چرا هارد اکسترنال شناسایی نمی شود؟

  • تاریخ: شنبه 26 آذر 1401 - 09:49
  • صفحه: بلاگ
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
چرا هارد اکسترنال شناسایی نمی شود؟

هارد اکسترنال خود را به لپ تاپ وصل می‌کنید تا یکی از فایل‌های آن را اجرا کنید؛ اما در کمال تعجب هیچ اثری از درایور هارد دیده نمی‌شود! شاید هم خطای USB Device Not Recognized را روی سیستم خود مشاهده کنید. در هر صورت نگران نباشید. مشکل نخواندن هارد اکسترنال در ویندوز به دلایل رایجی مثل: اتصال نادرست، خرابی کابل، مشکلات سیستمی، درایوری، یا غیره بروز می‌کند. این مشکل برای کاربران زیادی اتفاق می‌افتد و احتمالا بتوان آن را به راحتی رفع کرد. در ادامه ترفندهایی را به شما معرفی می‌کنیم که با کمک آن‌ها بتوانید دوباره به فایل‌های هارد اکسترنال خود دسترسی پیدا کنید.

1- بررسی اتصالات؛ اولین راه برای رفع مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال

احتمالا خود شما هم درست وصل شدن هارد به سیستم را بررسی کرده‌اید، با این وجود یادآوری می‌کنیم که برای اولین گام یک بار هارد را از سیستم جدا کرده و دوباره آن را وصل کنید. به علاوه، تنها از کابل هارد اصل و باکیفیت برای برقراری اتصال کمک بگیرید.

در نظر داشته باشید که برخی مدل از هاردهای اکسترنال علاوه بر کابل اصلی، نیاز به اتصال جداگانه به آداپتور برق دارند. اگر هارد شما هم این چنین طراحی شده، حتما متصل بودن آداپتور آن به برق را بررسی کنید. افزون بر این، در بعضی از مدل‌ها کلیدی برای روشن کردن دستگاه در نظر گرفته شده است که باید از روشن بودن آن هم مطمئن شوید.

بررسی اتصالات؛ اولین راه برای رفع مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال

2- امتحان کردن پورت‌های دیگر؛ ترفند حل مشکل نخواندن هارد اکسترنال در کامپیوتر و لپ‌تاپ

ممکن است مشکل از پورت usb لپ تاپ یا کامپیوتر شما باشد یا این که استاندارد آن از هارد شما پشتیبانی نکند. توصیه می‌کنیم که کابل خود را به یکی دیگر از درگاه‌های سیستم متصل کنید. اگر باز هم مشکل برطرف نشد، اتصال هارد اکسترنال به گوشی یا لپ تاپ دیگر را امتحان کنید تا بتوانید تشخیص دهید که مشکل از طرف لپ تاپ است یا هارد؟

3- ری‌استارت سیستم؛ آسان‌ترین راه‌حل مشکل بالا نیامدن هارد اکسترنال

با این که ریستارت کردن سیستم یک راهکار معمولی به نظر می‌رسد؛ اما در بسیاری از مواقع می‌تواند مشکل شناسایی نشدن هارد اکسترنال شما را برطرف کند. پس لپ تاپ یا کامپیوتر خود را خاموش کنید. اگر سیستم‌ها به برق وصل هستند، کابل برق آن‌ها را جدا کنید. پس از چند دقیقه منتظر ماندن دوباره کابل‌ها را متصل کرده و سیستم خود را مجددا راه اندازی کنید.

4- بررسی وضعیت درایور؛ راهی برای حل مشکل نشناختن هارد اکسترنال

گاهی قدیمی شدن درایور، می‌تواند باعث بروز باگ‌هایی مثل: مشکل هارد اکسترنال is not accessible  یا عدم نمایش هارد توسط سیستم شود. برای بررسی وضعیت درایور مربوطه و به‌روزرسانی آن‌ مراحل زیر را در سیستم خود پشت سر بگذارید:

  • روی صفحه کلید به صورت هم‌زمان کلیدهای Windows + R را فشار دهید.
  • در پنجره‌ای کوچکی که باز شده عبارت devmgmt.msc را وارد کنید و اینتر بزنید.

