آموزش ارتقا اندروید گوشی

ارتقا دادن اندروید گوشی کار آسانی است که مزیتهای زیادی برای شما دارد. هر نسخه جدیدی که معرفی میشود، نسبت به نسخههای قبلی پیشرفتهتر است و مسلما امکانات بیشتری هم دارد. از طرف دیگر، نسخههای جدیدتر امنیت بالاتری هم دارند. پس برای این که از گوشی خود بیشتر لذت ببرید و کمتر نگران نفوذ هکرها به آن باشید، باید حتما سیستمعامل آن را بهروزرسانی کنید.
اگر مدل گوشی شما جدید است، حتما پیغامی برای بهروزرسانی خودکار آن دریافت میکنید. در این صورت کافی است که روی این پیغام ضربه بزنید و مراحل را ادامه دهید تا اندروید شما بهروزرسانی شود. در مقابل، اگر از یک گوشی اندرویدی قدیمی استفاده میکنید، نباید منتظر این پیغام بمانید. در این صورت باید ابتدا نسخه اندروید گوشی خود را پیدا کنید. سپس در صورت نیاز چند مرحله را پشت سر بگذارید تا سیستمعامل خود را آپدیت کنید. ما در ادامه ابتدا مراحل بررسی نسخه اندروید گوشی را مرور میکنیم. سپس نگاهی به مراحل بهروزرسانی دستی اندروید از طریق تنظیمات خواهیم داشت.
چگونه نسخه اندروید گوشی را بفهمیم؟ پیدا کردن نسخه اندروید گوشی من
مراحلی که برای فهمیدن نسخه اندروید گوشی خود باید پشت سر بگذارید، در برندهای مختلف سامسونگ، شیائومی و غیره متفاوت است. با وجود این، در بیشتر گوشیها اگر مراحل مشابه زیر را طی کنید به نسخه اندروید گوشی خود میرسید:
- از متصلبودن گوشی به اینترنت مطمئن شوید.
- تنظیمات گوشی خود را باز کنید.
- به پایین بروید و روی about phone یا «درباره تلفن» ضربه بزنید. در گوشیهای سامسونگ به جای این گزینه باید software information را انتخاب کنید.
- سپس Android version را لمس کنید.
حالا میتوانید نسخه اندرویدی که روی گوشی شما نصب است، مشاهده کنید. اطلاعاتی در مورد Android security update یا بهروزرسانی امنیتی اندروید و شماره ساخت را هم در این قسمت میبینید.
درحالحاضر، آخرین نسخه اندروید، اندروید 13 است که در تیرماه ۱۴۰۱ منتشر شد. اگر ورژن اندروید شما پایینتر از این عدد را نشان میدهد، باید برای جلوگیری از هک گوشی و استفاده بهتر آن را ارتقا دهید.
چگونه اندروید گوشی را بالا ببریم؟
نحوه ارتقاء اندروید گوشی در مارکهای مختلف متفاوت است. با این وجود، مراحلی که باید پشت سر بگذارید، بسیار به یکدیگر شبیه هستند. پس فرقی ندارد که یک گوشی سامسونگ، شیائومی، پیکسل یا غیره دارید، در هر صورت مراحل زیر را برای آپدیت اندروید خود دنبال کنید.
مرحله اول: آمادهکردن پیشنیازها برای آپدیت اندروید
قبل از این که مطابق با آموزش ارتقاء اندروید گوشی عمل کنید، چند مرحلهای وجود دارند که نباید از آنها غافل شوید:
- از گوشی اندرویدی خود نسخه پشتیبان بگیرید. با این که احتمالش بسیار کم است؛ اما گاهی در حین بهروزرسانی اندروید مشکلات پیشبینی نشدهای به وجود میآید. این مشکلات ممکن است باعث حذف همیشگی اطلاعات شما شود. پس برای محکمکاری حتما از اطلاعات خود یک نسخه کپی داشته باشید. برای این کار میتوانید از اپلیکیشنهای مخصوصی کمک بگیرید یا این که اطلاعات خود را به صورت دستی در سیستم خود کپی کنید.
- مطمئن شوید که باتری گوشی شما حداقل 50 درصد شارژ دارد یا آن را قبل از آپدیت به شارژر متصل کنید تا در حین بهروزرسانی خاموش نشود.
- مطمئن شوید که حافظه گوشی شما به اندازه کافی فضای خالی دارد. (اگر شما هم با مشکل پرشدن حافظه گوشی با وجود خالی بودن گالری آن مواجه هستید، روی لینک بزنید تا راهحلها را بخوانید.)
خوشبختانه گوگل (توسعهدهنده سیستمعامل اندروید) مشخص میکند که برای دانلود نسخه جدید اندروید به چه مقدار حافظه نیاز دارید. اگر ظرفیت حافظه شما کمتر از مقدار موردنیاز است، میتوانید با روشهای انتقال برنامه به کارت حافظه در اندروید این مشکل را حل کنید.
