همه چیز درباره تفاوت مودم های td-lte با 4g

  • تاریخ: شنبه 14 مرداد 1402 - 10:26
  • صفحه: بلاگ
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
همه چیز درباره تفاوت مودم های td-lte با 4g

اگر برای خرید یک مودم همراه سری به بازار بزنید، احتمالا مثل بیشتر کاربران در انتخاب بین مودم 4g یا  TD-LTE سردرگم می‌شوید. این مودم‌ها از دو شبکه متفاوت LTE و 4G برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کنند. این شبکه‌ها تقریبا به صورت هم‌زمان معرفی و عرضه شدند. با این‌که هر دو نوعی شبکه اینترنت همراه هستند؛ اما تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. تفاوت‌هایی که درک آن‌ها ساده نیست و انتخاب بین آن‌ها را سخت می‌کند. به همین دلیل بسیاری از کاربران مثل شما در مورد تفاوت مودم های 4g و  td-lteکنجکاو می‌شوند.

اگرچه توضیح این مطلب کمی گیج‌کننده است؛ اما در ادامه سعی می‌کنیم که با زبانی ساده این دو نوع مودم را با یکدیگر مقایسه کنیم. البته قبل از آن باید نگاهی به فناوری مورداستفاده در هر کدام از این مودم‌ها هم داشته باشیم.

اینترنت 4G چیست؟ معرفی فناوری 4G

استاندارد 4G، چهارمین نسل از فناوری شبکه سلولی یا موبایلی است. به این معنی که نیازی به خط تلفن ثابت ندارد و بی‌سیم است؛ ولی از سیم‌کارت برای برقراری اتصال استفاده می‌کند. با کمک این شبکه شما می‌توانید یک اتصال اینترنتی پرسرعت را در گوشی خود تجربه کنید. البته باید گوشی موبایل و سیم‌کارت شما هم از این فناوری پشتیبانی کنند.

برای استفاده از این شبکه در دستگاه‌هایی مثل: کامپیوتر، لپ‌تاپ و غیره هم باید یک مودم و سیم‌کارت 4G بخرید. در کنار این تجهیزات، باید منطقه شما هم تحت پوشش این فناوری قرار گرفته باشد. در صورت فراهم‌بودن تمام این شرایط شما می‌توانید از اتصالی با سرعت میانگین 50 تا 100 مگابیت لذت ببرید. این سرعت بسته به منطقه و اپراتور ارائه‌دهنده سرویس دارد و می‌تواند بیشتر یا کمتر هم باشد.

اینترنت 4G چیست؟ معرفی فناوری 4G

در مورد استارلینک و اینترنت ماهواره ای بیشتر بدانید.

LTEچیست؟ آشنایی با اینترنت LTE

زمانی که استاندارد 4G به عنوان جایگزینی برای 3G معرفی شد، بسیاری از شرکت‌ها یا حتی سیستم‌های مخابراتی قادر به ایجاد استانداردها و ارائه آن نبودند. به همین دلیل LTE را به عنوان جایگزینی برای 4G انتخاب کردند و آن را توسعه دادند. در واقع، LTE برخلاف 4G یک نسل مستقل از فناوری شبکه نیست؛ بلکه به عنوان شاخه‌ای از 4G به شمار می‌رود. به همین دلیل است که برخی آن را 4G LTE می‌نامند. متاسفانه این نام باعث به اشتباه انداختن کاربران می‌شود. اغلب با شنیدن این نام تصور می‌کنند که اینترنتی با سرعت و عملکرد 4g را استفاده خواهند کرد. در صورتی که این‌طور نیست. lte را بهتر است 3G بسیار قوی نامید.

به بیان دیگر، LTE یک فناوری مابین 3G و  4G است که قصد پرکردن فاصله بین این دو نسل را دارد. اگر به معنی کلمه LTE که مخفف (تکامل طولانی مدت) است، دقت کنید بیشتر متوجه این موضوع می‌شوید. با خواندن این جملات، حتما شما هم توانستید حدس بزنید که lte در مقایسه با 4G سرعت یا عملکرد بهتری ندارد؛ اما از 3G بسیار سریع‌تر است.

