ترفندهای بهبود سرعت وای فای مودم در کمترین زمان

  • تاریخ: سه شنبه 20 دی 1401 - 07:01
  • صفحه: بلاگ
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ترفندهای بهبود سرعت وای فای مودم در کمترین زمان

فرقی ندارد دانشجو، دانش‌آموز، کارمند یا غیره هستید، در هر صورت حتما در طول روز بارها به اینترنت سر می‌زنید و از سرعت کم آن، آه از نهادتان بلند می‌شود. با این که سرعت اینترنت در ایران به صورت کلی کم است؛ اما شاید با به کارگیری ترفندهایی برای تقویت سیگنال وای فای مودم بتوانید تا حدودی سرعت اینترنت خود را بهبود ببخشید. در این مطلب ابتدا به جالب‌ترین دلایلی که باعث ضعیف شدن سیگنال وای فای می‌شوند، می‌پردازیم و پس از آن ترفندهایی افزایش سیگنال وای فای مودم را با هم مرور خواهیم کرد.

علت ضعیف شدن سیگنال وای فای؛ چرا سیگنال WiFi ضعیف است؟

مودم وای فای با امواج کار می‌کند، بنابراین هر مانعی که  بر سر راه این امواج قرار بگیرد، می‌تواند روی قدرت سیگنال‌های آن اثر منفی بگذارد. دیوارها از هر جنسی که باشند، مانع از عبور سیگنال‌ها می‌شوند و قدرت آن‌ها را کم می‌کنند. آینه‌ها هم از مواردی هستند که اگر در نزدیکی مودم‌ها قرار بگیرند، می‌توانند از گسترش امواج جلوگیری کنند. علاوه بر این موانع، وسایل دیجیتالی یا الکترونیکی هم می‌توانند باعث ایجاد اختلال در سیگنال‌های مودم وای فای شوند. شاید فکرش را هم نمی‌کردید؛ اما باید بدانید که لوازم خانگی هم سیگنال مودم را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

قرار گرفتن مایکروویو، یخچال، فریزر، ماشین لباسشویی، تلفن‌های بی‌سیم و غیره در سر راه امواج مودم آن‌ها را ضعیف خواهد کرد.  علاوه بر این موارد، لوازم و اشیایی فلزی مثل قفسه‌ها، مجسمه‌ها و غیره هم اگر در نزدیکی مودم قرار بگیرند، به صورت نامحسوس مشکلاتی را ایجاد می‌کنند. حتی وسایلی که از امواج بلوتوث استفاده می‌کنند، اسباب بازی‌های کنترلی و تجهیزات مانیتوردار همگی مانعی بر سر راه سیگنال‌های مودم وای فای خواهند بود. حالا که با عوامل تضعیف کننده امواج روبرو شدیم، نگاهی به ترفندهای تقویت سیگنال خواهیم داشت.

علت ضعیف شدن سیگنال وای فای؛ چرا سیگنال WiFi ضعیف است؟

 تغییر مکان مودم روتر برای تقویت سیگنال وای فای

جالب است بدانید، جایی که مودم روتر خود را قرار می‌دهید، روی میزان سیگنال آن تاثیر زیادی می‌گذارد. بنابراین توصیه می‌کنیم که مکان مودم رومیزی خود را تغییر دهید و در هنگام انتخاب مکان جدید برای آن موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • مودم خود را درون محیط‌‌های بسته‌ای مثل: کمد و غیره قرار ندهید.
  • سعی کنید تا جای ممکن مودم از دیوارها و سایر موانع دور باشد.
  • جایی در مرکز خانه برای قرار دادن مودم انتخاب کنید تا تمام زوایای منزل را تحت پوشش قرار دهد.
  • در کنار مودم خود لوازم الکترونیکی را قرار ندهید که روی عملکرد آن اثر منفی می‌گذارند.
  • اگر مودم شما آنتن‌های خارجی دارد، آن‌ها را در جهت عمودی تنظیم کنید تا سطح پوشش بیشتری پیدا کند.
  • هرچه مودم در ارتفاع بالاتری مثلا روی قفسه، ویترین و غیره قرار داشته باشد، سیگنال بهتر به شما می‌رسد.

