راهنمای تشخیص پاوربانک اصل شیائومی از تقلبی

  • تاریخ: سه شنبه 11 مرداد 1401 - 13:48
  • صفحه: بلاگ
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
راهنمای تشخیص پاوربانک اصل شیائومی از تقلبی

محصولات شیائومی همگی به قیمت مناسب درعین داشتن کیفیت بالا معروف هستند. همین موضوع باعث شده است که بازار محصولات این برند بسیار داغ باشد و طرفداران بسیاری داشته باشند. در مقالۀ «چرا گوشی های شیائومی به نسبت رقبا قیمت کمتری دارند؟» به علت قیمت گذاری مناسب این محصولات پرداخته‌ایم. آمار بالای تقاضای محصولات برند شیائومی در بازار موجب شده که بسیاری از سودجویان نمونه‌های فیک و تقلبی تولید کرده و به بازار عرضه کنند.

یکی از این محصولات که نمونه‌های تقلبی آن‌ها در بازار زیاد دیده و باعث اشتباه بسیاری از خریداران می‌شود، پاوربانک‌ شیائومی است. مسلم است که پاوربانک‌های تقلبی طول عمر، امنیت و کیفیت بسیار پایین‌تری در مقایسه با نمونه‌های اصلی دارند. در صورتی که شما هم قصد خرید پاور بانکی از این برند را دارید، ضروری است که قبل از آن نشانه‌های تشخیص اصل بودن پاوربانک شیائومی را بدانید. البته توصیه می‌کنیم که حتما نگاهی هم به مقالۀ «مهم‌ترین ویژگی‌های یک شارژر همراه خوب» هم داشته باشید تا یک انتخاب آگاهانه تجربه کنید.   

راهنمای تشخیص پاوربانک اصل شیائومی از تقلبی

10 نشانه برای تشخیص پاور بانک شیائومی اصل و تقلبی

فراموش نکنید که پاور بانک‌های فیک طول عمر بسیار کوتاهی دارند و شاید در همین بار اول یا دوم هم برای همیشه خراب شوند. به علاوه کیفیت پایین ساخت باعث می‌شود که آسیب پذیرتر باشند و در برابر کوچک‌ترین ضربه‌ای خیلی زود کارایی خود را از دست دهند. پاوربانک‌های تقلبی معمولا با سرعت بسیار پایینی شارژ می‌شوند و در مقابل، شارژ کردن سایر لوازم جانبی هم با آن‌ها بسیار زمان‌بر خواهد بود. این شارژرهای همراه به باتری گوشی‌ها آسیب می‌رسانند. از همه مهم‌تر این که حتی احتمال آتش سوزی و انفجار این پاور بانک‌ها در زمان متصل بودن به برق هم وجود دارد. پس در هنگام خرید این لوازم جانبی حتما به نکات زیر دقت داشته باشید:

 

1- به کیفیت بسته بندی توجه کنید

در اولین قدم به کیفیت بسته بندی پاور بانک دقت کنید. شارژرهای همراه شیائومی در دو نوع بسته‌بندی عرضه می‌شوند. در نوع اول این محصولات به صورت مستقیم در یک جعبه مقوایی سفید قرار گرفته‌اند. در نوع دوم شارژرهای همراه، ابتدا در یک محفظه استوانه‌ایی شفاف و سپس در یک جعبه سفید بسته‌بندی‌ می‌شوند. یک لایه کاغذ هم این محفظه را پوشش می‌دهد.

معمولا برای بسته بندی نمونه‌های فیک از همان محفظه شیشه‌ای مانند استفاده می‌شود که از نوع کاغذ آن می‌توان اصل بودن پاور بانک شیائومی را تشخیص داد. روکش کاغذی بیرونی که برای محصولات اصلی استفاده می‌شود، جنس خاصی دارد و به سختی پاره می‌شود. در مقابل برای بسته‌بندی پاور بانک‌های فیک از یک کاغذ معمولی استفاده می‌کنند که در اثر کشیده شدن به راحتی پاره خواهد شد.