شاید برای شما هم جالب است که تفاوت میان مودم، روتر، اکسس پوینت و سوییچ را بدانید، روی لینک کلیک کنید.

td lte چیست؟ اطلاعات کامل‌تر در مورد فناوری TD-LTE

بعد از معرفی LTE دو شاخه دیگر از آن هم معرفی شدند که هر کدام یک گام خود را به 4G نزدیک‌تر کرده‌اند. اولی LTE-A و دومی TD-LTE است. مسلما هر دوی این شاخه‌ها در مقایسه با مادر خود پیشرفته‌تر هستند. در ایران فناوری TD-LTE بیشتر رایج شد. به این فناوری اینترنت 4G ثابت هم گفته می‌شود؛ اما به این معنی نیست که نیاز به خط تلفن ثابت دارد. برای استفاده از فناوری Td Lte به سیم‌کارت همراه یا موبایل نیازی نیست و دلیل نام‌گذاری آن به اینترنت ثابت هم همین ویژگی است. اگرچه این ویژگی مزایایی دارد؛ اما باعث شده است که TD-LTE در مقایسه با 4G چندان برای سفر مناسب نباشد.

td lte چیست؟ اطلاعات کامل‌تر در مورد فناوری TD-LTE

تفاوت lte و td lte در چیست؟

تفاوت lte و td lte در نحوه استفاده از باند فرکانسی است. در lte از باندهای جداگانه‌ایی برای ارسال و دریافت داده استفاده می‌شود. در صورتی که TD LTE از یک باند فرکانسی مشترک هم برای ارسال و هم برای دریافت استفاده می‌کند. به طور کلی td lte در مقایسه با نسل قبلی خود سریع‌تر، پایدارتر و غیره است. به‌علاوه، پهنای باند بالاتری هم دارد. ناگفته نماند که وقتی ادعا می‌کنیم td lte سریع‌تر از lte است، شرایط را در نظر نمی‌گیریم. مثلا اگر به مقایسه مودم های td lte بپردازیم، مشخص می‌شود که برخی از مودم‌ها یا مناطق سرعت پایین‌تری را  ارائه می‌دهند. سرعتی که در برخی از موارد برابر یا کمتر از سرعت lte است.

پس فرق مودم lte و  td lteهم دقیقا در فناوری‌ای است که برای اتصال به اینترنت مورداستفاده قرار می‌دهند. اولی از فناوری‌ lte و دومی از فناوری td lte پشتیبانی می‌کند.

اگر با سرعت وای فای مشکل دارید، قبل از خرید مودم‌های دیگر نگاهی به ترفندهای بهبود سرعت وای فای داشته باشید.

فرق مودم td-lte با 4G در چیست؟ آشنایی با تفاوت مودم های td-lte با 4G

تا اینجا دانستید که تفاوت مودم lte با 4g در نوع فناوری‌ای است که از آن پشتیبانی می‌کنند؛ اما هنوز به پاسخ این سوال نرسیدیم که کدام‌یک برای کاربران ایرانی بهتر است. اصلا باید مودم 4g بخریم یا td lte که نسخه در دسترس ال‌تی‌ای در ایران است؟ به طور کلی جواب این سوال بستگی به بودجه، انتظارات و شرایط استفاده شما دارد. هر کدام از این نوع مودم‌های همراه در ایران سرعت، آنتن‌دهی، قیمت و غیره متفاوتی دارند. ما در ادامه به این تفاوت‌ها اشاره می‌کنیم تا بتوانید انتخاب آگاهانه‌تری داشته باشید.

فرق مودم td-lte با 4G در چیست؟

1- نوع سیم‌کارت مورداستفاده؛ اولین تفاوت مودم td-lte با 4G

هر دوی این مودم‌ها به خط تلفن ثابت یا آزادبودن ظرفیت مخابرات نیازی ندارند. به‌جای آن از سیم‌کارت استفاده می‌کنند. در مودم td lte باید از سیم‌کارت مخصوصی استفاده کنید تا به اینترنت متصل شوید. این سیم‌کارت امکان انتقال داده را دارد؛ اما ارسال و دریافت پیامک یا برقراری تماس با آن غیرممکن است. در مقابل، سیم‌کارتی که در مودم 4G قرار می‌گیرد، همان سیم‌کارت‌های معمولی است که قابلیت برقراری تماس و ردوبدل پیامک را هم دارد.

