این تراشههاست که شما میتوانید در گوشیهای موبایل خود از شنیدن قدرتمندترین صداها، ثبت و ضبط باکیفیتترین عکسها و ویدیوها، اجرای پیچیدهترین بازیها و تخصصیترین نرمافزارها لذت ببرید.
درحالحاضر، شرکتهای زیادی تراشههای موبایل را تولید میکنند. در بین آنها، شرکت کوالکام در آمریکا حرف اول را میزند که چیپستهای خود را با نام اسنپدراگون در بازار عرضه میکند. این تراشهها فقط مختص استفاده در گوشیهای اندرویدی هستند (گوشیهای آیفون از تراشههای اختصاصی خود اپل استفاده میکنند.) جالب اینجاست که کوالکام چیپستهای خود را در سریهای مختلف تولید میکند تا هم در گوشیهای پایینرده و میانرده قابل استفاده باشند و هم در گوشیهای پرچمدار بدرخشند.
کوالکام از کجا شروع کرد؟ ماجرای تولید چیپست اسنپدراگون
بعد از این که دانستید فناوری اسنپدراگون چیست، شاید برایتان جالب باشد که نگاه مختصری هم به تاریخچه آن داشته باشید. کوالکام که قبلا فقط مودمهای بیسیم را تولید میکرد، در سال 2006 اولین تراشه را به دنیا آورد. این چیپست با یک هسته مرکزیScorpion و یک پردازشگر سیگنال دیجیتالی همراه بود. این شرکت نام اسنپ+دراگون را برای این محصول خود انتخاب کرد. واژه اول این اسم، «اسنپ» به معنی ضربه شدید ناگهانی است و واژه دوم آن به معنی اژدهاست. شرکت کوالکام آوای خاص این ضربه را دوست داشت!
کوالکام دومین نسل از تراشههای خود را در سال 2011 معرفی کرد که باعث افتخارش شد. افتخاری که با آمدن نسل بعدی ماندگار نشد. در سال ۲۰۱۳ این شرکت آمریکایی خواست که از رقیب قدرتمند خود اپل عقب نماند. به همین دلیل یک گام بزرگ برداشت و اولین سری تراشههای 800 را به بازار عرضه کرد. خیلی زود مشخص شد که این تراشهها بیشازحد گرما تولید میکنند. با وجود این، کوالکام عقبنشینی نکرد. بالاخره در سال 2016 و با معرفی اسنپدراگون ۸۲۰ توانست دوباره خودی نشان دهد.
از آن روز به بعد اسنپدراگون در دهها سری مختلف روانه بازار شد. بیشتر این مدلها به خوبی توانستند از عهده وظایف خود بربیایند. به همین دلیل کمکم اسم اسنپدراگون بر زبانها افتاد و این برند توانست حرف اول را در بازار چیپستهای اندرویدی بزند. بد نیست بدانید که درحالحاضر تراشههای این برند نه تنها در گوشیهای موبایل، بلکه در دیگر دستگاههای دیجیتالی هم استفاده میشود. از ساعتهای هوشمند و کامپیوترها گرفته تا خودروهای هوشمند و...
آشنایی با مدلهای مختلف چیپست snapdragon؛ کدام اسنپدراگون بهتر است؟
با این تراشههای اسنپدراگون در بازار جز بهترینها هستند؛ اما این دلیل نمیشود که فقط در گوشیهای پرچمدار استفاده شوند. کوالکام در چند سال گذشته فقط روی گوشیهای پرچمدار تمرکز نکرده؛ بلکه به فکر گوشیهای خوشقیمت و ارزانتر هم بوده است. به همین دلیل تراشههای خود را در سریهای مختلفی تولید کرده است. این سریها از نظر قدرتی و کارایی با یکدیگر متفاوت؛ اما در نوع خود بهترین هستند. در ادامه با این سریها آشنا میشویم.
اسنپدراگون سری ۲۰۰ و ۳۰۰
اولین سری تراشههایی که کوالکام به بازار معرفی کرد، اسنپدراگون سری 200 بود. این تراشهها قدرت چندانی نداشتند و در زمان خود برای گوشیهای پایینرده استفاده شدند. بعد از آنها، چیپستهای سری 300 روی کار آمدند. این چیپستها نسبت به نسل قبل خود پیشرفتهایی داشتند؛ اما باز هم فقط مخصوص گوشیهای پایینرده تولید شده بودند. آخرین سری این تراشهها در سال 2013 تولید شد و این روزها دیگر اثری از آنها در بازار نیست.
اسنپ دراگون سری ۴۰۰
کوالکام تراشههای سری 400 خود را مخصوص استفاده در گوشیهای پایینرده تولید میکند. البته ردپای آنها در برخی از گوشیهای میانرده اندرویدی هم دیده میشود. این چیپستها از فناوریهای پیشرفته دوربین و نمایشگرهای Full HD پشتیبانی میکنند. همچنین، قابلیت برقراری اتصالات بیسیم و اینترنتی و پخش صدای با کیفیت بالا را دارند. برای مثال اسنپدراگون 480 از اینترنت 5G هم پشتیبانی میکند.
اسنپدراگون سری ۶۰۰
این سری از تراشههای اسنپدراگون برای گوشیهای میانرده تولید میشوند. پس طبیعی است که کارایی بالای داشته باشند. بعضی از مدلهای اسنپدراگون سری 600 روی بازدهی بیشتر و بعضی دیگر عملکرد پردازشی بالاتر تمرکز دارند.
اسنپدراگون سری 700
تراشههای سری 700 کوالکام در بازار حرفی برای گفتن دارند. این تراشهها بیشتر مناسب گوشیهای گرانقیمت هستند و چیزی کم از چیپستهای پرچمدار ندارند. اسنپدراگونهای سری 7 از موتور هوش مصنوعی، ویژگیهای پیشرفته دوربین و دیگر ویژگیهای ممتاز یک گوشی خوب پشتیبانی میکنند.
