نکاتی که باید قبل از خرید هندزفری بی سیم بدانید

کافی است که برای خرید هندزفری بی سیم خود سری به یکی از مغازههای فروش لوازم جانبی بزنید یا محصولات یکی از فروشگاههای اینترنتی را بررسی کنید؛ آن وقت است که تازه متوجه تنوع بسیار بالای این محصولات خواهید شد.
مسلما انتخاب میان این همه مدل کار بسیار دشواری است. اگر بدون در نظر گرفتن نیازهای خود و تحقیقات قبلی یکی از هندزفریهای بی سیم را انتخاب کنید، احتمال پشیمانی شما زیاد خواهد بود. پس بهتر است قبل از اقدام یک چک لیستی از نیازهای خود تهیه کنید. در این راهنمای خرید هندزفری یک چک لیست کامل به شما ارائه خواهیم کرد. در انتها هم برای این که خرید و انتخاب راحتتری داشته باشید، چند نمونه از بهترینهای موجود در بازار را معرفی میکنیم.
چک لیست راهنمای خرید هندزفری بی سیم
بسیاری از افراد در هنگام خرید هدفونهای بی سیم تنها قیمت و طراحی ظاهری آن را ملاک قرار میدهند؛ در صورتی که باید به نکات و فاکتورهای بسیاری دقت داشت. در ادامه تک به تک این فاکتورها را بررسی خواهیم کرد.
1- نوع هندزفری بی سیم
بسیاری از کاربران هندزفریهای بی سیم را تنها همان ایربادزهای True Wireless میدانند که این روزها داخل گوش بسیاری از افراد قرار دارد؛ اما هندزفریهای بی سیم از نظر نوع بسیار گستردهتر هستند. پس به عنوان اولین گام مهم است که انواع هندزفری بی سیم را بشناسید و مناسبترین آنها را انتخاب کنید.
· هدفونهای رو گوشی (on ear)
کمتر کسی هدفونهای رو گوشی را از خانواده هندزفریهای بی سیم میداند. این هدفونها دارای دو گوشی هستند که توسط یک هدبند به یکدیگر متصل میشوند. اندازه گوشیها به گونهای درنظر گرفته میشود که تنها روی گوش شما را پوشش دهد. از مزایای این نوع هدفونها میتوان به قرارگیری راحت رو گوش، کیفیت صدای بالا، شارژدهی بالای باتری و غیره اشاره کرد. در عین حال معایبی مثل وزن بیشتر و ابعاد بزرگتر در مقایسه با هندزفری های داخل گوش هم دارند، البته بیشتر مدلها تاشو طراحی میشوند تا قابلیت حمل بیشتری داشته باشند.
· هدفون دور گوشی over ear
جالب است بدانید که این نوع هدفونها از خانواده هندزفریهای بیسیم به شمار میروند، اگرچه تنها افرادی که به صورت حرفهای اهل موسیقی هستند، به آنها توجه میکنند. اندازه گوشی این هدفونها بزرگتر از مدلهای رو گوشی است و کل گوش را میپوشاند. بیس صدای قدرتمند، کیفیت بالای صدا، عایق بودن از نظر ورود و خروج صدا از جمله مهمترین مزایا این هندزفریها محسوب میشود. در مقابل سنگین وزن بودن، جابهجایی سخت، ایجاد تعرق و غیره از جمله معایب آنها به شمار میرود.
· هدفونهای داخل گوش
بیشتر مردم به این نوع از هدفونها توجه و علاقه دارند. این هدفونها کاملا داخل مجرای گوش قرار میگیرند و اندازه و وزن بسیار کمتری در مقایسه با مدلهای قبلی دارند. در نتیجه قابلیت استفاده و حمل آنها هم بسیار آسانتر است. نکته مهمی که در هنگام خرید هندزفری بی سیم داخل گوش باید به آن توجه داشته باشید، این است که این هدفونها خود دارای انواع مختلفی هستند. احتمالا شما هم قصد خرید یکی از این مدلها را دارید که در اینترنت به جستجوی هندزفری بی سیم پرداختهاید :
هندزفری های بی سیم Wireless Headphones
این مدل از هندزفریها دارای دو گوشی هستند که در ابعاد بسیار کوچک طراحی شدهاند و به گونهای طراحی شدهاند که کاملا داخل مجرای گوش قرار میگیرند. این مدل هندزفریها هیچ سیمی برای متصل شدن به موبایل ندارند و معمولا از بلوتوث برای اتصال به موبایل و سایر لوازم هوشمند استفاده میکنند؛ اما در مقابل یک سیم کوچک دو گوشی آنها را به هم وصل میکند.
