چگونه بوی بد شیکر را از بین ببریم؟

  • تاریخ: پنجشنبه 20 مهر 1402 - 19:01
  • صفحه: بلاگ
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
چگونه بوی بد شیکر را از بین ببریم؟

آیا شیکر عزیزتان بوی بدی گرفته است؟ بوی که اجازه نمی‌دهد دوباره از آن استفاده کنید و روی طعم و عطر مواد جدید هم اثر بدی می‌گذارد؟ از طرفی خیلی آن را دوست دارید یا پول زیادی بابت آن پرداخت کرده‌اید و نمی‌خواهید دورش بیندازید؟ نگران نباشید. فقط شما نیستید که با این مشکل روبه‌رو شده‌اید. تفریبا هر ورزشکاری حداقل یک بار این تجربه بد را داشته است.

نیازی هم نیست که با شیکرتان خداحافظی کنید. ترفندهایی را که در ادامه برای از بین بردن بوی بد شیکر به شما معرفی کرده‌ایم، امتحان کنید. احتمالا این راهکارها به شما کمک می‌کنند تا از شر بوی بد شیکر خود راحت شوید. در آخر هم، حتما نگاهی به روش‌های جلوگیری از بو گرفتن شیکر داشته باشید تا دیگر هرگز دچار این مشکل نشوید.

ترفند اول: شستشوی اصولی شیکر

گاهی فقط با یک شستشوی کامل شیکر شما از بوی بد خلاص می‌شود. پس شیکر خود را با آب گرم پر کنید. سپس چند قطره مایع ظرف‌شویی داخل آن بریزید. حالا در شیکر را محکم ببندید و چند دقیقه آن را تکان دهید تا کاملا کف کند. ممکن است در سایت‌های دیگر پیشنهاد شده باشد که شیکر را با آب جوش بشورید؛ در صورتی که این کار ممکن است باعث ذوب یا تغییر شکل بعضی از شیکرها شود. پس تنها در صورتی از آب داغ استفاده کنید که مطمئن هستید شیکر شما برای نگهداری مایعات داغ هم کاربرد دارد.

می‌توانید به جای مایع دستشویی با سرکه و به همین ترتیب هم بطری خود را شستشو دهید.   

ترفند اول برای از بین بردن بوی بد شیکر: شستشوی اصولی

ترفند دوم رفع بوی بد شیکر؛ قرار دادن در آب و صابون

یکی از تفاوت های شیکر و قمقمه در نحوه شستشو است. گاهی هر چه قدر هم که دقت می‌کنید، باز هم مقداری از مکمل یا محلول پروتئینی در گوشه‌های شیکر باقی می‌ماند. این مواد بعد از مدتی بو می‌گیرند و کل شیکر را آلوده می‌کنند. پس ظرفی را از آب گرم و مایع ظرفشویی پر کنید و شیکر را داخل آن قرار دهید.

از طرف دیگر، احتمال این که مقداری از محلول پروتئینی هفته قبل شما هنوز در بین شیارهای در شیکر هم باقیمانده باشد، زیاد است. در این صورت، بوی بد شیکر هم از همین قسمت نشات می‌گیرد. پس حتما به سراغ در هم  شیکر بروید. شستن موادغذایی خشک شده از میان شیارهای در شیکر کار آسانی نیست. پس آن را هم در ظرف آب قرار دهید. فراموش کنید که درپوش قسمت دهانه آن را هم بردارید تا آب به تمام قسمت‌ها نفوذ کند. پس از چند ساعت شیکر را بیرون بیاورید.

تمام قسمت‌های آن را با یک اسفنج آغشته به مایع ظرفشویی کاملا بشورید تا اگر جایی از آن موادی گیر کرده است، شسته شود. قسمت در شیکر را هم به همین ترتیب تمیز کنید. برای اینکه راحت‌تر و کامل بتوانید قسمت دهانه و شیارها را هم شستشو دهید، از یک برس کوچک یا یک مسواک کمک بگیرید. سپس در و میکسر باشگاهی خود را آب کشی کنید و آن‌ها را روی یک حوله و در معرض هوا قرار دهید تا خشک شوند.