باز کردن پنجره مدیریت دیسک برای حل مشکل نشناختن هارد اکسترنال

  • در لیست روی فلش کنار گزینۀ Disk drives کلیک کنید.
  • از زیرگزینه‌ها روی نام درایور هارد اکسترنال خود راست کلیک کنید.
  • در این مرحله می‌توانید از گزینه‌های مختلف کمک بگیرید.
  • اول گزینۀ Update driver را امتحان کنید. با انتخاب این گزینه باید درایور به صورت خودکار آپدیت شده و پس از چند دقیقه دوباره هارد به نمایش گذاشته شود. اگر مشکل حل نشد، به سراغ گزینۀ بعدی بروید.
  • گزینۀ Uninstall device را انتخاب کنید تا کلا درایور از روی سیستم حذف شود. سپس سیستم را خاموش کرده و بعد از چند دقیقه دوباره روشن کنید. نصب دوباره درایور به صورت خودکار انجام می‌شود؛ اما اگر همچنان مشکل نخواندن هارد اکسترنال در ویندوز حل نشده است، گزینۀ بعدی را انتخاب کنید.
  • روی گزینۀ properties کلیک کرده و بعد از آن تب  Driver را انتخاب کنید.
  • حالا روی  Update Driver Software کلیک کنید و دستورالعمل‌های بعدی را پشت سر بگذارید تا درایور به صورت اساسی آپدیت شود.

بررسی وضعیت درایور؛ راهی برای حل مشکل نشناختن هارد اکسترنال

اگر بعد از امتحان کردن تمام این گزینه ها به جواب نرسیدید، به سراغ ترفندهای بعدی بروید.

5- بررسی هارد در مدیریت دیسک؛ آیا مشکل نخواندن هارد اکسترنال جدی است؟

در صورتی که هارد شما مشکل سخت افزاری و جدی پیدا نکرده باشد؛ حتی اگر در explorer file نمایش داده نشود، باید راه دسترسی به آن در مدیریت دیسک یا  Disk Management سیستم وجود داشته باشد. برای بررسی هارد خود در این بخش باید، روی صفحه کلید خود به صورت هم‌زمان  Win+X را نگه دارید تا منوی روی سیستم شما باز شود. سپس در میان گزینه‌های آن  Disk Management را انتخاب کنید.

اگر به این روش موفق نشدید، می‌توانید دوباره از کلیدهای ترکیبی  Win+Rکمک بگیرید و بعد از باز شدن پنجرۀ run، عبارت diskmgmt.msc را وارد کرده و روی ok کلیک کنید تا پنجرۀ مدیریت دیسک برای شما باز شود. حالا باید هارد دیسک خود را در لیست درایوهای اصلی سیستم ببینید. در این صورت، می‌توانید امیدوار باشید که مشکل جدی برای هارد شما پیش نیامده است و احتمالا مشکل از پارتیشن بندی یا مواردی این چنینی است. البته احتمال دارد که به جای نام درایو، New Volume را مشاهده کنید یا این که وضعیت هارد خود را offline  یا  unallocated ببینید. در هر صورت برای حل هر کدام از این مشکلات می‌توانید ترفندهای بعدی را به کار بگیرید.

6- فعال کردن درایو؛ روشی برای حل مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال

اگر در پنجرۀ مدیریت دیسک نام هارد خود را پیدا کردید؛ باید آنلاین یا آفلاین بودن آن را بررسی کنید. برای این کار ابتدا از طریق فشردن هم‌زمان دکمه‌های Win+X و پس از آن انتخاب گزینۀ Disk Management پنجرۀ مدیریت دیسک را در سیستم خود باز کنید. سپس نام هارد اکسترنال خود را در لیست پیدا کنید.

حالا در کادر دوم سمت چپ پنجره می‌توانید وضعیت هارد خود را مشاهده کنید. اگر دیسک روی حالت offline تنظیم شده است، روی آن راست کلیک کرده و گزینۀ online را انتخاب کنید. پس از چند دقیقه انتظار، احتمالا ویندوز موفق به شناسایی هارد شما خواهد شد. در غیر این صورت شاید تغییر نام درایور بتواند مشکل را  حل کند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

فعال کردن درایو؛ روشی برای حل مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال

آیا می‌دانید که روش‌هایی برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال هم وجود دارد؟

7- تغییر نام درایو هارد؛ سریع‌ترین راه برای حل مشکل بالا نیامدن هارد اکسترنال

روش دیگری که می‌توانید از آن برای رفع مشکل نخواندن هارد اکسترنال در ویندوز کمک بگیرید، تغییر نام و آدرس درایو است. برای این کار دوباره:

  • از طریق فشردن هم‌زمان دکمه‌های Win+X وارد گزینۀ Disk Management شوید.
  • سپس در این پنجره روی نام هارد خود راست کلیک کنید. در نظر داشته باشید که اگر در این لیست نامی از هارد خود پیدا نمی‌کنید، باید روی درایوری راست کلیک کنید که به نام New Volume دیده می‌شود.
  • گزینۀ Change Drive Letter and Paths را انتخاب کنید.
  • در پنجرۀ جدیدی که ظاهر شده است، روی گزینۀ Add  کلیک کنید.
  • حالا یک حرف برای درایو خود انتخاب کرده و OK کنید. حتما می‌دانید که نباید این نام با نام درایورهای اصلی سیستم یکی باشند.

