آموزش حل مشکل هارد اکسترنال is not accessible

ارور is not accessible یکی از کلافهکنندهترین خطاهایی است که هنگام وصل کردن هارد اکسترنال به لپ تاپ یا تلویزیون میتواند ظاهر شود. اگر شما هم با این خطا روبرو شدید، در ادامه با ما همراه باشید. در این مقاله 7 ترفند را برای رفع مشکل هارد اکسترنال is not accessible معرفی خواهیم کرد. البته از آنجایی که هر گونه تلاشی برای تغییر تنظیمات هارد، ممکن است باعث از دست رفتن اطلاعات روی آن شود، پس بهتر است که ابتدا اطلاعات روی هارد خود را ریکاوری کنید. بنابراین قبل از هر چیز مراحل انجام ریکاوری را با هم مرور خواهیم کرد.
ریکاوری هارد اکسترنال قبل از رفع ارور is not accessible
احتمالا عجله دارید که هرچه زودتر مشکل هارد اکسترنال خود را برطرف کنید؛ اما از آنجایی که احتمالا اطلاعات ارزشمندی را روی هارد اکسترنال خود ذخیره کردهاید، بهتر است قبل از هر تلاشی از اطلاعات خود بکاپ بگیرید؛ اما چگونه میتوان به این اطلاعات در هارد مشکل دار دسترسی پیدا کرد؟ برای این کار میتوانید از برنامههای مختلفی مثل: Advanced Disk Recovery یا iBoysoft Data Recovery کمک بگیرید. برای مثال، به منظور ریکاوری در برنامه iBoysoft Data Recovery کافی است که مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
- بعد از دانلود و نصب این برنامه روی ویندوز سیستم خود، آن را اجرا کنید.
- نام هارد اکسترنال خود را انتخاب کنید و روی گزینۀ next ضربه بزنید.
- فرایند بازیابی اطلاعات شروع میشود. تا اتمام این فرایند منتظر بمانید.
- حالا اطلاعاتی که نیاز به بازیابی آنها را دارید، انتخاب کنید و در آخر روی گزینۀ recovery کلیک کنید.
- بعد از ریکاوری اطلاعات نوبت آن میرسد که به سراغ ترفندهای رفع مشکل هارد اکسترنال برویم.
راهکارهای رفع مشکل هارد اکسترنال is not accessible
قبل از این که ترفندهای زیر را امتحان کنید، مطمئن شوید که هارد خود را با نرم افزارهایی مثل BitLocker رمز گذاری نکردهاید. استفاده از این برنامهها باعث قفل شدن و خارج شدن هارد از دسترس خواهد شد. اگر از نرم افزار BitLocker برای قفل گذاری استفاده کردهاید، باید روی هارد خود راست کلیک کرده و گزینۀ Unlock drive را انتخاب کنید. سپس رمز خود را وارد کرده تا به فایلها دسترسی پیدا کنید.
1- آپدیت درایور هارد اکسترنال؛ راه حل مشکل هارد دیسک خارجی
برای رفع مشکل هارد اکسترنال is not accessible از سادهترین ترفندها شروع میکنیم. گاهی قدیمی شدن درایور باعث بروز این مشکل میشود. در این صورت با چند کلیک میتوانید دوباره به اطلاعات هارد خود دسترسی پیدا کنید.
- روی this PC راست کلیک کرده و گزینۀ manage را انتخاب کنید.
- از کادر سمت چپ، روی گزینۀ Device Manager کلیک کنید.
- از لیست سمت راست روی فلش کنار Disk drives کلیک کنید.
- حالا روی نام هارد دیسک خود راست کلیک کنید و از بین گزینهها update یا Uninstall را انتخاب کنید.
- سپس سیستم خود را ریستارت کنید و پس از بالا آمدن ویندوز مشکل هارد اکسترنال خود را بررسی کنید. اگر مشکل همچنان پابرجا بود، به سراغ ترفند بعدی بروید.
آیا از روشهای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال خبر دارید؟
2- تغییر دسترسی کاربر؛ راهکار رفع ارور هارد اکسترنال is not accessible
یکی از دلایلی که باعث بروز خطای Drive is not accessible. Access is denied در هارد دیسک میشود، محدود شدن دسترسی کاربر به پارتیشنهای دیسک است. در این شرایط، باید تنظیمات سیستم را برای تعریف مجوز دسترسی مطابق با مراحل زیر تغییر دهید:
- روی هارد اکسترنال خود راست کلیک کرده و گزینۀ Properties را انتخاب کنید.