ترفند سوم برای از بین بردن بوی بد شیکر؛ استفاده از سرکه

اگر با شستشو به روش بالا بوی بد از شیکر شما نرفت، به سراغ سرکه بروید. سرکه سفید به طور طبیعی بوها را به خود جذب می‌کند. نیمی از شیکر خود را با آب و نیم دیگری از آن را با سرکه پر کنید. سپس اجازه دهید تا یک شب این محلول داخل شیکر بماند تا بوی شیکر را از بین ببرد.

دقت داشته باشید که باید حتما سرکه را با آب رقیق کنید؛ چرا که سرکه خاصیت اسیدی دارد و استفاده تنها از آن ممکن است به شیکر آسیب برساند. اگر در شیکر هم هنوز بو می‌دهد، می‌توانید آن را هم در محلول آب و سرکه بخیسانید.

برای این که بهترین نوشیدنی‌ها را درست کنید، حتما نگاهی به نکات و اصول استفاده از شیکر داشته باشید.

ترفند سوم برای از بین بردن بوی بد شیکر؛ استفاده از سرکه

ترفند چهارم: ترکیب جوش شیرین و سرکه برای خوشبوکردن شیکر

شیکر خود را تا نیمه از سرکه خالص پر کنید. سپس یک قاشق غذاخوری معادل با 5 گرم جوش شیرین به سرکه اضافه کنید. این کار باعث ایجاد کمی گاز و حباب می‌شود. نگران نشوید. حالا در شیکر را بگذارید؛ اما درپوش آن را نبندید. سپس به آرامی بطری را تکان دهید. منتظر بمانید تا تمام کف ایجادشده از بین برود. سپس آن را با آب تمیز بشورید. حواس‌تان هم باشد که مخلوط به بیرون پاشیده نشود.

ترفند پنجم: استفاده از دهانشویه برای برطرف کردن بوی بد شیکر پروتئینی

دهانشویه می‌تواند باکتری‌های شیکر را از بین ببرد. حدود یک سوم تا یک دوم شیکر خود را با دهانشویه پر کنید. سپس در آن را ببندید و بطری را چند دقیقه تکان دهید. سپس دهانشویه را خالی کنید و شیکر را دوباره با آب معمولی بشورید. دقت داشته باشید که اگر دهانشویه را به درستی آب کشی نکنید، داخل شیکر چسبناک می‌شود. می‌توانید اطراف دهانه در شیکر را هم با همین دهانشویه شستشو دهید.

ترفند ششم: کمک گرفتن از عطر وانیل یا قهوه

اگر به عصاره وانیل دسترسی دارید، می‌توانید چند قطره از آن را روی یک دستمال کاغذی بریزید. سپس دستمال کاغذی را داخل شیکر خود قرار دهید و در آن را ببندید. 24 ساعت صبر کنید. بعد از این مدت دستمال را بیرون بیاورید. امیدواریم که عطر وانیل باعث از بین بردن بوی بد شیکر شود.

اگر به عصاره وانیل دسترسی ندارید، میتوانید از قهوه کمک بگیرید. تفاله قهوه خود را یک شب تا صبح در شیکر بریزید تا بوی بد آن را به خود بگیرد.

 ترفند ششم برای رفع بوی بد شیکر: کمک گرفتن از عطر وانیل یا قهوه

ترفند هفتم: بیکینگ پودر را برای رفع بوی بد شیکر امتحان کنید

بیکینگ پودر هم یکی دیگر از ماده‌هایی‌ست که برای رفع بوی بد، به خصوص بوی باقیمانده روی وسایل پلاستیکی موثر است. پس مخلوطی از آب و بیکینگ پودر آماده کنید و در شیکر خود بریزید. چند دقیقه آن را تکان دهید و اجازه دهید تا چند ساعت این محلول داخل شیکر بماند. سپس شیکر خود را کامل آب کشی کنید.