در این بخش از راهنمای خرید هندزفری بی سیم باید بدانید که مهمترین مزیت این هندزفریهای بی سیم، ضعیف بودن احتمال گم شدن آنها است. به همین دلیل میتوانند گزینه مناسبی برای ورزشکاران یا کسانی به شمار روند که همواره در تکاپو هستند. به علاوه، کیفیت صدای بالا، وزن سبک، قابلیت حمل و غیره هم از دیگر نقاط مثبت این هندزفریها محسوب میشوند. ناگفته نماند که برخی از مدلها سری سیلیکونی دارند تا بهتر در گوش جای بگیرند.
هندزفری های گردنی
در این مدل از هندزفریهای بی سیم، سیم اتصال بین گوشیها و موبایل حذف شده است؛ اما دو گوشی توسط یک حلقه به یکدیگر متصل شدهاند. این حلقه دور گردن قرار میگیرد. از جمله مزایای هندزفری های گردنی میتوان به مقاومت و دوام بالا، عدم احتمال گم شدن یا آسیب دیدن گوشیها اشاره کرد. به علاوه وجود حلقه گردنی فضای کافی را برای قراردادن قطعات مختلف و باتری بزرگتر فراهم میکند که مسلما روی کیفیت صدا و میزان شارژدهی اثر مثبتی خواهند داشت.
هندزفری های کاملا بی سیم (True Wireless Headphones)
جذابترین مدل هندزفریهای بی سیم True Wireless Headphonesها هستند که طرفداران زیادی دارند. این هندزفریها کاملا بدون سیم طراحی شدهاند. یعنی نه تنها سیم متصل کننده میان گوشی و موبایل حذف شده، بلکه هیچ اتصالی هم میان دو گوشی آنها وجود ندارد. این گوشیها که اصطلاحا با نام ایرباد شناخته میشوند، برای شارژ شدن باید درون باکسهای شارژ قرار بگیرند. خود باکس شارژها هم به صورت سیمی یا وایرلس قابلیت شارژ دارند.
از جمله مزایای هندزفریهای کاملا بی سیم میتوان به مواردی چون: طراحی بسیار شیک، قابلیت حمل آسان، وزن کم، کیفیت صدای خوب و غیره اشاره کرد. در مقابل معایبی چون: شارژدهی کم در مقایسه با سایر انواع، امکان افتادن و گم شدن بالا، قیمت زیاد و احتمال تعمیرنشدن در صورت خرابی و غیره دارند. این هندزفریها خود در دو مدل تک گوش و دوگوش به بازار عرضه میشوند:
هدزفری بی سیم تک گوش:
این مدل از هدفونها تنها یک گوشی یا ایرباد دارند که دارای میکروفون و اسپیکر است. هندزفریهای تک گوش بیشتر برای کسانی مناسب است که در طول روز ساعتها مشغول مکالمه هستند. مهمترین مزیت این هندزفریها قیمت مناسبتری است که در مقایسه با مدلهای دو گوش دارند. لیستی از بهترین هندزفریهای تک گوش را میتوانید در مقالۀ «بهترین هندزفری تک گوش برای مکالمه» مشاهده کنید.
هندزفری دو گوشی:
این هندزفریها دارای دو ایرباد هستند و از طریق بلوتوث به موبایل متصل میشوند. ایرپاد پرو اپل، گلکسی بادز پرو سامسونگ و غیره از بهترین هدفونهای بلوتوثی موجود در بازار از نوع دوگوشی به شمار میروند. برای آشنایی بیشتر با هندزفریهای بی سیم اپل مقالۀ «معرفی و مقایسه مدلهای مختلف ایرپاد» را مطالعه کنید.