2-سرعت؛ مهم فرق مودم های td-lte با 4g

تفاوت مودم های td-lte با 4g از نظر سرعت مهم‌ترین سوال کاربران است. مسلما 4g سرعت بالاتری در مقایسه با TDL دارد. در بهترین حالت تی‌دی‌ال تا 100 مگابیت در ثانیه سرعت را ارائه می‌دهد؛ در صورتی که سرعت با 4G حتی می‌تواند به 1000 مگابیت در ثانیه هم برسد. البته در واقعیت فعلا هیچ‌کدام از این سرعت‌ها را نمی‌توانید تجربه کنید؛ به ویژه در ایران.

در داخل کشور نسخه پیشرفته‌تر TD-LTE به صورت میانگین بین 10 تا 80 مگابیت بر ثانیه سرعت به کاربران ارائه می‌دهد و 4G چیزی در حدود 100 مگابیت بر ثانیه. این سرعت به پوشش‌دهی شبکه، ترافیک، مودم و غیره هم بستگی دارد. با این‌وجود، سرعت هردوی این فناوری‌ها در مقایسه با ADSL بسیار بیشتر است. به همین دلیل اغلب کاربران این تغییر سرعت را در یک حد و تقریبا برابر احساس می‌کنند و معتقدند که تفاوت چندانی ندارند.

آیا روش‌های افزایش سرعت اینترنت لپ تاپ را امتحان کرده‌اید؟

سرعت؛ مهم فرق مودم های td-lte با 4g

3- شبکه پوشش‌دهی؛ مهم‌ترین فاکتور برای انتخاب بین مودم

سریع‌ترین و گران‌ترین مودم‌ها هم فقط در محدوده‌ای قابل استفاده هستند که توسط اپراتورها پوشش داده شده باشد. بنابراین، در هنگام انتخاب بین مودم td-lte و 4G، قبل از هرچیز باید پوشش‌دهی شبکه در منطقه را بررسی کنید. سپس برای خرید مودم اقدام کنید. برای این کار باید به سایت اپراتور شبکه خود مراجعه کنید. هم‌چنین، می‌توانید با خدمات مشتری اپراتور تماس بگیرید و از آن‌ها سوال بپرسید.

درحال‌حاضر، بیشتر مناطق ایران تحت پوشش فناوری فورجی قرار گرفته‌اند. بنابراین، اگر همیشه در حال سفر هستید و قصد دارید که در شهرهای مختلف از اینترنت استفاده کنید، مودم 4G برای شما انتخاب بهتری است. به‌خصوص که اگر در منطقه‌ای 4G در دسترس نباشد؛ به صورت خودکار شبکه‌ در دسترس دیگری مثل 3G برای شما فعال می‌شود.

در مقابل، پوشش‌دهی شبکه فناوری  TD-LTEهم پیشرفت خوبی داشته است. این شبکه شامل بیشتر شهرهای بزرگ می‌شود. با این وجود هنوز بسیاری از روستاها و شهرهای کوچک از این اینترنت محروم هستند. این نکته را هم در نظر داشته باشید که برخلاف 4G، در صورت عدم پوشش‌دهی منطقه از TD-LTE هیچ شبکه فعال دیگری مثل 3G در اختیار شما قرار نمی‌گیرد. به بیان ساده، شما هیچ اتصال اینترنتی نخواهید داشت.

4-قیمت؛ از تفاوت‌های مودم فورجی و td-lte

فاکتور مهم دیگری که می‌تواند روی تصمیم و انتخاب شما اثر بگذارد، قیمت این دو مودم و هزینه‌های استفاده از اینترنت آن‌هاست. باید بدانید که هم مودم و هم قیمت بسته‌های اینترنتی 4G گران‌تر است. با توجه به مزایایی مثل: سرعت بیشتر، پوشش‌دهی قوی‌تر و غیره این تفاوت قیمت قابل توجیه به نظر می‌رسد؛ با این وجود همین قیمت باعث شده است در ایران از td-lte استقبال بیشتری کنند.

بد نیست بدانید که در بازار مودم‌هایی هم هستند که از هر دو اینترنت 4G  و TD-LTE به صورت هم‌زمان پشتیبانی می‌کنند. مسلما قیمت‌های بسیار بالاتری هم دارند؛ اما با توجه به این که هر دو اینترنت را در اختیار شما قرار می‌دهد، بهترین انتخاب هستند.