در نظر داشته باشید که این راهکار تنها برای مواقعی کارآمد است که احساس می‌کنید اینترنت شما سرعت کمی دارد. بنابراین اگر گوشی شما کلا برای اتصال به وای فای مشکل دارد، باید نگاهی به «4 علت وصل نشدن گوشی به وای فای» داشته باشید.

به روز رسانی سیستم عامل مودم برای تقویت امواج وای فای

شرکت‌های سازنده روتر‌ها (یا به اصطلاح همان مودم‌ها) هر چند وقت یک بار نسخه‌های جدیدی را برای آپدیت سیستم عامل دستگاه‌های خود منتشر می‌کنند تا کاربران با به‌روزرسانی امنیت، کارایی و سرعت دستگاه‌های خود را بهبود دهند. بنابراین توصیه می‌کنیم برای تقویت سیگنال‌ وای فای مودم، هرچند ماه یک بار سیستم عامل آن را آپدیت کنید. مراحل انجام این کار بسته به مدل مودم شما متفاوت است. برای مثال در مودم‌های Dlink برای دسترسی به گزینۀ آپدیت سیستم عامل باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

  • در موبایل یا لپ‌تاپ مرورگر اینترنت خود را باز کرده و در نوار آدرس  ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱  را تایپ کرده و اینتر بزنید.
  • حالا در کادرهای نام کاربری و رمز عبور کلمۀ admin  را وارد کنید. این یوزرنیم و پسورد به صورت پیش فرض برای مودم‌ها تعریف می‌شود.
  • سپس باید سربرگ Tools را انتخاب کرده و پس از آن روی گزینه  Update GatewayیاFirmware  کلیک کنید.
  • در این مرحله Check Now را انتخاب کنید تا سیستم عامل به جستجوی نسخه‌های جدیدتر بپردازد. اگر چنین دکمه‌ای در صفحه مشاهده نمی‌کنید، باید خودتان دست به کار شوید. نسخه سیستم عامل خود را یاداشت کرده و سپس به سایت D_Link مراجعه کنید. بعد از آن در بخش پشتیبانی، مدل مودم خود را پیدا کنید. سپس از طریق سربرگ Support  و بعد از آن Firmware  آخرین نسخه سیستم عامل را بررسی کنید و اگر جدیدتر از نسخه فعلی فریمور شما بود، آن را دانلود کنید.
  • حالا دوباره به تنظیمات مودم برگردید و در صفحه Firmware روی دکمه  Browse  کلیک کرده و فایل دانلود شده را بارگذاری کنید.
  • در آخر با کلیک روی restore configuration from file  سیستم عامل خود را به‌روز رسانی کنید.

بد نیست بدانید که دستگاه‌هایی که ما به نام مودم می‌شناسیم، در واقع روتر هستند و به اشتباه در میان مردم به نام مودم شناخته می‌شوند. اگر تمایل دارید در مقالۀ «مودم، روتر، اکسس پوینت و سوییچ چه تفاوتی دارند؟» می‌توانید در این مورد اطلاعات بیشتری به دست آورید.

به روز رسانی سیستم عامل مودم برای تقویت امواج وای فای

کمک گرفتن از دستگاه‌های تقویت کننده سیگنال وای فای

اگر سری به بازار لوازم جانبی بزنید، متوجه خواهید شد که دستگاه‌های مخصوصی برای تقویت امواج وای فای عرضه شده‌اند. این دستگاه‌ها با نام‌های مختلف «توسعه دهنده وای فای»، «اکستندر وای فای» هم شناخته می‌شوند. شما می‌توانید با کمک این تقویت کننده‌ها سیگنال‌های وای فای خود را توسعه دهید تا به نقاط کور منزل‌تان گسترش پیدا کنند. به این ترتیب در تمام اتاق‌ها می‌توانید به راحتی از وای فای قوی استفاده کنید. تقویت کننده وای فای پرو شیائومی مدل R03 یکی از بهترین نمونه‌هایی است که می‌توانید برای بهبود وضعیت وای فای خود روی آن حساب کنید.