تغییر نام درایو هارد؛ سریع‌ترین راه برای حل مشکل بالا نیامدن هارد اکسترنال

بعد از چند دقیقه منتظر ماندن دوباره به This PC مراجعه کنید تا ببینید که آیا هارد اکسترنال شناسایی شده است یا خیر؟ اگر موفق به پیدا کردن درایور هارد خود شدید، می‌توانید برای محافظت بیشتر از آن برای رمز گذاری روی هارد اکسترنال خود اقدام کنید.

8- پارتیشن بندی؛ رفع مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال در ویندوز 10 و غیره...

حافظه‌هایی که پارتیشن یا قسمت بندی نشده باشند، توسط سیستم عامل‌ها نمی‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند. این موضوع برای هارد اکسترنال‌هایی که تابه‌حال استفاده نشده‌اند، عادی است. پس اگر به تازگی هارد خود را خریداری کرده‌اید، باید ابتدا پارتیشن جدیدی روی آن ایجاد کنید.

در مقابل، اگر قبلا از هارد خود استفاده کرده‌اید و روی آن اطلاعاتی دارید، باید بدانید که پارتیشن بندی موجب فرمت و حذف کامل اطلاعات شما خواهد شد. البته ریکاوری هارد اکسترنال فرمت شده امکان پذیر است؛ اما به‌هرحال با ریسک همراه خواهد بود. پس بهتر است به جای این ترفند، راهکار بعدی را برای هاردهای قدیمی به کار بگیرید. باید بدانید که هاردهای اکسترنالی که نیاز به پارتیشن بندی دارند، در پنجرۀ دیسک منیجر هم با عبارت Unallocated  نمایش داده می‌شوند.

برای ایجاد پارتیشن روی هارد جدید خود مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

  • پنجرۀ دیسک منیجر را باز کنید. برای این کار نیاز است که به صورت هم‌زمان دکمه‌های ویندوز + x را روی کیبورد خود فشار داده و پس از آن گزینۀ Disk Management را انتخاب کنید.
  • درایو مربوط به هارد دیسک خود را انتخاب کنید.
  • اگر هارد نیاز به پارتیشن بندی داشته باشد، در قسمت پایین پنجره Unallocated  نمایش داده می‌شود.
  • روی همین قسمت پایین پنجره، راست کلیک کنید.
  • گزینۀ New Simple Volume را انتخاب کنید.
  • برای رفتن به مرحلۀ بعد روی Next  کلیک کنید.

پارتیشن بندی هارد جدید برای رفع مشکل نخواندن هارد اکسترنال در ویندوز 10 و...

  • حجمی برای اختصاص به هارد خود در بخش Simple volume size in MB برحسب مگابایت و براساس ظرفیت هارد وارد کرده و در آخر روی next کلیک کنید. (برای قابل استفاده بودن تمام ظرفیت هارد، باید عدد نوشته شده در مقابل Maximum disk space را در این بخش بنویسید.)
  • روی next کلیک کنید.

ترفندهایی برای حل مشکل نخواندن هارد اکسترنال در ویندوز

  • حالا format this volume را انتخاب کرده و روی next کلیک کنید.

دوباره تاکید می‌کنیم که این مراحل موجب فرمت اطلاعات شما خواهد شد. پس تنها در صورتی این روش را به کار گیرید که نسخه‌ای دیگری از اطلاعات خود در دسترس دارید.

هارد اکسترنال خود را نجات دادید؟

در این مقاله 8 ترفند برای حل مشکل نخواندن هارد اکسترنال در ویندوز به شما معرفی کردیم. آیا با کمک این ترفندها موفق به مشاهده درایو هارد خود شدید؟ تجربیات خود را برای ما بنویسید. هم‌چنین، اگر سوال یا نظری در مورد این مطالب دارید، در بخش نظرات مطرح کنید.

حتما شما هم روی هارد اکسترنال خود اطلاعات مهم و باارزشی را ذخیره کرده‌اید، پس پیشنهاد می‌کنیم که برای محافظت بیشتر از دستگاه خود حتما نگاهی به لوازم جانبی اصل آن در فروشگاه اینترنتی جانبی داشته باشید که تمام محصولات خود را تضمین کیفیت می‌کند.

افزودن دیدگاه
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
نظرات