قیمت؛ از تفاوت‌های مودم فورجی و td-lte 

5-فرق مودم 4G با TD-LTE از نظر میزان تاخیر

اگر یک گیمر هستید و قصد اتصال به اینترنت برای بازی‌های ویدیویی آنلاین را دارید، باید تاخیر زمانی را هم در نظر بگیرید. منظور از تاخیر مدت زمانی است که طول می‌کشد تا داده‌ها در شبکه ردوبدل شوند. هرچه این تاخیر کمتر باشد، بازی یا تماس ویدیویی روان‌تری را تجربه می‌کنید.

با فناوری 4G رفت‌وبرگشت داده‌ها تنها در حدود 5 میلی‌ثانیه طول می‌کشد؛ در صورتی که در شبکه LTE این تاخیر تقریبا دوبرابر است. ناگفته نماند که در استفاده‌های روزمره اصلا این تاخیر میلی‌ثانیه‌ای را احساس نمی‌کنید. این فاصله زمانی تنها در زمان برقراری ارتباطات دوطرفه مثلا در گیم‌های آنلاین، تماس‌های تصویری و غیره گاهی محسوس می‌شود.

6-پایداری؛ از دیگر تفاوت مودم های 4g و td-lte

در حالت کلی پایداری و کیفیت اتصالاتی که در شبکه 4g برقرار می‌کنید، بیشتر است. در هنگام استفاده از اینترنت فورجی، برقراری تماس‌های تصویری، بازی‌های آنلاین و غیره قطع‌ووصلی کمتری را تجربه می‌کنید. با این وجود باید بدانید که قدرت سیگنال فناوری‌های 4g و lte به عوامل مختلفی بستگی دارد. در بسیاری از مواقع به ویژه در ایران این کیفیت آن‌طور که بایدوشاید احساس نمی‌شود.

از طرف دیگر، اینترنت مودم تی‌دی ال‌تی‌ای هم پایداری لازم را دارد. اگر این فناوری را به تنهایی بررسی کنید، از کیفیت کافی برخوردار است؛ اما این‌جا قصد مقایسه بین تفاوت مودم های td-lte با 4g را داریم. پس در مقایسه با 4g آن هم در بعضی از مواقع td-lte امتیاز کمتری می‌گیرد.     

همه چیز درباره تفاوت مودم های td-lte با 4g

مودم td-lte یا 4G؟ کدام‌یک برای شما مناسب‌تر است؟

تفاوت مودم هایtd-lte با 4G در فناوری‌ اتصال به اینترنت آن‌هاست. بنابراین، برای مقایسه این دو مودم باید به سراغ تفاوت‌های شبکه مودم td-lte با 4G برویم. به طور کلی شبکه 4G سریع‌تر، پایدارتر، باکیفیت‌تر و دارای پوشش‌دهی وسیع‌تر است. از طرف دیگر، قیمت مودم‌ها و هزینه‌های جانبی اتصال به این شبکه هم بیشتر است. بنابراین، اگر از نظر بودجه محدودیتی ندارید و باید در مناطق جغرافیایی و شهرهای مختلف از مودم خود استفاده کنید، به سراغ 4G بروید. در این صورت حتی در شهر و مناطقی هم که پوشش 4G ندارند، به صورت خودکار به 3g یا 2g متصل می‌شوید و بدون اینترنت نمی‌مانید.

در مقابل اگر برای منزل، شرکت، دفتر یا مکان ثابتی نیاز به اینترنت دارید، احتمالا  TD-LTEگزینه بهتری برای شماست؛ چرا که معمولا سرعت قابل قبول و هزینه‌های کمتری دارد. اگر هم به‌دنبال بهترین و کامل‌ترین گزینه هستید تا از مزایای هر دو شبکه بهره‌مند شوید، باید مودم‌هایی را بخرید که هم قابلیت اتصال به td-lte را دارند و هم 4G. سپس در هر زمان توجه به با شرایط موجود یکی از این شبکه‌ها را برای اتصال انتخاب کنید. البته ناگفته نماند که برای خرید این مودم دوحالته باید هزینه‌های بیشتری را هم بپردازید.

در آخر اگر تجربه استفاده از مودم 4g یا td-lte را دارید، حتما نظرات خود را برای ما بنویسید. فراموش نکنید که دیگران با خواندن نظرات شما می‌توانند انتخاب بهتری داشته باشند.

افزودن دیدگاه
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
نظرات