- آپدیتکردن اندروید نیاز به حجم بالایی از اینترنت دارد. پس در صورت امکان گوشی خود را اینترنت وای-فای متصل کنید که در هنگام بهروزرسانی با مشکل مواجه نشوید. به ویژه اگر در گوشی خود برای محدود کردن میزان مصرف اینترنت گزینه Data Usage را فعال کردهاید.
مرحله دوم ارتقا نسخه اندروید: اطمینان از اتصال گوشی به وای فای
انگشت خود را از بالای صفحه به سمت پایین بکشید تا نوار اعلانهای گوشی باز شود. حالا مطمئن شوید که گزینه وای-فای یا اینترنت همراه شما روشن است.
مرحله سوم آپدیت اندروید: مراجعه به تنظیمات
حالا در بین برنامههای گوشی خود روی تنظیمات ضربه بزنید تا باز شود.
مرحله چهارم: انتخاب گزینهSystem
پس از بازشدن صفحه تنظیمات، به قسمت پایین آن بروید. روی system ضربه بزنید. این گزینه معمولا آخرین گزینه در صفحه تنظیمات است.
اگر این گزینه را پیدا نمیکنید، روی about phone ضربه بزنید.
مرحله پنجم: انتخاب System Updates
حالا گزینه System Updates را پیدا کرده و آن را باز کنید.
مرحله ششم دانلود آخرین نسخه اندروید
در این مرحله زمانی که روی online upgrade ضربه میزنید، تمام اطلاعات مربوط به نسخه جدید را میتوانید مشاهده کنید. در قسمت update size هم میتوانید حجم نسخه جدید را ببینید.
اگر با این اطلاعات موافق هستید، روی Resume ضربه بزنید تا دانلود و آپدیت اندروید شروع شود.
در نظر داشته باشید که مدت زمان دانلود نسخه جدید بسته به سرعت اینترنت شما طول میکشد؛ اما معمولا به دلیل بالابودن حجم آن باید حداقل 10 تا 15 دقیقه منتظر بمانید.
نکته: اگر در این قسمت نسخه جدیدی به شما نمایش داده نمیشود و هیچ گزینهای برای آپدیت فعال نیست؛ یعنی مدل گوشی شما قدیمی است. گوگل نسخه جدید اندروید را در اختیار گوشیهای قدیمی قرار نمیدهد.
مرحله هفتم ارتقا اندروید؛ نصب نسخه جدید
بعد از دانلودشدن کامل اندروید جدید بسته به مدل گوشی شما گزینههای مثل: Reboot and install یا install now یا system software update روی صفحه ظاهر میشود.
کافی است که این گزینه را لمس کنید تا اندروید جدید روی گوشی راهاندازی شود. در آخر پس از ریاستارتشدن گوشی میتوانید از این نسخه آپدیتشده لذت ببرید.
چرا اندروید گوشی من آپدیت نمیشود؟
اگر مراحل بالا را طی کردید؛ ولی موفق به آپدیت گوشی خود نشدید، از مقاله «چطور مشکلات آپدیت نشدن گوشی های اندرویدی را برطرف کنیم؟» کمک بگیرید. در این مواقع به مشکلات کوچکی که ممکن است در هنگام آپدیت به وجود آید، اشاره شده است؛ اما معمولا مهمترین دلیل آپدیتنشدن گوشیها قدیمیشدن اندروید آنهاست. همان طور که گفتیم برای گوشیهای مدل قدیمی امکان نصب اندروید جدید به روش معمولی وجود ندارد. با این حال، میتوانید با ترفندهایی مثل روت کردن گوشی یا نصب کاستوم رام، اندروید این گوشیهای قدیمی را هم بهروزرسانی کنید.
فقط یادآوری میکنیم که هم روت کردن گوشی و هم نصب کاستوم رام روشهایی غیراصولی هستند و باعث باطلشدن گارانتی گوشی میشوند. اگر تصمیم به انجام این کارها را دارید، حتما از یک نفر که مهارت کافی دارد، کمک بگیرید تا مشکلات بیشتری برای گوشی شما به وجود نیاید.
برای بهدست آوردن اطلاعات بیشتر میتوانید نگاهی هم به «کاستوم رام شیائومی چیست و چگونه آن را انجام دهیم؟» داشته باشید.
خیلی سریع، چگونه ورژن اندروید گوشی خود را ارتقا دهیم؟
مراحلی که برای ارتقا اندروید گوشی باید پشت سر بگذارید، بسته به مدل گوشی شما متفاوت است. با وجود این، احتمالا اگر سری به تنظیمات بزنید، در گزینههای About phone یا System گزینه Update را پیدا میکنید. اگر نسخه جدید اندروید برای گوشی شما در دسترس باشد، با همین گزینه میتوانید اندروید خود را آپدیت کنید.
اگر نظر یا سوالی در مورد این که چگونه نسخه اندروید را ارتقا دهیم، داشتید، حتما با ما در میان بگذارید.