- تب Security را انتخاب کرده و پس از آن روی دکمۀ Advanced کلیک کنید.
- در قسمت پایین دکمه Add را انتخاب کنید.
- سپس روی گزینۀ Select a principal کلیک کنید.
- نام کاربری خود را در کادری که زیر Enter the object name to select قرار دارد، تایپ کنید. (نام کاربری را میتوانید در منوی استارت سیستم خود پیدا کنید یا به جای آن عبارت Administrators را بنویسید.)
- بعد از آن روی دکمه Check Names کلیک کنید.
- اگر نام کاربری خود را درست وارد کرده باشید، در کادر ظاهر میشود و میتوانید روی OK کلیک کنید.
- در پنجرۀ جدیدی که روبروی شما باز میشود، مربع کنار Full control را تیک بزنید و روی Ok کلیک کنید.
- برای اعمال تنظیمات خود روی Apply کلیک کنید.
- برای جایگزینی مجوزها در پنجرۀ هشدار، روی yes کلیک کنید.
- سپس روی دکمه Change که در کنار سربرگ Owner دیده میشود، کلیک کنید.
- حالا دوباره نام کاربری خود را وارد کرده و سپس روی Check Names کلیک کنید.
- در نهایت Ok کرده و تمام پنجرههای باز را با انتخاب Ok ببندید.
آیا میدانید که چگونه گوشی را به هارد اکسترنال متصل کنید؟
3- تغییر حرف درایو؛ رفع ارور هارد اکسترنال is not accessible
تجربه نشان داده است که گاهی تغییر حرف درایو باعث رفع مشکل هارد اکسترنال is not accessible میشود. پس برای امتحان این ترفند مراحل زیر را طی کنید:
- روی صفحه کلید خود به صورت همزمان کلیدهای R و Win را فشار دهید.
- در پنجرۀ که باز میشود، diskmgmt.msc را تایپ کنید و روی Enter بزنید.
- حالا در لیست روی نام هارد اکسترنال خود کلیک راست کرده و گزینۀ Drive letter and paths را انتخاب کنید. پنجرۀ کوچکی باز میشود. در این پنجره باید دکمۀ Change را انتخاب کنید.
- دوباره پنجرۀ جدیدی ظاهر میشود. در این پنجره باید روی فلش کنار منوی کشویی کلیک کنید و یکی از حروف نمایش داده شده را انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که این حرف باید با حرف دیگر درایورهای کنونی سیستم شما تفاوت داشته باشد.
- در نهایت روی OK کلیک کنید. سپس وضعیت هارد اکسترنال و رفع مشکل خود را بررسی کنید.
4- استفاده از ابزار Disk Utility؛ راهکار مشکل هارد خارجی
ویندوز یک ابزار داخلی دارد که با آن مشکلات مربوط به هارد دیسکها را شناسایی و به صورت خودکار برطرف میکند. برای استفاده از این ابزار باید در ویندوز مراحل زیر را طی کنید:
- به صورت همزمان کلیدهای Win + R را روی صفحه کلید فشار دهید.
- در پنجرۀ کوچکی که باز میشود، عبارت cmd را تایپ کنید.
- حالا کلیدهای Ctrl + Shift + Enter را فشار دهید .
- سپس دستور chkdsk F: /f /r را در پنجرۀ سیاه رنگ تایپ کرده و اینتر بزنید. در نظر داشته باشید که به جای حرف F در این عبارت باید حرف درایو خود را تایپ کنید.
- منتظر بمانید تا ابزار شروع به خطایابی کند. در صورتی که موفق به تشخیص مشکل شود، به صورت خودکار آن را برطرف خواهد کرد. پس بعد از تکمیل فرایند، سیستم خود را ریاستارت کنید.
5- کمک گرفتن از نرم افزارهای مدیریت هارد برای رفع مشکلات دسترسی به هارد اکسترنال
برخی از هاردهای اکسترنال بعد از مدتی دچار مشکل بدسکتور میشوند. بخشهایی از فضای هارد به مرور زمان به دلایلی مثل: ضربه خوردن، نشستن گرد و غبار و غیره کارایی خود را از دست میدهند و اصطلاحا بدسکتور میشوند. وجود بدسکتورها میتواند خود عامل بروز مشکل هارد اکسترنال باشد. به همین دلیل است که توصیه میکنیم حتما از محافظ و کیف هارد اکسترنال برای محافظت از هاردهای خود استفاده کنید.