چرا شیکر بوی بد می‌گیرد؟

معمولا در شیکرهای باشگاهی محلول‌های پروتئینی یا مکمل‌ها ریخته می‌شود. این محلول‌ها دارای ترکیب‌های شیمیایی هستند. از طرف دیگر، شیکرها خیلی محکم و آب‌بندی‌شده ساخته می‌شوند تا مواد داخل آن‌ها به بیرون نریزد. به همین دلیل زمانی که در این شیکرها بسته می‌شود، محیط گرم، بسته و مرطوب داخل آن بستر مناسبی برای رشد سریع باکتری‌ها به وجود میآورد. به خصوص اگر شیکر رنگ تیره‌ای داشته باشد یا داخل محیط تاریک ساک و کیف ورزشی جا بماند. وجود همین باکتری‌ها‌ست که بوی بدی را تولید می‌کند.

بنابراین، هرچه زمان بیشتری در شیکر را باز نکنید یا آن را پس از مصرف مکمل نشورید، بوی بدتری از آن‌ به مشام‌تان می‌رسد. این بو حتی ممکن است محفظه‌های دیگر شیکر را هم درگیر کند. ناگفته نماند که جنس بدنه، در و هم‌زن شیکر هم در ایجاد این بوی بد موثر است. در مقالۀ «انواع شیکرهای باشگاهی» میتوانید با جنس‌های مختلف این بطری‌ها و مزایا و معایب هر کدام آشنا شوید.

چرا شیکر بوی بد میگیرد؟

6 توصیه برای جلوگیری از بو گرفتن شیکر

متاسفانه از بین بردن بوی بد شیکر همیشه کار راحتی نیست. اگر خیلی از زمان رشد باکتری‌ها گذشته باشد، شاید دیگر نتوانید از شر این بو خلاص شوید. در این صورت ناچارید که شیکر خود را دور بیندازید. بد نیست بدانید، بعضی از ورزشکاران که همیشه به دنبال بهترین تجهیزات ورزشی هستند، شیکرهای ارزان قیمت را انتخاب میکنند؛ چرا که می‌خواهند آن را خیلی زود عوض کنند.

شما هم یا باید این روش را انتخاب کنید یا به سراغ پیشگیری بروید. برای این که دیگر مجبور به تحمل این بوی بد نباشید، حتما توصیه‌های زیر را جدی بگیرید.

تمیزکردن شیکر در اولین فرصت

برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها در محیط شیکر باید در اولین فرصت پس از مصرف مکمل آن را بشویید و کاملا خشک کنید. هرچه این کار را بیشتر پشت گوش بیندازید، باکتری‌های بیشتر فرصت رشد و تکثیر پیدا می‌کنند. به خصوص اگر میکسر خود را در کیف یا ماشین رها کرده‌اید که خود محیط بسته‌تری دارند. فراموش نکنید که علاوه بر بوی بد وجود باکتری‌ها به سلامت شما هم آسیب می‌زند.

اگر می‌دانید فرصت کافی برای این شستن شیکر خود را ندارید، حداقل در آن را نبندید. بستن در می‌تواند اوضاع را خیلی بدتر کند. هم‌چنین، می‌تواند داخل بطری شیکر خود آب بریزید تا سر فرصت آن را بشورید.

پیشنهاد می‌کنیم برای حفظ سلامتی خود، نگاهی به تجهیزات سلامتی هم داشته باشید.

استفاده از رطوبت گیر برای جلوگیری از بو گرفتن شیکر

بسته‌های رطوبت‌گیری در بازار وجود دارند که می‌توانید آن‌ها را تهیه کنید. این بسته‌ها رطوبت محیط شیکر را به خود جذب و با به وجودآوردن محیطی خشک از رشد سریع باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند.