کد روی بسته بندی راهی برای تشخیص پاور بانک تقلبی

2- از کد 20 رقمی اصالت محصول را تشخیص دهید

روی کارتن بسته‌بندی پاور بانک، یک برچسب دیده می‌شود. اگر قسمت لیزری این برچسب را که حروف چینی رویش نوشته شده، بخراشید، کدی 20 رقمی مشاهده می‌کنید. با استفاده از این کد می‌توانید به راحتی اصل یا تقلبی بودن پاور بانک را تشخیص دهید. کافی است که مراحل زیر را طی کنید:

  • به سایت شیائومی و بخش Product Authentication مراجعه کنید. برای این که مستقیم به این صفحه وارد شوید، می‌توانید روی این لینک هم کلیک کنید.
  • در فیلد اول شماره سریال 20 رقمی را وارد کنید.
  • در فیلد دوم کد امنیتی را که با رنگ سبز نمایش داده شده است، تکرار کنید.
  • در آخر روی گزینه Verify کلیک کنید.

در نهایت بعد از چند دقیقه شیائومی به شما اعلام می‌کند که کد متعلق به یک دستگاه اصل است یا این که آن را ناشناخته معرفی می‌کند. به این ترتیب تشخیص اصل بودن پاوربانک شیائومی به راحتی امکان‌پذیر است.

روش تشخیص اصل بودن پاور بانک شیائومی

معمولا نسخه‌های تقلبی چنین برچسب یا کدی ندارند. اگر هم داشته باشند، بعد از این‌که کد مربوطه را در سایت شیائومی وارد کردید، نامعتبر شناخته می‌شوند یا اعلام می‌شود که این کد قبلا توسط افراد دیگری هم مورد جستجو قرار گرفته است. این مورد هم نشان می‌دهد که کدی از روی یک کالای اصلی برداشته و روی تمام پاور بانک‌های شیائومی فیک کپی شده است.

در نظر داشته باشید که این کد روی پاوربانک‌های واقعی Mi چینی دیده می‌شود و روی سایر محصولات اصلی که در کشورهای غیر از چین به صورت رسمی فروخته می‌شوند، ممکن است وجود نداشته باشد.

 

3- از اطلاعات چاپ شده روی پاور بانک کمک بگیرید

اگر به هر دلیلی بسته‌بندی روی پاوربانک خود را ندارید یا اینکه از طریق کد 20 رقمی به نتیجه نرسیدید، می‌توانید به سایر نشانه‌ها دقت کنید. یکی از این نشانه‌ها اطلاعاتی است که در قسمت زیرین پاوربانک حک می‌شود.

در نمونه‌های اصلی این اطلاعات به رنگ خاکستری و با جوهر مخصوصی چاپ می‌شوند تا ماندگار بالاتری داشته باشند. زمانی که این اطلاعات را لمس می‌کنید، یک بافت یکدست با برجستگی یکنواخت احساس خواهید کرد و هیچ نقطه ناهمواری با انگشت لمس نخواهد شد. چاپ این اطلاعات کاملا یکدست و خوانا است.

در مقابل، این اطلاعات روی شارژرهای همراه شیائومی فیک با رنگ خاکستری پر رنگ تر و با جوهرهای عادی نوشته شده است که گاهی حتی پخشی رنگ دارند. از این رو زمانی که روی این اطلاعات دست می‌کشید، زبری و ناهمواری را احساس خواهید کرد. به علاوه این نوشته‌ها معمولا ناخوانا بوده و به مرور زمان محو می‌شوند.

مثالی تصویری از پاور بانک شیائومی 20000 اصلی و فیک

برای این که متوجه منظور ما از کیفیت چاپ روی پاور بانک شوید، به تصویر زیر دقت کنید. در این تصویر برخلاف تصور پاوربانک بالایی که چاپ کمرنگ‌تری دارد، محصول اصل است. در صورتی که روی پاوربانک پایینی که یک نمونه تقلبی‌ست، چاپ پررنگ‌تری را شاهد هستیم. اگر دقت کنید، حتما متوجه پخشی رنگ هم در این نمونه خواهید شد. به همین راحتی، تشخیص پاوربانک شیائومی 20000 اصلی و فیک امکان پذیر خواهد بود.

 از اطلاعات چاپ شده روی پاور بانک کمک بگیرید

4- به کابل شارژر پاور بانک دقت کنید

یکی دیگر از روش‌های تشخیص پاور بانک اصلی از تقلبی در هر برندی از جمله شیائومی، دقت به کابل شارژر است. این نشانه بسیاری از افراد را گمراه می‌کند. چرا که برخلاف تصور روی کابل شارژر شارژر همراه اورجینال هیچ اثری از برند و علامت شرکت شیائومی دیده نمی‌شود.