برای رفع مشکل هارد اکسترنال is not accessible میتوان از برنامههایی که به منظور مدیریت هارد طراحی شدهاند، کمک گرفت. یکی از بهترین این نرم افزارها EaseUS partition manager است. میتوانید این نرم افزار را دانلود و روی سیستم خود نصب کنید. سپس بعد از اجرای این برنامه مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
- در صفحه اصلی این برنامه لیست هارد دیسکهای متصل به سیستم خود را مشاهده خواهید کرد. روی نام هارد اکسترنال خود راست کلیک کرده و گزینۀ Check File System را انتخاب کنید.
- پنجرۀ کوچکی باز میشود که باید در آن روی مربع کنار گزینۀ Try to fix errors if found کلیک کنید تا علامت دار شود.
- سپس روی دکمۀ Start کلیک کنید.
- فرایند بررسی فایلها شروع میشود تا تکمیل شدن این فرایند منتظر بمانید.
- در نهایت دکمۀ Finish فعال میشود که باید روی آن کلیک کنید.
- حالا هارد خود را امتحان کنید، به احتمال زیاد مشکل آن برطرف شده است.
6- پارتیشن بندی هارد اکسترنال؛ ترفند رفع مشکل is not accessible در هارد اکسترنال جدید
اگر هارد اکسترنال خود را به تازگی خریدهاید یا فرمت کردهاید و حالا هنگام اتصال آن به سیستم با خطای is not accessible روبرو میشوید، مشکل از عدم پارتیشن بندی هارد است. ایجاد پارتیشن برای تخصیص فضای ذخیره سازی ضروری است و بدون آن نمیتوان از هارد استفاده کرد. برای پارتیشن بندی هارد اکسترنال باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید؛ اما قبل از آن دقت داشته باشید که با این کار تمام اطلاعات ذخیره شده روی هارد شما حذف خواهند شد. با این که امکان ریکاوری هارد اکسترنال فرمت شده وجود دارد؛ اما پیشگیری بهتر از درمان است. پس قبل از شروع، از اطلاعات خود به روش گفته شده ریکاوری و بکاپ گیری کنید.
- روی This PC یا my computer راست کلیک کرده و گزینۀ manage را انتخاب کنید.
- حالا در نوار سمت چپ پنجرۀ جدید روی Disk Management کلیک کنید.
- در قسمت پایین صفحه روی هارد اکسترنال خود که نوار مشکی بالا آن دیده میشود، راست کلیک کرده و گزینۀ New Simple Volume… را انتخاب کنید.
- روی دکمۀ next کلیک کنید.
- در این مرحله باید ظرفیت درایو خود را برحسب مگابایت و نام درایو خود را تنظیم کرده و در آخر روی Next کلیک کنید.
- سپس گزینۀ Format this volume را انتخاب کرده و فرمت فایل سیستم خود را انتخاب کنید. اگر هارد خود را به سیستم ویندوزی متصل کردهاید، باید فرمت NTFS را انتخاب کنید. در غیر این صورت برای سیستمهای مک فرمت ExFat مناسب است.
- در آخر روی next و Finish کلیک کنید.
ترفند آخر: فرمت کردن هارد اکسترنال
در این مقاله برای رفع مشکل هارد اکسترنال is not accessible ترفندهایی را پیشنهاد کردهایم. در نهایت اگر با هیچ یک از راهکارهای بالا موفق به حل مشکل هارد خود نشدید، راهی به جز فرمت کردن هارد باقی نمیماند. متاسفانه فرمت کردن هارد باعث حذف اطلاعات شما خواهد شد. پس قبل از امتحان این روش حتما اطلاعات خود را ریکاوری کنید. برای فرمت کردن هارد کافی است که روی نام آن در پنجره this PC راست کلیک کرده وگزینۀ format را انتخاب کنید. در نهایت هم روی گزینۀ Start کلیک کنید.
امیدواریم که با کمک این ترفندها مشکل هارد شما برطرف شده باشد. در آخر از شما درخواست میکنیم که اگر سوال یا نظری در مورد این مقاله دارید، حتما با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.