2- ظرفیت باتری
زمانی که نوع هندزفری بی سیم مناسب خود را انتخاب کردید، کار به پایان نمیرسد. چرا که هر کدام از انواعی که نام بردیم، خود در صدها مارک و مدل به بازار عرضه شدهاند. پس باید همچنان مشخصات دیگری را هم مدنظر قرار دهید. در این قسمت از راهنمای خرید هندزفری بی سیم به شما خواهیم گفت که ظرفیت باتری هم از مهمترین مشخصاتی است که باید به آن دقت کنید. مسلم است که هرچه باتری هدفون ظرفیت بالاتری داشته باشد، مدت زمان شارژدهی بیشتری خواهد داشت.
پس در هنگام خرید مدت زمان شارژدهی یا ظرفیت باتری را مدنظر قرار دهید. باید بدانید که معمولا مدلهای دورگوشی و رو گوشی به دلیل این که فضای کافی برای استفاده از باتریهای بزرگتر را دارند، مدت زمان بیشتری در مقایسه با هدفونهای داخل گوشی شما را همراهی میکنند.
از میان هندزفریهای داخل گوشی هم هندزفری بی سیم گردنی معمولا ظرفیت بیشتری دارد.
3- میزان کیفیت صدا
چه انتظاری از کیفیت صدای هندزفری خود دارید؟ آیا دوست دارید که موسیقی را با کوچکترین جزییات گوش کنید یا به وضوح صدا امتیاز بیشتری میدهید؟ به یقین همه از هندزفری خود انتظار دارند که بهترین و باکیفیتترین صداها را در گوششان پخش کند؛ اما چگونه میتوان میزان کیفیت صدا را متوجه شد. در اکثر موارد تست کیفیت صدا هدفون بی سیم، به ویژه در خریدهای اینترنتی امکانپذیر نیست؛ ولی شاید بتوانید با درنظر گرفتن مشخصات زیر اطلاعات بیشتری در مورد کیفیت صدا پیدا کنید.
- درایور:
درایورها مهمترین قطعه سختافزاری هدفون محسوب میشوند که از سیم پیچ صوتی و دیافراگم درست شدهاند. هرچه درایور یا دقیقتر بگوییم قطر دیافراگم در یک هدفون بزرگتر باشد، صدا با کیفیت بالاتر و بیس بیشتری تولید میشود. هدفونهای دور گوشی بهتر است دارای درایورهای 40 میلیمتری باشند. در هندزفریهای داخل گوشی و رو گوشی به دلیل ابعاد کوچکتر از درایورهای دوگانه یا سه گانه استفاده میشود تا کیفیت صدا افزایش پیدا کند. ناگفته نماند که نوع درایورها هم در کیفیت صدای تولید شده اثر میگذارد.
برای مثال، اگر در هندزفری از درایور داینامیکی یا پویا استفاه شده باشد، با افزایش ولوم، صدا دچار نویز خواهد شد؛ اما در مقابل مصرف انرژی کمتری پیدا میکند. درایورهای آرمیچری کوچک و سبک هستند و با وجود اینکه صدای باکیفیتی تولید میکنند؛ اما قابلیت باس ندارند.
درایورهای مغناطیسی نوع دیگری هستند که کیفیت بالا، نویز کم و دامنه فرکانس صوتی وسیعی دارند؛ اما از قیمت و وزن بیشتری هم برخوردارند. در آخر ممکن است در هندزفری موردنظر شما از درایورهای الکتروستاتیک استفاده شده باشد که مزایای زیادی مثل: کیفیت صدای بسیار عالی، اعوجاج بسیار کم حتی در ولومهای بالا و وزن سبک دارند و مسلم است که در کنار تمام این مزایا قیمت بالایی هم پیدا میکنند.
- امپدانس:
به طور کلی هندزفریها نباید از امپدانس بالایی برخوردار باشند، چرا که به میزان انرژی بیشتری نیاز پیدا میکنند؛ اما اگر هدفون حرفهای باشد، نیاز به حداقل امپدانس 300 اهم یا بیشتر دارد. در این قسمت از راهنمای خرید هندزفری بی سیم این نکته را یادآور میشویم که برای هندزفریهای معمولی میزان امپدانس تنها باید بین 16 تا 32 باشد. برای استفاده در محیطهای باز و شلوغ نیاز به امپدانس کمتر و برای استفاده در محیطهای خانگی و ساکتتر نیاز به امپدانس بالاتری خواهید داشت.