در صورتی که کابل USB که برای شارژ پاور بانک‌های تقلبی در نظر گرفته شده، دارای نماد این شرکت یعنی MI است. این موضوع باعث می‌شود که بسیاری از افراد وجود این نماد را روی کابل، نشانی از اصالت کالا بدانند و برای خرید آن مصمم‌تر شوند.

تفاوت کابل شارژ پاور بانک اصل و تقلبی شیائومی

5- از پورت‌ها کمک بگیرید

می‌توانید کیفیت ساخت را با دقت کردن به ظاهر پورت‌ها و درگاه‌های دستگاه تشخیص دهید. در پاور بانک‌های اصل که رنگ سفید دارند، این پورت‌ها با دقت بالایی تولید شده‌اند و به طور کاملا یکدست، دارای رنگ سفید مایل به کرمی هستند. در پاور بانک‌هایی که به رنگ مشکی تولید شده‌اند، درگاه Micro USB  هم کاملا یکدست و سیاه رنگ است.

در مقابل این درگاه‌ها در پاور بانک‌های تقلبی، ناهموار و ناهمرنگ هستند. اگر به اطراف پورت‌ها دقت کنید، متوجه خواهید شد که قسمت ورودی آن‌ها سفید رنگ است؛ اما اطراف آن به درستی رنگ نشده و همچنان هاله و سایه‌ای روی آن دیده می‌شود. به علاوه بیشتر نمونه‌های فیک با یک درگاه USB به رنگ سفید شیری و یک پورت Micro USB سیاه‌رنگ طراحی می‌شوند.

6- چراغ‌های LED را بررسی کنید؟

پاور بانکی که قصد خرید آن را دارید، اصلا چراغ LED برای نمایش میزان شارژ دارد؟ اگر نمایشگر یا کلیدی برای خاموش و روشن کردن ندارد، به اصل بودن آن حتما شک کنید.

برای تشخیص اصل بودن پاوربانک شیائومی در نظر داشته باشید که کیفیت ساخت چراغ‌های LED باید بالا باشد. به این معنی که تمام آن‌ها باید در اندازه‌های کوچک، یکدست و بدون هیچگونه زدگی روی دستگاه دیده شوند. نور آن‌‌ها هم باید مات و ملایم باشد و فقط در قسمت چراغ‌ها به صورت لیزری و بدون هیچ پخشی نوری دیده شود. چرا که شیائومی در ساخت پاوربانک‌های خود از محافظ‌های مخصوصی به منظور پخش نشدن نور LEDها استفاده می‌کند.

در صورتی که اگر پاور بانک‌های تقلبی با نشانگر LED طراحی شده باشند، معمولا این چراغ‌ها بزرگ‌تر از حد معمول، نامنظم، با زدگی و برجستگی‌های نامتعارف و با نور شدید دیده خواهند شد. حتی ممکن است که نور چراغ‌ها در هنگام روشن کردن همگی با هم روشن شوند و در طی مراحل شارژ هیچ تغییری پیدا نکنند. به علاوه در نمونه‌های فیک، به دلیل استفاده نکردن از محافظ، نور این LEDها پخش شده و حتی هاله‌ای از  آن در پورت‌ها هم قابل مشاهده است.

چراغ‌های نشانگر از راه دیگری هم می‌توانند محصولات تقلبی را رسوا کنند. اگر در هنگام شارژ کردن پاور بانک، تمام 4 چراغ LED با فشار دادن یا نگه داشتن دکمه پاور خاموش شده و با رها کردن آن دوباره روشن می‌شوند، محصول واقعی است. در حالی که اگر در حین شارژ محصولات جعلی دکمه پاور را فشار دهید یا نگه دارید، یا چراغ‌ها هیچ واکنشی نشان نمی‌دهند یا این که چشمک می‌زنند. البته علت چشمک زدن چراغ پاور بانک شاید چیز دیگری باشد که می‌توانید در مقالۀ دیگری در مورد آن اطلاعات لازم را به دست آورید.

پخشی رنگ چراغ‌های در پاوربانک فیک

7- آیا پاور بانک قابلیت Pass-Through را دارد؟

تمام پاور بانک‌های اورجینال شیائومی به تکنولوژی Pass-Through مجهز شده‌اند. با این تکنولوژی می‌توانید در حین شارژ کردن پاور بانک، همزمان گوشی موبایل خود را هم توسط آن شارژ کنید.

