بعد از ریختن آب روی لپ تاپ، چه کنیم و چه نکنیم؟

اگر زمان زیادی از ریختن آب روی لپ تاپ شما نگذشته است، همین حالا سیستم خود را خاموش کنید. اگر به برق متصل است، آن را جدا کنید. همچنین، در صورتی که باتری لپ تاپ شما قابل جداشدن است، بلافاصله آن را از دستگاه خارج کنید. به یاد داشته باشید که سرعت عمل شما بسیار مهم است و هر ثانیه تاخیر میتواند عمق خسارات را بیشتر کند.
در عین حال نگران هم نباشید. اگر حجم آب یا مایع ریخته شده روی سیستم شما زیاد نباشد، شاید با راهکارهایی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، بتوانید دوباره لپ تاپ خود را زنده کنید.
خاموش کردن؛ اولین قدم بعد از ریختن آب روی لپ تاپ
اگر آب یا هر مایع دیگری روی سیستم شما ریخت، بلافاصله آن را خاموش کنید. این کار را به بعد از ذخیره کردن فایلها و تنظیمات خود موکول نکنید، چرا که هر عملکردی میتواند باعث اتصالات کوتاه و وارد شدن آسیب جدی به لپتاپ شود. به علاوه، به جای این که به دنبال گزینۀ shut down باشید، انگشت خود را روی دکمۀ پاور فشار دهید تا سیستم به صورت سخت افزاری خاموش شود. سپس سیستم را از برق جدا کنید.
دقت داشته باشید که روشن نشدن لپ تاپ بعد از آب خوردن طبیعی است، پس اصلا برای روشن کردن سیستم خود عجله نکنید و حداقل یک تا دو روز صبر داشته باشید.
جدا کردن باتری؛ دومین اقدام بعد از خیس شدن لپ تاپ
در صورتی که باتری لپ تاپ شما قابل جداشدن است، با کشیدن ضامنها آن را جدا کنید. در نظر داشته باشید که اگر باتری شما خیس شده، احتمالا آسیب دیده و خیلی صلاح نیست که دوباره آن را به سیستم خود متصل کنید. بهتر است برای خرید یک باتری نو اقدام کنید.
اگر باتری لپ تاپ شما جدا نمیشود، با باز کردن پیچهای پشتی سیستم میتوانید به آن دسترسی پیدا کرده و باتری را جدا کنید. فقط در صورتی لپ تاپ خود را باز کنید که قبلا هم این کار را انجام دادهاید یا به این کار مسلط هستید، در غیر این صورت بهتر است دست به پیچها نزنید. قطعات داخلی لپ تاپ خیلی ظریف هستند و اگر مهارت لازم را نداشته باشید، ممکن است به جای درست کردن اوضاع بیشتر به آنها آسیب وارد کنید.
جدا کردن لوازم جانبی؛ سومین راهکار بعد از آب خوردگی لپ تاپ لنوو و ...
بعد از پشت سرگذاشتن مراحل بالا موس خود را از سیستم جدا کنید. اگر کیبورد، فلش مموری، هارد اکسترنال، دانگل یا هر لوازم جانبی دیگری به لپ تاپ متصل کردهاید، سریعا آنها را جدا کنید.
خشک کردن؛ گام چهارم بعد از آب خوردگی لپ تاپ
حالا باید سیستم خود را با کمک یک پارچه آبگیر مثل حوله خشک کنید. صفحه کلید، پورتها، تاچ پد و غیره، همه را دستمال بکشید.
سپس لپ تاپ خود را برعکس کنید و اجازه دهید تا مایع نفوذ کرده به داخل آن خارج شود. میتوانید سیستم را در حالت وارونه روی یک حوله قرار دهید. برای این که سیستم در حالت وارونه نیفتد، آن را به شکل 8 قرار دهید. بهتر است در این فاصله با یک متخصص تماس بگیرید یا سیستم خود را برای بررسی بیشتر به یک مرکز تخصصی تعمیر لپ تاپ ببرید.
در هنگام خیس شدن لپ تاپ، چه کارهایی را نباید انجام دهید؟ نبایدهای بعد از آب ریختن روی لپ تاپ
به همان اندازه که باید خیلی سریع برخی اقدامات اولیه را برای نجات لپ تاپ خیس شده انجام دهید، نباید به هیچ عنوان دست به کارهای زیر بزنید:
-
روشن کردن لپ تاپ خیس خورده ممنوع
به هیچ عنوان قبل از حداقل 24 ساعت لپ تاپ خود را روشن نکنید. شاید ب سیستم شما خشک به نظر برسد؛ اما همچنان مایع ریخته شده روی قطعات داخلی آن خشک نشده است. روشن کردن سیستم و وارد شدن برق در آن باعث اتصالی میشود و لپ تاپ شما را به طور کلی خراب خواهد کرد.