- حساسیت:
میزان حساسیت یک هندزفری نشان دهنده سطح فشار صدایی است که میتواند تولید کند. در واقع هرچه حساسیت این لوازم جانبی بیشتر باشد، با افزایش یک درجه از ولوم، صدای بلندتری را تولید میکند. هدفونهای میانرده در بازار معمولا از میزان حساسیت 68 دسیبلی برخوردارند که میتوان گفت کمترین میزان موردانتظار است. در مقابل، هدفونهای برتر حداقل 110 دسیبل حساسیت دارند. البته در کنار این میزان از حساسیت باید کیفیت آمپلی فایر بالایی هم داشته باشند. در غیر این صورت صدای نویزها و خشهای الکتریکی را هم بلندتر و آزاردهندهتر در گوش پخش میکنند.
- دامنه فرکانسی:
این مولفه نقشی در کیفیت صدا ندارد؛ اما باید در راهنمای خرید هندزفری بی سیم به آن اشاره میکردیم. منظور از دامنه فرکانسی، کمترین و بیشترین فرکانس صوتی است که یک هدفون آن را تولید میکند. به طور کلی انسان توانایی شنیدن محدوده پاسخ فرکانسی بین 20 تا 20 هزار هرتز را دارد. از این رو بهترین هندزفریهای بی سیم موجود در بازار این محدوده را پوشش میدهند که البته قیمتهای بالاتری هم دارند. هرچه هندزفری دامنه فرکانسی بالاتری را در برگیرد، صدای غنیتری تولید میکند.
در آخر قصد دارید برای لذت بردن از موسیقی هندزفری بخرید، خواندن مقالۀ «بهترین هندزفری برای موسیقی» به شما اطلاعات مفیدتری خواهد داد.
4- نویز کنسلینگ
یکی از جذابترین قابلیتهایی که در هنگام خرید هندزفری بی سیم بهتر است آن را درنظر بگیرید، فناوری نویز کنسلینگ یا ANC است. در مورد این فناوری میتوانید در مقالۀ «نویز کنسلینگ چیست و چه کاربردی دارد؟» به صورت مفصل بخوانید؛ اما به طور خلاصه، نویز کنسلینگ باعث میشود که در هنگام شنیدن موسیقی یا مکالمه صداهای محیط اطراف مزاحم شما نباشند و در نتیجه صدای شفافتری به گوش شما و طرف مقابلتان در تماسهای تلفنی برسد. در نظر داشته باشید که وجود سریهای سیلیکونی روی برخی از هندزفریها هم در حذف صداهای محیط موثر است.
5- طراحی و ارگونومی
بسیاری از افراد تنها به شیک بودن ظاهر هندزفری خود اهمیت میدهند، در صورتی که میزان راحتی آن در گوش هم بسیار مهم است. هندزفری باید به گونهای انتخاب شود که با اندازه و ساختار گوش شما همخوانی داشته باشد. در غیر این صورت هم باعث احساس خستگی در گوش میشوند و هم احتمال خارج شدن آنها زیاد است. این موضوع در مورد هندزفری کاملا بدون سیم باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، چرا که در صورت خارج شدن از گوش، آسیب میبینند یا گم خواهند شد.
البته این پارامتر هم قابل تست نیست؛ اما میتوان از مدل طراحی به ارگونومی هندزفری و کوچک یا بزرگ بودن آن برای گوش تا حدودی پی برد.
6- مقاومت در برابر رطوبت
اگر قصد دارید که در هنگام ورزش از هندزفری بی سیم خود استفاده کنید، بسیار مهم است که این وسیله مقاومت لازم را در برابر رطوبت آب و عرق داشته باشد. چرا که به طور کلی این لوازم آسیبپذیر هستند.
جالب است بدانید که برخی از هندزفری بی سیم مثل سامسونگ گلکسی بادز پرو که از استاندارد IPX7 برخوردارند؛ حتی در برابر غوطهوری کامل در آب هم مقاوم هستند. در صورتی که برخی تنها در برابر پاشیدن قطرات کوچک آب مقاومت دارند و برخی حتی در فضای مرطوب هم به مشکل برمیخورند. پس نه تنها به ضدآب بودن هندزفری توجه کنید؛ بلکه میزان مقاومت آن در برابر رطوبت را هم حتما بررسی کنید.
