مدت زمان استفاده از گوشی را در اندروید کنترل کنید/ در موبایل خود یا دیگران
هر روز زمان زیادی را در گوشی خود هدر میدهید و از این موضوع ناراحتید؟ میخواهید مدت زمان استفاده از گوشی خود را به صورت روزانه چک و کنترل کنید؟ شاید هم نگرانید که فرزندتان بیش از حد مجاز از موبایل استفاده کند؟
کافی است در روز چند بار به شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام یا یکی-دوتا از بازیهای گوشی سر بزنید. آن وقت است که زمان از دستتان در میرود. این یک مشکل جهانی است. چون سازندهها را هم به این فکر انداخته است که مدت زمان استفاده از گوشی را به کاربران خود نمایش دهند.
شما میتوانید در تمام گوشیهای اندرویدی تعداد دفعاتی را که در طول روز قفل گوشی خود را باز میکنید، ببینید. همینطور میتوانید مدت زمانی را که در هر برنامه صرف کردهاید، مشاهده کنید. از همه مهمتر، میتوانید نظارتی هم روی زمان استفاده فرزندان خود داشته باشید. در ادامه ما مراحل انجام تمام این کارها را مرور کردهایم. بهعلاوه، به این سوال پاسخ دادهایم که چگونه بفهمیم چند ساعت در روز از گوشی استفاده کردیم؟
اگر عجله دارید:
سادهترین راه برای بررسی مدت زمان استفاده از گوشی اندرویدی، گزینه Digital Wellbeing است. باید به Settings > Digital Wellbeing & Parental Controls > Dashboard بروید. در قسمت Screen time میتوانید مدت زمان صرفشده را ببینید.
digital wellbeing ؛ بهترین روش بررسی و کنترل مدت زمان استفاده از گوشی در اندروید
از اندروید 10 بود که سروکله قابلیتی به نام digital wellbeing پیدا شد. این قابلیت برای نمایش مدت زمان استفاده از نمایشگر به گوشیهای اندرویدی اضافه شده است. فرقی هم ندارد که برند گوشی سامسونگ باشد یا شیائومی یا هواوی. اگر روی گوشی شما هم اندروید نسخه 10 نصب است، میتوانید در تنظیمات گوشی خود این گزینه را پیدا کنید. در غیر این صورت، باید یا نسخه اندروید را ارتقا دهید یا برنامه digital wellbeing را دانلود و روی گوشی خود نصب کنید.
Digital Wellbeing تنها مدت زمان استفاده شما از صفحه نمایش و برنامهها را نشان نمیدهد. این گزینه با ابزارهای کاربردی به شما کمک میکند تا هربار در شبکههای اجتماعی یا بازیها غرق نشوید و دوباره کنترل زندگی خود را در دست بگیرید. در این برنامه میتوانید:
- بفهمید که در طول یک روز چند بار به گوشی خود سر میزنید و قفل آن را باز میکنید؛
- تعداد اعلان برنامهها را ببینید؛
- مدت زمانی را که در هر برنامه میگذرانید، بررسی کنید.
- مدت زمان استفاده روزانه از برنامههای خاص را محدود کنید؛
- نوتیفیکیشنهای برنامههای خاص و مزاحم را غیرفعال کنید،
- نظارتی هم روی میزان استفاده فرزندتان از گوشیهای همراه داشته باشید؛
- و ...
پس اگر فکر میکنید که بیشازحد زمان خود را در گوشی هدر میدهید، حتما ادامه مطلب را بخوانید تا نحوه تنظیم و استفاده از این برنامه را یاد بگیرید.
نحوه تنظیم Digital Wellbeing در اندروید برای کنترل مدت زمان استفاده از برنامه های موبایل
برای بررسی مدت زمان استفاده از گوشی به صورت روزانه، باید اول این قابلیت را در تنظیمات گوشی خود فعال کنید. برای این کار باید:
- وارد تنظیمات گوشی شوید.
- گزینه Digital Wellbeing & parental controls را انتخاب کنید.