قطع اتصال افراد غیرمجاز برای افزایش سیگنال مودم ایرانسل و سایر برندها

یکی از عواملی که باعث ضعیف شدن سیگنال‌های وای فای می‌شود، اتصال هم‌زمان چندین نفر به مودم است. پس باید مطمئن شوید که اشخاص دیگری بدون اجازه به مودم شما متصل نمی‌شوند. در مقالۀ روش‌های جلوگیری از هک وای فای به صورت مفصل این موضوع را بررسی کرده‌ایم.

تقویت سیگنال مودم با قوطی

یک راهکار بدون هزینه و ساده دیگر برای تقویت سیگنال وای فای مودم کمک گرفتن از ورق‌های آلومینیومی یا قوطی‌های نوشابه و آبمیوه است. باید ورق آلومینیومی را به شکل نیم هلال یا نیم دایره درآورده و سپس آن را در اطراف آنتن مودم خود قرار دهید. هم‌چنین می‌توانید یک تقویت کننده ساده با قوطی نوشابه یا آبمیوه درست کنید. درست مثل مراحل ساخت هولدر موبایل در منزل ساخت این وسیله هم به راحتی و در خانه امکان پذیر است. تنها به یک کارتر تیز احتیاج دارید و کافی است که مراحل زیر را پشت سر بگذارید:  

  • ابتدا ته قوطی را کامل برش بزنید و جدا کنید.
  • سپس به سراغ بالای قوطی بروید. این بخش را هم باید برش بزنید؛ اما نه کامل. باید دو تا سه سانتی‌متر از آن به بدنه قوطی متصل بماند.
  • حالا باید بدنه قوطی را از بالا به پایین برش دهید و کاملا از هم جدا کنید.
  • در نهایت باید یک صفحه نیم هلال داشته باشید که از یک سمت به سری قوطی متصل است.
  • حالا آنتن مودم خود را از سوراخ دهانه بطری عبور دهید به صورتی که روی مودم سوار شود و بدنه قوطی به شکل نیم دایره آنتن مودم را احاطه کند.

در نظر داشته باشید که ورق آلومینیوم یا قوطی از پخش شدن و هدررفت سیگنال‌های مودم شما جلوگیری می‌کنند و به این ترتیب باعث تقویت آن‌ها خواهند شد. پس باید این بشقاب‌های تقویت کننده را در سمتی قرار دهید که نمی‌خواهید سیگنالی به آن سو ارسال شود.

تقویت سیگنال مودم با قوطی

تنظیم فرکانس وای فای برای تقویت سیگنال مودم مبین نت و سایر برندها

اگر در تنظیمات مودم شما دو فرکانس تعریف شده‌ است، شاید با تغییر بین آن‌ها بتوانید سرعت وای فای خود را بهتر کنید. معمولا در مودم‌ها دو باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز در دسترس هستند. باند فرکانسی 5 گیگاهرتز سرعت بیشتری دارد. به علاوه، از آن‌جایی که معمولا سایر دستگاه‌های الکترونیکی روی این باند فرکانسی تنظیم نمی‌شوند، کمتر با مشکل تداخل سیگنال روبرو می‌شود؛ اما متاسفانه برد کوتاه‌تر و قدرت کمتری در عبور از موانع دارد.