اسنپدراگون سری ۸۰۰
چیپستهای سری 800 در دل بسیاری از گوشیهای پرچمدار اندرویدی جا دارند و بهترین تجربهها را برای کاربران این گوشیها ایجاد میکنند. اسنپدراگونهای سری 800 با پردازندههای چند هستهایی به خوبی از عهده اجرای بازیهای گرافیکی سنگین، نرمافزارهای پیچیده، عکسبرداری و فیلمبرداری حرفهای و غیره برمیآیند. بهعلاوه، میزان مصرف انرژی بسیار پایینتری هم دارند.
بهترین مدل تراشه اسنپدراگون چیست؟
درحالحاضر، اسنپدراگون 8 نسل 2 (Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2) بهترین و جدیدترین پردازنده موبایل است. این چیپست را کوالکام در پایان سال 2022 معرفی کرد. این تراشه به لطف حضور پردازنده چند هستهای CPU Qualcomm® Kryo تا 35 درصد سریعتر و تا 40 درصد کم مصرفتر از نسل قبلی خود شده است. جالب است بدانید که این تراشه فناوری ساخت 5 نانومتری دارد.
با کمک این تراشه شما میتوانید ویدیوهایی خود را با هوش مصنوعی و در کیفیتهای سینمایی تماشا کنید. به علاوه، عکسهایی باکیفیتی تا 200 مگاپیکسل بگیرید یا ویدیوهایی با 8K HDR ضبط کنید. این اژدهای قدرتمند کوالکام با عملکرد فوقالعاده خود در دل بسیاری از گوشیهای پرچمدار مثل: Xiaomi 13، Galaxy S23 Galaxy ، oneplus 11 و غیره جای خود را باز کرده است.
مزیتهای فناوری اسنپدراگون چیست؟
علاوه بر کوالکام شرکتهای دیگری مثل مدیاتک، اپل، سامسونگ و غیره هم تراشههای موبایل را تولید میکنند. البته شرکت اپل چیپستهای خود را به صورت اختصاصی برای محصولات برند خود تولید میکند. پس اگر در این میان برند اپل را در نظر نگیریم، کوالکام بهترین تولیدکننده چیپستهای گوشیهای اندرویدی شناخته میشود؛ اما دلیل برتری پردازنده اسنپدراگون چیست؟
- مهمترین مزیت تراشههای این برند، تولید کمترین گرمای ممکن است. این مزیت نه تنها به عملکرد بهتر گوشی کمک میکند؛ بلکه باعث مصرف کمتر انرژی هم میشود.
- فناوری هوش مصنوعی که در تراشههای کوالکام به کار میرود، بسیار پیشرفته است. این فناوری به گوشی هوشمند کمک میکند تا از کاربر خود یاد بگیرید و مطابق با سلیقه او رفتار کند. این فناوری در تشخیص زبان، شاخصهای سلامتی، اجرای بازیها، ویژگیهای امنیت و غیره عالی عمل میکند.
- پردازندههای Snapdragon از پیشرفتهترین فناوریهای دوربین پشتیبانی میکنند. با کمک این فناوریها دوربین گوشی شما در تشخیص چهره، ردیابی اشیا، عکسبرداری در شب، برش هوشمند و غیره بهترین عملکرد را از خود نشان میدهد. به علاوه، به لطف وجود پردازنده سیگنال تصویر Qualcomm Spectra در دل این چیپستها ضبط تصاویری واضح با بیش از یک میلیارد رنگ و ویدیوهایی با کیفیت 8k امکانپذیر میشود.
- پردازندههای سری 8 اسنپدراگون با پشتیبانی از 5G و Wi-Fi 7 برقراری سریعترین اتصالات اینترنتی را ممکن میکنند.
- قابلیت شارژ سریع اولین بار با Qualcomm 5 معرفی شد. این فناوری از شارژ 100 واتی در تلفن هوشمند پشتیبانی میکند که حتی امکان شارژشدن دستگاه از صفر تا 50 درصد را در عرض 5 دقیقه امکانپذیر کرد. درحالحاضر هم، فناوری شارژ دوگانه در چیپستهای اسنپدراگون استفاده میشود. این فناوری با شارژ در دو مسیر متفاوت موبایل شما را خنک نگه میدارد.
(چرا گوشی شیائومی داغ میکند؟)
- تراشههای پرچمدار الیت گیمینگ کوالکام بهترین تجربهها را برای گیمرها خلق میکند. این تراشهها به کاربران خود اجازه میدهند که بازیهای چندبعدی در سطح دسکتاپ را با بالاترین سرعت ممکن اجرا کنند.
نظر شما در مورد چیپستهای کوالکام چیست؟
اسنپدراگون نام چیپستهای قدرتمندی است که شرکت آمریکایی کوالکام تولید میکند. این چیپستها در انواع گوشیهای پایینرده، میانرده و پرچمدار استفاده میشوند و جز بهترینهای بازار هستند. به ویژه که با تولید کمترین گرمای ممکن بهینهترین مصرف انرژی را دارند. در این مطلب اشاره کردیم که درحالحاضر بهترین مدل اسنپدراگون چیست. این تراشه کوالکام، اسنپدراگون سری 8 نسل 2 است که به عنوان سریعترین SoC در دنیای موبایلهای اندرویدی شناخته میشود.
شما چه اطلاعات دیگری در مورد فناوری اسنپدراگونها دارید؟ کدام ویژگی این تراشهها باعث تعجب شما شده است؟ نظرات خود را حتما با ما در میان بگذارید.