در نمونه‌های فیک این ویژگی تعریف نمی‌شود. به این معنی که در صورت اتصال شارژر همراه به برق تنها خود دستگاه شارژ می‌شود و هیچ جریانی را به دستگاه‌های خروجی منتقل نمی‌کند.

8- پاور بانک را به خودش وصل کنید

یکی از راه‌های آسانی که برای تست اورجینال بودن پاور بانک می‌توانید امتحان کنید، شارژ پاور بانک با کابل خودش است. برای این کار با کابل شارژر همراه یکی از درگاه‌های خروجی را به پورت ورودی متصل کنید. اگر پاور بانک شروع به شارژشدن کرد، نشان از فیک بودن آن دارد، چرا که هیچ برد اتصال کوتاهی در آن تعریف نشده است. در صورتی که محصولات اورجینال در چنین حالتی شارژ نخواهند شد.

هم‌چنین، در نظر داشته باشید که یکی از دلایل این‌که پاور بانک زود شارژ خالی می‌کند، فیک بودن آن است.

شارژ شدن پاوربانک فیک با خودش

9-  وزن پاور بانک را بسنجید

یکی دیگر از راه‌های تشخیص اصل بودن پاوربانک شیائومی، در نظر گرفتن وزن آن است. تقریبا به ازای هر 2500 میلی آمپر ظرفیتی که پاور بانک دارد، باید تقریبا 60 گرم وزن داشته باشد، در غیر این صورت فیک است. برای مثال اگر قصد خرید یک شارژر همراه با ظرفیت ده هزار میلی آمپر دارید، باید محصول موردنظر شما تقریبا 240 گرم وزن داشته باشد. در صورتی که وزن پاور بانک‌های فیک بسیار کمتر یا بسیار بیشتر از نمونه‌های اصلی است.

10- بدنه پاور بانک را باز کنید

در نهایت اگر خیلی برای شما اهمیت دارد که از اصل یا فیک بودن پاور بانک شیائومی خود مطلع شوید، می‌توانید بدنه این محصول را باز کنید و نگاهی به باتری‌های آن داشته باشید. مسلم است که در نمونه‌های اصلی از باتری‌های اورجینال هم استفاده می‌شود. این باتری‌ها معمولا از برندهای معروفی چون پاناسونیک، سامسونگ یا ال‌جی انتخاب می‌شوند.

در مقابل پاور بانک‌های تقلبی از باتری‌های فیک استفاده می‌کنند. باتری‌هایی که هیچ نام و نشانی ندارند و معمولا به رنگ صورتی هستند.

چگونه پاوربانک شیائومی اصل را از فیک تشخیص دهیم؟

چگونه پاوربانک شیائومی اصل را از فیک تشخیص دهیم؟

پاور بانک‌های شیائومی به دلیل کیفیت و قیمت بالا آمار فروش بالایی دارند. همین امر موجب شده که بازار از نمونه‌های فیک این محصولات پر شده باشد. برای تشخیص اصل بودن پاوربانک شیائومی از فیک، باید به طور کلی کیفیت ساخت محصول را درنظر بگیرید. هم‌چنین به کم رنگ بودن اطلاعات نوشته شده روی پاور بانک، ظریف بودن چراغ‌های LED و نور ملایم آن‌ها، کابل شارژ، وزن پاور بانک، باتری‌های داخلی آن، قابلیت Pass-Through و شارژ نشدن پاور بانک توسط خودش توجه کنید.

اطلاعات بیشتر در مورد هر کدام از این نشانه‌ها را می‌توانید در این مقاله بخوانید. فراموش نکنید که پاوربانک‌های فیک خطر انفجار، آتش سوزی و غیره دارند و بدون شک به باتری موبایل شما آسیب وارد می‌کنند.

پس توصیه می‌کنیم که حتما پاور بانک را از فروشگاه‌های معتبری چون جانبی تهیه کنید تا از اصالت محصولات اطمینان داشته باشید. هم‌چنین پس از خرید به منظور افزایش طول عمر شارژر همراه خود مقالۀ «نحوه استفاده و مراقبت از پاور بانک» را مطالعه کنید.

دیدگاه ها
افزودن دیدگاه
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)