- نمودار دایرهای در این صفحه نشان میدهد که شما از کدام برنامههای خود استفاده کردهاید. عددی را هم که در داخل دایره میبینید، کل زمان استفاده از صفحه نمایش را نشان میدهد. در مربع Unlocks میتوانید تعداد دفعاتی که قفل گوشی را باز کردید، ببینید. همینطور در قسمت notification هم میتوانید تعداد کل اعلانهای دریافتی گوشی خود را چک کنید.
- روی منوی سه نقطه در بالا سمت راست ضربه بزنید و Manage your data را انتخاب کنید.
- Daily device usage را فعال کنید.
بعد از این موبایل شما میزان استفاده از برنامهها، تعداد اعلانهای دریافتی و تعداد دفعات بازشدن قفل گوشی را به صورت روزانه ثبت میکند. البته این تنها یکی از قابلیتهای Digital Wellbeing در گوشیهای اندرویدی است. همان طور که اشاره کردیم شما میتوانید با این گزینه برنامهای هم برای مدیریت و زمانبندی استفاده از گوشی خود داشته باشید. در ادامه روش استفاده از ابزارهای Digital Wellbeing را با هم مرور میکنیم.
در اندروید چگونه زمان استفاده از برنامه ها را محدود کنیم؟
بیشتر ما این مشکل را داریم که وقتی به اینستاگرام یا بازیهای جذاب گوشی خود سر میزنیم، زمان از دستمان در میرود. اگر شما هم این دغدغه را دارید، میتوانید یک زمانسنج روزانه برای برنامههایی تنظیم کنید که شما را در خود غرق میکنند. با این کار، هنگامی که مدت زمان استفاده مجاز شما از برنامه به پایان میرسد، اعلانی دریافت میکنید.
بهعلاوه، آیکون برنامه موردنظر هم خاکستری میشود. به این شکل، دیگر اجازه استفاده از آن را نخواهید داشت؛ مگر این که دوباره وارد تنظیمات شوید و تایمر برنامه را به صورت دستی خاموش کنید. برای محدودکردن استفاده از اینستاگرام و سایر برنامهها باید:
- در تنظیمات گوشی خود گزینه Digital Wellbeing & parental controls را باز کنید.
- روی گزینه Dashboard ضربه بزنید.
- با این کار لیست برنامههایی را میبینید که بیشترین استفاده را از آنها دارید.
- میتوانید روی هر کدام از برنامهها ضربه بزنید تا مدت زمان استفاده از آن، تعداد اعلانها و مدت زمان سپریشده در یک برنامه به صورت روزانه یا ساعتی را مشاهده کنید.
- برای این که زمان استفاده از اپلیکیشن را محدود کنید، باید روی آیکونی ضربه بزنید که شکلی شبیه به ساعت شنی دارد.
- حالا میتوانید با تنظیم ساعت و دقیقه، حداکثر مدت زمان استفاده از برنامه را به دلخواه مشخص کنید. یادتان باشد که مدت زمانی که از برنامهها استفاده کردید، در 12 شب دوباره صفر میشود.
- در آخر روی ok ضربه بزنید.
در نظر داشته باشید که شما میتوانید با ضربهزدن روی گزینه App Timer در صفحه اطلاعات برنامه هم این محدودیت زمانی را تعریف کنید.
هر زمان که قصد حذف تایمر را داشتید، میتوانید روی آیکون سطل زباله در کنار آن ضربه بزنید.
موقع خواب چگونه زمان استفاده از گوشی را مدیریت کنیم؟ استفاده از قابلیت Bedtime
شما هم عادت دارید که قبل از خواب سری به شبکههای اجتماعی بزنید و همین باعث میشود که از ساعت خوابتان بگذرد؟ قابلیت Bedtime میتواند به شما کمک کند تا گوشی را درست به موقع کنار بگذارید و تا دیروقت بیدار نمانید. با این گزینه شما میتوانید زمانی را به عنوان تایمر خواب خود تنظیم کنید تا وقتی این زمان به پایان میرسد، Bedtime فعال شود. همینطور میتوانید مشخص کنید که به محض وصلشدن گوشی به شارژر حالت Bedtime روشن شود. بهعلاوه، میتوانید تعیین کنید که با فعالشدن Bedtime چه اتفاقی بیفتد؛ صفحه گوشی شما به صورت خودکار تاریک شده یا حالت DND فعال شود.