-
قراردادن لپ تاپ آب خورده در ظرف برنج ممنوع
ممکن است دیگران به شما توصیه کنند که بعد از ریختن آب روی لپ تاپ، آن را در یک کیسه یا ظرف پر از برنج قرار دهید تا برنجها رطوبت نفوذ کرده به سیستم شما را جذب کنند. متاسفانه این راهکار برای تلفنهای همراه آب خورده تا حدی کارگشا است؛ اما برای لپ تاپها تاثیر چندانی ندارد. به ویژه اگر مایع ریخته شده روی لپ تاپ چیزی غیر از آب مثل: چای، شربت، نوشابه، دوغ یا ... باشد. به علاوه، برنج نمیتواند رطوبت نفوذ کرده به اعماق لپ تاپ را جذب کند و تنها باعث از دست رفتن زمان طلایی شما میشود. از همه بدتر این که خرده برنجها، گردهها و غیره از طریق دریچهها به داخل لپ تاپ شما نفوذ میکنند و مشکلات بیشتری برای شما به وجود میآورند.
-
استفاده از سشوار بعد از ریختن آب روی لپ تاپ ممنوع
راهکار دیگری که شاید به ذهن شما رسیده باشد، استفاده از حرارت سشوار برای خشک کردن قطعات لپ تاپ است. به هیچ عنوان از این راهکار اشتباه استفاده نکنید؛ وگرنه خود را بیشتر به دردسر میاندازید. باد گرم سشوار باعث داغ شدن لپ تاپ و آسیب رساندن به قطعات داخلی آن میشود و باد سرد آن نیز شرایط بهتری را ایجاد نمیکند.
-
قرار دادن لپ تاپ آب خورده در معرض نور آفتاب ممنوع
شاید فکر کرده باشید که به جای سشوار از نور طبیعی خورشید استفاده کنید و با قرار دادن لپ تاپ خود در معرض نور آفتاب، زودتر آن را خشک کنید. باید بدانید که این روش هم اصلا توصیه نمیشود. در هر صورت گرمای بیش از حد میتواند آسیب بیشتری را به قطعات وارد کند.
آیا تعمیر لپ تاپ خیس شده امکان پذیر است؟ تعمیر لپ تاپ آب خورده
این که آیا لپ تاپ آب خورده شما تعمیر میشود یا خیر؛ بستگی به فاکتورهای زیادی دارد. حجم آب یا مایعی که روی لپ تاپ شما ریخته، میتواند اوضاع را به نفع یا ضرر شما تمام کند. علاوه بر آن نوع مایعی هم که روی سیستم شما ریخته، مسئله است. اگر فقط آب خالی، آن هم در حجم کم روی سیستم شما ریخته احتمالا بتوان دوباره سیستم را احیا کرد؛ اما اگر سیستم با مایعی مثل نوشابه گازدار، چای، شربت یا غیره خیس شده باشد، اوضاع پیچیدهتر است. نوشیدنیهای گازدار به دلیل اسیدی بودن، میتوانند باعث خوردگی قطعات داخلی لپ تاپ شوند.
نوشیدنیهای شیرین شده با قند و شکر هم حالتی چسبناک به قطعات میدهند و ممکن است که عملکرد آنها با اختلال همراه کنند. از طرف دیگر، اگر مایع ریخته شده مثل چای یا قهوه دمای بیش از حدی هم داشته است، میتواند عمق خسارات را بیشتر کند. به همین دلیل توصیه میکنیم که در هر صورت، بعد از ریختن آب روی لپ تاپ سیستم خود را به یک متخصص نشان دهید؛ چرا که این مشکل مثل شارژ نشدن باتری لپ تاپ نیست که بتوان با چند راهکار ساده در خانه آن را کاملا برطرف کرد.
با خرید لوازم جانبی اصل، از لپ تاپ خود بیشتر محافظت کنید
ریختن آب روی لپ تاپ یک مشکل اساسی است که متاسفانه خیلی از افراد آن را تجربه کردهاند. در این مقاله ما راهکارهای فوری برای نجات لپ تاپ آب خورده را به شما معرفی کردیم. امیدواریم که با کمک این راهکارها موفق به نجات سیستم خود شده باشید. در صورتی که شما راهکار موثر دیگری را بلد هستید، حتما آن را با دیگران به اشتراک بگذارید. در آخر توصیه میکنیم که با خرید لوازم جانبی اصل عمر لپ تاپ عزیز خود را افزایش دهید.