 استفاده از رطوبت گیر برای جلوگیری از بو گرفتن شیکر

شستشوی اصولی

در شستشوی شیکر سهل‌انگاری نکنید. برای این که هربار کاملا شیکر شما ضدعفونی و تمیز شود و بوی بد نگیرد، به یکی از روش‌های زیر آن را شستشو دهید:

  • شیکر خود را ابتدا با آب سرد آب ‌کشی کنید. سپس آن را در ظرفی از آب گرم و مقداری سرکه سفید قرار دهید. بعد از چند دقیقه آن را با مایع ظرف‌شویی و اسفنج کاملا شستشو دهید.
  • بعد از آب کشی شیکر با آب سرد، آن را به مدت 15 دقیقه در محلولی از آب داغ و مایع ظرفشویی خیس کنید.
  • در همان باشگاه و زمانی که تمام نوشیدنی شیکر را مصرف کردید، داخل آن یک قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر بریزید. سپس بطری را پر از آب کنید. زمانی که به خانه رسیدید، آن را کاملا با آب و مایع ظرف‌شویی شستشو دهید. بیکینگ پودر بوی بد را از شیکر شما فراری می‌دهد.
  • دقت کنید که پس از هر بار شستن حتما شیکر را در معرض هوا قرار دهید تا کاملا خشک شود. سپس در آن را ببندید.

استفاده از شیکرهای باکیفیت

یکی از نکاتی که برای از بین بردن بوی بد شیکر باید در نظر بگیرید، جنس آن است. هرچه شیکر جنس بهتری داشته باشد، کمتر دچار این مشکل می‌شود. به طور کلی در بازار شیکرها با سه جنس پلاستیکی، فلزی و شیشه‌ پیدا می‌شوند. شیکرهای پلاستیکی زودتر بو می‌گیرند؛ اما این موضوع به مواد تشکیل دهنده آن‌‌ها خیلی بستگی دارد. برای مثال شیکرهای پلاستیکی که از جنس تریتان ساخته می‌شوند، بو و لکه نمی‌گیرند. این جنس در برابر حرارت زیاد هم مقاومت دارد. شیکر ورزشی شیائومی Xiaomi Mijia SJ010501X از همین جنس است.

به غیر از این جنس شیکرهای فلزی و شیشه‌ای هم کمتر از سایر میکسر‌ها با این مشکل مواجه می‌شوند.

چگونه بوی بد شیکر را از بین ببریم و از بوگرفتن آن جلوگیری کنیم؟

شستن کامل نی، درپوش و غیره برای جلوگیری از بوی بد شیکر

درپوش‌، نی، توری‌‌های توپکی، شبکه‌ای یا فنری همگی به سختی تمیز می‌شوند. به همین دلیل احتمال این که مقداری شیکر خشک‌شده در قسمتی از آن‌ها مخفی بماند، بسیار زیاد است. پس برای شستن این قسمت‌ها حتما از یک برس یا مسواک کمک بگیرید.

نبستن درپوش شیکر

پس از این که شیکر خود را شستید و خشک کردید، در آن را کامل نبندید. اگر درپوشی دارد، آن را محکم نکنید. اجازه دهید تا هوا وارد آن شود. این ترفند هم به جلوگیری از رشد باکتری‌ها و ایجاد بوی بد آن‌ها کمک می‌کند.

دیگر نگران بوی بد شیکر نباشید

اگرچه با ترفندهای از بین بردن بوی بد شیکر آشنا شدید؛ اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. پس سعی کنید شستن شیکر خود را به فردا موکول نکنید و آن را به درستی بشورید تا مدت زمان بیشتری بتوانید از آن استفاده کنید. شما از چه ترفندی برای جلوگیری از بوگرفتن شیکر یا از بین بردن بوی بد آن استفاده می‌کنید؟ حتما تجربه‌های خود را برای ما بنویسید.

افزودن دیدگاه
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)