برای فعال کردن حالت خواب و تنظیمات مربوط به آن در گوشی اندرویدی خود مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
- وارد تنظیمات شده و گزینه Digital Wellbeing & parental controls را لمس کنید.
- Bedtime mode را انتخاب کنید.
- حالا میتوانید روی گزینه Based on schedule ضربه بزنید و مدت زمان و روزهای مشخصی را برای روشنشدن حالت خواب تنظیم کنید. همچنین، میتوانید گزینه while charging at bedtime را انتخاب کنید تا با اتصال گوشی به شارژر این حالت فعال شود.
- بهعلاوه، میتوانید روی گزینه customize هم ضربه بزنید تا به تنظیمات بیشتری دسترسی پیدا کنید. مثلا به گزینه do not disturb یا همان حالت DND. (حتما میدانید که DNDیا مزاحم نشوید، برای این است که تماسها، اعلانها و پیامکها غیرفعال شوند.) همینطور در این قسمت گزینه Grayscale را هم میبینید که باعث خاکستریشدن صفحه نمایش به محض فعالشدن حالت Bedtime میشود.
حالت تمرکز در گوشی اندرویدی؛ ابزار دیگری برای مدیریت استفاده از موبایل
یکی دیگر از ابزارهای جالب Digital Wellbeing قابلیت تنظیم حالت تمرکز در سامسونگ، شیائومی و غیره است. شما میتوانید یکسری از برنامهها را به صورت موقت غیرفعال کنید تا در زمان مطالعه، کار یا غیره باعث حواسپرتی شما نشوند. در حالت فوکوس یا تمرکز برنامههای انتخابشده به رنگ خاکستری درمیآیند و قابل استفاده نیستند. بهعلاوه، هیچ اعلان یا نوتیفیکشنی هم از آنها دریافت نمیشود. برای فعالکردن Focus mode باید:
- تنظیمات را باز کرده و گزینه Digital Wellbeing را انتخاب کنید.
- Focus mode را لمس کنید.
- در لیست تیک برنامههای موردنظر خود را بزنید. همینطور میتوانید دکمه turn on now را انتخاب کنید.
- نکته مهم این است که میتوانید با انتخاب گزینه Take a break زمانهایی را برای خارجشدن از حالت فوکوس تعیین کنید. مثلا، 5، 15 تا 30 دقیقه از این حالت خارج شوید.
کنترل گوشی فرزندان با Digital Wellbeing
Digital Wellbeing قابلیت جالب دیگری هم دارد و آن امکان نظارت و کنترل گوشی فرزندان از راه دور است. البته برای استفاده از این قابلیت باید برنامهای به نام Family Link را هم روی گوشی خود نصب کنید. بهعلاوه، هم شما و هم فرزندتان باید حساب جیمیل هم داشته باشید.
برای کنترل گوشی فرزندان با این روش باید:
- به تنظیمات بروید و گزینه Digital wellbeing & parental controls را انتخاب کنید.
- در پایین صفحه روی set up parental controls ضربه بزنید.
- در صفحه بعدی Get started را لمس کنید.
- روی گزینه Parent ضربه بزنید.
- در این مرحله به شما پیامی نمایش داده میشود که باید برنامه Family Link را روی گوشی خود نصب کنید. برای دانلود برنامه روی Get family link ضربه بزنید و مراحل نصب را پشت سر بگذارید.
بعد از نصب برنامه، باید برای ادامه تنظیمات به سراغ گوشی فرزند خود بروید. یعنی:
- وارد تنظیمات گوشی او شوید و گزینه Digital wellbeing & parental controls را انتخاب کنید.
- در پایین صفحه روی گزینه Set up parental controls ضربه بزنید.
- سپس Get started را انتخاب کنید.
- گزینه Child or teen لمس کنید.
- روی next ضربه بزنید.
- حالا باید جیمیل خود را به جیمیل فرزندتان متصل کنید. پس dd or create account for your child را انتخاب کنید.