بنابراین بهترین راه‌حل برای تقویت سیگنال وای فای مودم این است که با توجه به شرایط بین دو باند سوییچ کنید. به این منظور باید برای دسترسی به هر دو باند، یک نام یکسان برای آن‌ها تنظیم کنید. به این ترتیب، مودم شما به صورت خودکار باند فرکانسی قوی‌تر را انتخاب می‌کند و به آن متصل می‌شود. برای این کار باید در تنظیمات مودم خود هر دو فرکانس را پیدا کرده و نام و پسورد یکسانی را برای هر دوی آن‌ها تعیین کنید. اگر سیستم عامل به شما چنین اجازه‌ای را نداد، می‌توانید دو نام مختلف تعریف کرده و به صورت دستی بین این دو باند جابه‌جا شوید تا سیگنال قوی‌تر را پیدا کنید.

تنظیم سرویس QoS برای افزایش قدرت سیگنال مودم tp link و سایر برندها

اگر در تنظیمات مودم شما گزینۀ به نام Qos وجود دارد، یک شانس بیشتر خواهید داشت. با کمک این سرویس می‌توانید روی میزان مصرف پهنای باند اینترنت خود کنترل بیشتری داشته باشید و براساس اولویت آن را تنظیم کنید. برای مثال با این سرویس می‌توانید مشخص کنید که پهنای باند به بازی‌های آنلاین بیشتر تخصیص داده شود تا به یک دانلود. به این ترتیب زمانی که شما مشغول بازی هستید، دانلود کردن یک فایل توسط دیگری در اولویت دوم قرار گرفته و با سرعت کمتری اجرا می‌شود.

جالب این جاست که حتی می‌توانید در این سرویس برای اولویت بندی برنامه‌ها زمان تعیین کنید. برای مثال مشخص کنید که فقط در ساعت 4 بعدازظهر بازی آنلاین بیشترین اولویت را در تخصیص پهنای باند داشته باشد.

تنظیم سرویس QoS برای افزایش قدرت سیگنال مودم tp link و سایر برندها 

تعویض آنتن مودم برای تقویت امواج وای فای

اگر مودم شما تنها به آنتن‌های داخلی مجهز شده و بدون آنتن خارجی است، می‌توانید برای آن آنتن خارجی تهیه کنید. با این کار احتمالا سیگنال‌های وای فای خود را تقویت خواهید کرد.

آیا می‌دانید که چگونه گوشی را با وای فای به تلویزیون متصل کنید؟

تغییر کانال مودم برای جلوگیری از تداخل سیگنال مودم

در آپارتمان‌ها که ده‌ها مودم وای فای در فاصله‌هایی نزدیکی از هم قرار دارند، احتمال تداخل سیگنال‌ها و ضعیف شدن آن‌ها بسیار زیاد است. معمولا مودم‌های امروزی به صورت خودکار بهترین کانال را برای امواج خود انتخاب می‌کنند که کم‌ترین تداخل را با سیگنال‌های اطراف داشته باشند. با این وجود بد نیست که یک بار به تنظیمات مودم خود مراجعه کرده و کانال وای فای خود را بررسی کنید. اگر روی حالت Automatic  تنظیم شده باشد که به صورت اتوماتیک بهترین انتخاب را می‌کند؛ در غیر این صورت آن را حتما روی این گزینه تنظیم کنید.

 تغییر کانال مودم برای جلوگیری از تداخل سیگنال مودم

خرید مودم جدید؛ آخرین ترفند تقویت سیگنال وای فای

در این مقاله 9 ترفند برای تقویت سیگنال وای فای مودم به شما پیشنهاد کردیم. شما با کمک کدام یک از این راهکارها توانستید امواج وای فای خود را تقویت کنید؟ آیا ترفند دیگری می‌شناسید؟ حتما تجربیات خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

اگر با وجود به کارگیری این 9 راهکار تغییر چندانی در سرعت مودم خود احساس نکرده‌اید، چاره‌ای به جز خرید یک مودم جدید ندارید. به خصوص اگر مودم شما عمر زیادی دارد و سال‌هاست که شما را همراهی می‌کند. قبل از این که برای خرید اقدام کنید، پیشنهاد می‌کنیم که نگاهی به قیمت ویژه این محصولات در فروشگاه اینترنتی جانبی داشته باشید.  

افزودن دیدگاه
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
نظرات