7- نسخه بلوتوث هندزفری
نکته دیگری که باید در راهنمای خرید هندزفری بی سیم به آن اشاره کنیم، نسخه بلوتوث هندزفری است. این نسخه کیفیت انتقال صدا، میزان برد هندزفری و پایداری اتصال میان گوشی و هندزفری را مشخص میکند. به طور کلی هر چه نسخه بلوتوث جدیدتر باشد، کیفیت انتقال صدای بالاتری هم خواهد داشت و اتصال میان گوشی و هندزفری کمتر قطع و وصل خواهد شد.
همچنین در صورت فاصله گرفتن هندزفری از گوشی کمتر اختلال ایجاد خواهد شد و ارتباط در فاصلههای دورتری قطع میشود. به علاوه، باید نسخه بلوتوث گوشی شما با هندزفری سازگار باشد، در غیر این صورت نمیتوانید آن را به گوشی خود متصل کنید. در مورد نسخههای مختلف بلوتوث در مقالات «همه چیز درباره بلوتوث نسخه 5»، «بلوتوث نسخه 5.1» بیشتر بخوانید.
8- امکانات جانبی
برخی از هندزفریهای بلوتوثی دکمههایی برای کنترل صدا دارند. در بیشتر مدلهای کاملا بدون سیم، این دکمهها لمسی هستند و کافی است که ایربادها را لمس کنید تا فرمانهای مختلفی را اجرا کنید. برخی دیگر به دستیار صوتی مجهز هستند و میتوانید با صحبت کردن با آن، فرمانهایی مثل قطع تماس، رفتن به آهنگ بعدی یا قبلی، افزایش یا کاهش صدا و غیره را اعمال کنید.
برای برخی از هندزفریهای بی سیم اپلیکیشنهایی طراحی شده است که میتوان با کمک آن تنظیمات بیشتری برای هندزفری اعمال کرد؛ حتی در صورت گم شدن ایربادزها با کمک این برنامه میتوان آنها را پیدا کرد.
در نهایت باید در نظر داشته باشید که داشتن امکانات جانبی بیشتر به معنای بالاتر رفتن قیمت هندزفری خواهد بود؛ بنابراین مهم است که در مورد این امکانات و کارآمد بودن آنها بیشتر فکر کنید.
9- قیمت
اگرچه در این مقاله ما به عنوان آخرین فاکتور به قیمت هندزفری پرداختیم؛ اما مسلم است که باید در صدر چک لیست خرید هندزفری بی سیم قرار بگیرد. شما میتوانید برای دیدن بهترین قیمتها، به لینک هندزفری بی سیم در فروشگاه اینترنتی جانبی مراجعه کنید.
در صورتی که از نظر بودجه با محدودیت روبرو هستید، توصیه میکنیم دو مقالۀ «بهترین هندزفری بلوتوثی QCY» و «راهنمای خرید هندزفری و هدفون تا یک میلیون تومان» را مطالعه کنید. اگر هم به دنبال بهترین مدلها هستید و قیمت تفاوتی چندانی برای شما ندارد، مقالات «آشنایی با بهترین هدفون بی سیم سامسونگ» و «مقایسه ایرپاد پرو و گلکسی بادز پرو» را بخوانید.
راهنمای خرید هندزفری بلوتوثی
برای خرید هندزفری بی سیم باید به پارامترهای مختلفی توجه داشته باشید. تمامی این پارامترها را میتوانید در چک لیست زیر فهرست کنید:
- تعیین نوع؛
- مشخص کردن رنج قیمت؛
- میزان کیفیت صدا؛
- نوع و تعداد درایورها؛
- دامنه فرکانسی؛
- میزان حساسیت؛
- میزان امپدانس؛
- مجهز بودن یا نبودن به فناوری حذف نویز؛
- میزان مقاومت در برابر رطوبت؛
- طراحی و ارگونومی؛
- نسخه بلوتوث.
به هر کدام از این موارد در مقاله راهنمای خرید هندزفری بی سیم به صورت مفصل پرداختهایم. در آخر توصیه میکنیم که به دلیل وجود مدلهای تقلبی و بیکیفیت از هندزفریهای بی سیم در بازار، قبل از خرید مقالۀ «تفاوت هندزفری اورجینال و فیک» را بخوانید و برای خرید تنها به فروشگاههای معتبر مراجعه کنید.