- روی آدرس جیمیل فرزندتان ضربه بزنید یا آن را تایپ کنید.
- مراحل را ادامه دهید و به حساب جیمیل خود وارد شوید.
- رمزعبور خود را برای وصلشدن جیمیلها وارد کنید و سپس روی Agree ضربه بزنید.
- Allow را لمس کنید.
- حالا میتوانید برنامه Family Link را باز کنید. این برنامه گزینههای زیادی دارد. با استفاده از این گزینهها مثلا میتوانید یک برنامه را در گوشی فرزند خود کلا مسدود کنید. همچنین، میتوانید زمان خوابی برای گوشی تنظیم کنید که بعد از آن دیگر استفاده از گوشی امکانپذیر نباشد یا حتی میتوانید مکان فرزندتان را هم ردیابی کنید.
نحوه دیدن مدت زمان استفاده از برنامه های گوشی سامسونگ
در سامسونگ چگونه بفهمیم چند ساعت در روز از گوشی استفاده کردیم؟ کافی است که مراحل زیر را طی کنید:
- انگشت خود را از بالای صفحه به سمت پایین بکشید تا تنظیمات سریع باز شود.
- در سمت چپ روی آیکونی که شکل چرخدنده است، ضربه بزنید.
- حالا به پایین صفحه بروید و گزینه Digital Welbeing را انتخاب کنید.
- در گوشه بالا سمت راست روی آیکون نموداری ضربه بزنید تا آمار هفتگی استفاده از گوشی را مشاهده کنید.
- همینطور در قسمت پایین میتوانید برنامههایی را ببینید که بیشترین وقت خود را در آنها سپری کردهاید.
مدت زمان استفاده از گوشی شیائومی را چگونه برررسی کنیم؟
برای بررسی مدت زمان استفاده از گوشی در مدلهای قدیمیتر شیائومی دقیقا مثل روشی باید عمل کنید که در ابتدا توضیح دادیم. یعنی وارد تنظیمات شوید و گزینه Digital Wellbeing & Parental Controls را انتخاب کنید. بعد از آن در صفحهای که باز میشود، میتوانید مدت زمان استفاده از گوشی شیائومی را ببینید. همینطور اگر روی گزینه Dashboard ضربه بزنید. میتوانید اطلاعات مربوط به هر برنامه را هم به صورت جداگانه مشاهده کنید.
در گوشیهای جدیدتر شیائومی که نسخه MIUI 11 روی آنها نصب است، با گزینه جدیدتری سروکار دارید:
- وارد تنظیمات شوید و گزینه Screen time را انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که بسته به مدل گوشی شما ممکن است این گزینه در قسمت Device یا Digital Wellbeing قرار داشته باشد.
- حالا میتوانید مدت زمان استفاده از کل گوشی یا هر کدام از برنامهها را هم مشاهده کنید.
مدیریت زمان را در زندگی جدی بگیرید
چگونه بفهمیم چند ساعت در روز از گوشی استفاده کردیم؟ در گوشیهای اندرویدی مثل سامسونگ، شیائومی و غیره شما میتوانید از طریق گزینه Digital Wellbeing مدت زمان استفاده از گوشی و هر یک از برنامههای نصبشده روی آن را مشاهده کنید. بهعلاوه، میتوانید با گزینههای بیشتری که در این قسمت قرار دارند، زمانبندی مشخصی را هم برای استفاده از برنامهها تعریف کنید یا حتی از راه دور کنترلی روی گوشی فرزندان خود داشته باشید.
یادتان باشد که استفاده بیرویه از گوشی تنها باعث از دسترفتن بزرگترین سرمایه زندگی شما یعنی زمان نمیشود. این موضوع قطعا روی سلامتی روان و بینایی شما هم تاثیر منفی میگذارد. حتما شما هم موافق هستید که باید بیشتر مراقب خود باشیم؛ درست است؟ اگر روش دیگری برای مدیریت و نظارت روی مدت زمان استفاده از گوشی سراغ دارید، حتما در بخش نظرات به ما و دیگران معرفی کنید.